• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 Poppodium P3 23-02-2013

Blues coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Sixties coverband The Bee-Side uit Purmerend met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 23 februari jl. vond in Podium P3 in Purmerend de 2e selectieronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury wist 4-mans Blues coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend de 1e plaats te bemachtigen, terwijl het publiek met ruime meerderheid koos voor 4-mans Sixties coverband The Bee-Side, eveneens uit Purmerend. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 42 bands van deze regio die in september a.s. spelen in de Kwartfinales. Deze vinden plaats in o.a. Paard van Troje in Den Haag, Podium de Vorstin in Hilversum, P60 in Amstelveen en in de grote zaal van Podium P3 in Purmerend. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Botöxhead in P3 PurmerendBotöxhead in P3 Purmerend
Botöxhead in P3 PurmerendBotöxhead in P3 Purmerend

Deze 2e voorronde van Regio West Nederland werd geopend met een dynamisch optreden van 5-mans Rock coverband Botöxhead uit Heemskerk. In prachtige outfits werd er in een set van 45 minuten op goed niveau repertoire gespeeld van o.a. Van Halen, Metallica en Led Zeppelin.


Lynn's Line Up in P3 PurmerendLynn's Line Up in P3 Purmerend
Lynn's Line Up in P3 PurmerendLynn's Line Up in P3 Purmerend

4-mans Blues coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend wist zowel de vakjury als ook het publiek te imponeren met prachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Joe Bonamassa, Beth Hart en The Doors. Met uiteindelijk de hoogste score bij de vakjury staat Lynn’s Line Up bij de 42 bands die in september en oktober verdeeld over zes Kwartfinales hun muzikale strijd voortzetten.


The Bee-Side in P3 PurmerendThe Bee-Side in P3 Purmerend
The Bee-Side in P3 PurmerendThe Bee-Side in P3 Purmerend

De derde band van deze selectieronde was 4-mans Sixties coverband The Bee-Side uit Purmerend. Met veel passie en op zeer goed niveau bracht de band nummers van o.a. Wilson Picket, Status Quo en de dynamische afsluiter Born To Be Wild van Steppenwolf. Met een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen plaatste The Bee-Side zich voor de Kwartfinales van Regio West Nederland.


Cover Up in P3 PurmerendCover Up in P3 Purmerend
Cover Up in P3 PurmerendCover Up in P3 Purmerend

De laatste 45 minuten van deze voorronde waren voor 6-mans Pop, Rock coverband Cover Up uit Amsterdam. Met nummers van o.a. Spin Doctors, No Doubt en Kings of Leon liet de band horen over veel muzikale potentie te beschikken.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? USA Music Import Koch RockMuZine Festivalinfo
Podiuminfo SONOR David Eden Artists & Bands Booking Agency EVANS
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Uw logo ook hier? Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands