• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1st BENELUX Semi-Final 2012/2013 Paard van Troje - Main Hall 02-03-2013

Allround coverband Ten Speed uit Groningen wint BENELUX Semi-Final The Clash of the Cover Bands

Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel wint publieksprijs in Paard van Troje Den Haag

Blues/Soul coverband Kiki Blues uit Baarn en Rock & Blues coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk naar BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg

Zaterdag 2 maart jl. vond in Paard van Troje in Den Haag de 1st BENELUX Semi-Final plaats in de grootste bandcompetitie: ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. Negen bands gingen een spannende muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale. De bands zorgden voor een muzikaal spektakel en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen en eindigde 7-mans Blues/Soul coverband Kiki Blues uit Baarn op een zeer verdienstelijke 2e plaats. De overwinning bij de publieksstemmen ging overtuigend naar 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel met op de 2e plaats Rock & Blues coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 27 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. Hier strijden de negen beste en populairste coverbands van de Benelux om de hoofdprijzen; een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Tijdens de BENELUX Semi-Finals en de Grand Finale worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ die vanaf eind maart bij Veronica wordt uitgezonden.

Nothing Els(e) in Paard van Troje Den HaagNothing Els(e) in Paard van Troje Den Haag
Nothing Els(e) in Paard van Troje Den HaagNothing Els(e) in Paard van Troje Den Haag

De eerste 30 minuten van deze BENELUX Semi-Final was voor 6-mans Rock coverband Nothing Els(e) uit Opglabbeek (B). Met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio België/Luxemburg had Nothing Els(e) zich geplaatst bij de beste en populairste 18 bands van deze The Clash-editie. Met sterke uitvoeringen van o.a. Lonely Boy van The Black Keys, Scared Of Yourself van Zornik en Mercy in de uitvoering van Triggerfinger/Selah Sue zorgde Nothing Els(e) voor een uitstekende opening van deze spannende avond.


Blackish in Paard van Troje Den HaagBlackish in Paard van Troje Den Haag
Blackish in Paard van Troje Den HaagBlackish in Paard van Troje Den Haag

5-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer zette een stevige set neer. Als publiekswinnaar van de finale van Regio Noord Nederland stonden de vijf Friezen in deze BENELUX Semi-Final. Met boeiende uitvoeringen van nummers als o.a. Enter Sandman van Metallica, Let There Be Rock en Highway To Hell van AC/DC wist Blackish zowel bij de vakjury als ook bij het publiek goed te scoren.


MUTE! in Paard van Troje Den HaagMUTE! in Paard van Troje Den Haag
MUTE! in Paard van Troje Den HaagMUTE! in Paard van Troje Den Haag

Met een 2e plaats bij de vakjury tijdens de finale van Regio Oost Nederland had 5-mans Rock coverband MUTE! uit Enschede zich geplaatst bij de laatste 18 bands van deze The Clash-editie. Ook nu maakte deze jonge formatie de verwachtingen meer dan waar. Op muzikaal zeer goed niveau met vooral een indrukwekkende performance van leadzangeres Wieke Bijleveld werden nummers gebracht als o.a. Mama Do van Pixie Lott, Tell Me ‘Bout It van Joss Stone en een zeer sterke uitvoering van Baby Love van Mother’s Finest.


The Supernatural Heroes in Paard van Troje Den HaagThe Supernatural Heroes in Paard van Troje Den Haag
The Supernatural Heroes in Paard van Troje Den HaagThe Supernatural Heroes in Paard van Troje Den Haag

De vierde band die op het prachtige podium van Paard van Troje wist te schitteren was 6-mans Allround coverband The Supernatural Heroes uit Ransberg (B). Met de 2e plaats bij de vakjury in de finale van Regio België/Luxemburg had deze Belgische topband zich weten te plaatsen voor deze halve finale en ook nu weer zorgde deze formatie voor een indrukwekkende performance. Nummers als o.a. Smells Like Teen Spirit van Nirvana, Price Tag van Jessie J en Need You Now van Lady Antebellum zorgden voor een gevarieerde set waarin alle muzikale kwaliteiten van deze band optimaal werden benut. Leadzangeres Leona Vlachakis werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Kiki Blues in Paard van Troje Den HaagKiki Blues in Paard van Troje Den Haag
Kiki Blues in Paard van Troje Den HaagKiki Blues in Paard van Troje Den Haag

Met volle overgave en op hoog muzikaal niveau wist 7-mans Blues & Soul coverband Kiki Blues zowel de vakjury als het publiek te imponeren. In no-time wist deze topband het enthousiaste publiek in beweging te krijgen met haar boeiende performance. Niet voor niets had Kiki Blues zich met een 2e plaats bij de vakjury tijdens de finale van Regio West Nederland weten te plaatsen bij de 18 beste en populairste coverbands van dit seizoen en wederom maakte de band de hoge verwachtingen meer dan waar. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Piece Of My Heart van Janis Joplin, een zeer gevoelige uitvoering van Right To Be Wrong van Joss Stone en een sterk interactieve versie van I’m A Real Woman van Sharrie Williams maakte Kiki Blues zowel bij de vakjury als bij het publiek een zeer sterke indruk. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury plaatste de band zich bij de laatste negen bands die in de BENELUX Grand Finale gaan strijden om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’.


Lipstick Junkie in Paard van Troje Den HaagLipstick Junkie in Paard van Troje Den Haag
Lipstick Junkie in Paard van Troje Den HaagLipstick Junkie in Paard van Troje Den Haag

6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel kwam, zag en overwon. Deze jonge formatie wist op indrukwekkende wijze haar vorige optredens te toppen met sterke uitvoeringen van o.a. Sorry van Kyteman, Modern World van Anouk en de zeer interactieve uitvoering van Crazy In Love van Beyonce. Lipstick Junkie had zich met een 2e plaats bij de vakjury in de finale van Regio Zuid Nederland geplaatst voor deze BENELUX Semi-Final. Nu wist zij op overtuigende wijze de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat daarmee als publiekswinnaar in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april in 013 Tilburg. Toetsenist Joop Peels en drummer Jules van der Heijden werden door de vakjury uitgeroepen tot resp. beste toetsenist en beste drummer van deze avond en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den HaagDr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den Haag
Dr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den HaagDr. Jekyll & Mr. Hyde in Paard van Troje Den Haag

Explosief, boeiend, entertaining en muzikaal op zeer goed niveau. Dat waren de belangrijkste conclusies bij zowel de vakjury als het publiek over het optreden van 6-mans Blues & Rock coverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk. Met haar sterke performance wist de band het publiek flink in beweging te krijgen wat resulteerde in een zeer verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen en een goede score bij de vakjury. Dr. Jekyll & Mr. Hyde weet de nummers naar zich toe te trekken en hierdoor een nieuwe eigentijdse dimensie te geven. Uitvoeringen van o.a. Davy’s On The Road van Manfred Mann’s Earth Band, Iedereen Is Van De Wereld van The Scene en de prachtige afsluiter With A Little Help From My Friends van Joe Cocker haalden de individuele kwaliteiten van de bandleden optimaal naar voren. Dr. Jekyll & Mr. Hyde kan zich gaan voorbereiden op een spannende eindstrijd op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 Tilburg om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’.


Ten Speed in Paard van Troje Den HaagTen Speed in Paard van Troje Den Haag
Ten Speed in Paard van Troje Den HaagTen Speed in Paard van Troje Den Haag

De overwinning bij de vakjury ging zeer verdiend naar 5-mans Allround coverband Ten Speed uit Groningen. Als vakjury-winnaar van de finale van Regio Noord Nederland had deze topband zich geplaatst voor deze BENELUX Semi-Final en ook nu weer wisten de vijf Groningers het beste uit zichzelf te halen. Op muzikaal zeer hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. een zeer gevoelige uitvoering van Family Tree van Venice, Perfectly Lonely van John Mayer en de sterk interactieve Like The Way I Do van Melissa Etheridge waar ook veel ruimte benut werd voor de individuele performance. Ten Speed plaatste zich met deze overwinning bij de beste en populairste negen coverbands van deze The Clash-editie die in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april a.s. in 013 Tilburg gaan strijden om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013’. Bassist Nico Kailola en gitarist Franklin Laturiuw werden door de vakjury als beste uitgeroepen en zijn beide genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


Jhonny and the Rockers in Paard van Troje Den HaagJhonny and the Rockers in Paard van Troje Den Haag
Jhonny and the Rockers in Paard van Troje Den HaagJhonny and the Rockers in Paard van Troje Den Haag

Het laatste half uur van deze boeiende avond was voor Rock and Roll coverband Jhonny and the Rockers uit Slagharen. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio Oost Nederland had deze 7-mans formatie zich een plaats weten te veroveren in de BENELUX Semi-Finals en ook nu wist de band het bij de publieksstemmen tot een spannende strijd te maken. Met energieke en passievolle uitvoeringen van o.a. Burning Love van Elvis Presley, Old Time Rock And Roll van Bob Seger en Piece Of My Heart van Janis Joplin wist Jhonny and the Rockers ook nu weer het publiek flink in beweging te krijgen.

Lees hier het verslag van de 2nd BENELUX Semi-Final van zaterdag 9 maart jl.
(Meer foto's volgen a.s.a.p.)
Foto's gemaakt door onze hoffotograaf Ron Van Varik.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Uw logo ook hier? David Eden Koch Sound Vision Studio
Festivalinfo Podiuminfo RockMuZine USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Ticketmaster EVANS Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands