• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 Musicon 16-03-2013

Blues coverband A.J. and the Wildgrooves uit Katwijk aan Zee wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013’

Rock coverband Purple Plain uit Leiden met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 16 maart jl. vond in Muziekpodium Musicon in Den Haag de 4e voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Drie geselecteerde bands speelden elk een set van 45 minuten en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 6-mans Blues coverband A.J. and the Wildgrooves uit Katwijk aan Zee wisten met een indrukwekkend optreden de vakjury te overtuigen en 4-mans Rock coverband Purple Plain uit Leiden wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de 42 beste en populairste coverbands van Regio West Nederland die vanaf september de muzikale strijd voortzetten in de regionale finalerondes. Deze vinden o.a. plaats in Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen, P3 in Purmerend en Podium de Vorstin in Hilversum. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Vanaf eind maart start Veronica met de 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ waarin de laatste 18 bands van het seizoen 2012/2013 op unieke wijze in beeld worden gebracht.


A.J. and the Wildgrooves in Musicon Den HaagA.J. and the Wildgrooves in Musicon Den Haag
A.J. and the Wildgrooves in Musicon Den HaagA.J. and the Wildgrooves in Musicon Den Haag

De 1e band van deze selectieronde was 6-mans Blues coverband A.J. and the Wildgrooves uit Katwijk aan Zee. Met een fenomenaal optreden waarin nummers werden gebracht van o.a. Koko Tayler, Etta James en Joan Osborne liet de band horen op zeer hoog muzikaal niveau te kunnen acteren. Er zitten geen zwakke schakels in deze band en ieder bandlid krijgt de ruimte om te excelleren. Onder leiding van een indrukwekkende leadzangeres die schijnbaar geen beperkingen kent in haar bereik werd deze topband door de vakjury beloond met een dik verdiende 1e plaats. Als vakjury-winnaar gaat A.J. and the Wildgrooves naar de finalerondes die in september van start gaan en zullen ook hier weer kunnen schitteren.


The Viewmasters in Musicon Den HaagThe Viewmasters in Musicon Den Haag
The Viewmasters in Musicon Den HaagThe Viewmasters in Musicon Den Haag

Eighty’s coverband The Viewmasters uit Roelofarendsveen wist met veel enthousiasme en een flinke dosis energie het publiek goed in beweging te krijgen. Met nummers van o.a. Depeche Mode, The Jam en In Tua Nua liet de 4-mans formatie een goede indruk achter van haar muzikale kwaliteiten.


Purple Plain in Musicon Den HaagPurple Plain in Musicon Den Haag
Purple Plain in Musicon Den HaagPurple Plain in Musicon Den Haag

4-mans Rock coverband Purple Plain uit Leiden wist haar eerste optreden in deze samenstelling te bekronen met de overwinning bij de publieksstemmen. Met repertoire van o.a. Eurythmics, Green Day en Of Monsters and Men bracht de band een gevarieerde set. Als publiekswinnaar van deze selectieronde staat Purple Plain in de regionale finalerondes die in september van start gaan.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier? RockMuZine Koch
Maxazine USA Music Import Festivalinfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Podiuminfo David Eden EVANS Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands