• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2013 Gebouw-T 30-03-2013

Santana tribute Los Cabronitos uit Breda wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Zaterdag 30 maart jl. vond in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom een voorronde plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de finalerondes van Regio Zuid Nederland en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 9-mans Santana tribute Los Cabronitos uit Breda wist met een zeer sterk optreden als 1e te eindigen bij de vakjury. 4-mans Classic Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van deze regio die in september van start gaan in o.a. MEZZ in Breda, Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Eb5 in Gebouw-T Bergen op ZoomEb5 in Gebouw-T Bergen op Zoom
Eb5 in Gebouw-T Bergen op ZoomEb5 in Gebouw-T Bergen op Zoom

De eerste band die werd aangekondigd was 15-mans Allround coverband Eb5 uit ‘s-Hertogenbosch. Met haar unieke bezetting van 12 blazers, 1 sousafoon, 1 drummer en een leadzanger speelde de band repertoire van o.a. Jason Mraz, Michael Bublé en Robbie Williams. Eb5 is een verrassende, unieke formule die muzikaal technisch op hoog niveau een overzicht speelt van de grootste hits van de afgelopen 40 jaar.


Los Cabronitos in Gebouw-T Bergen op ZoomLos Cabronitos in Gebouw-T Bergen op Zoom
Los Cabronitos in Gebouw-T Bergen op ZoomLos Cabronitos in Gebouw-T Bergen op Zoom

9-mans Santana tribute Los Cabronitos uit Breda wist een zeer sterke set neer te zetten met nummers als o.a. Black Magic Woman, Smooth en She’s Not There. Ondanks dat de band nog geen jaar bij elkaar is werd er een set neer gezet om je vingers bij af te likken. Met een sterke dynamiek, een heerlijke timing en technisch zonder zwakke schakels wist Los Cabronitos niet alleen de vakjury te imponeren, maar kreeg deze topband binnen no time het publiek in beweging. Als vakjury-winnaar staat de band bij de 42 beste en populairste coverbands van Regio Zuid Nederland die vanaf september de Kwartfinales in gaan.


Back in Bizznizz in Gebouw-T Bergen op ZoomBack in Bizznizz in Gebouw-T Bergen op Zoom
Back in Bizznizz in Gebouw-T Bergen op ZoomBack in Bizznizz in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met 4-mans Classic Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze selectieronde op het podium. Met passie en veel energie werden nummers gebracht als o.a. Tie Your Mother Down van Queen, Dolphins Cry van Live en de zeer sterke afsluiter Wasted Years van Iron Maiden. Back in Bizznizz vervolgt haar The Clash-avontuur vanaf september in de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland.


Wasko in Gebouw-T Bergen op ZoomWasko in Gebouw-T Bergen op Zoom
Wasko in Gebouw-T Bergen op ZoomWasko in Gebouw-T Bergen op Zoom

De laatste band die het prachtige podium van Gebouw-T beklom was 4-mans Rock coverband Wasko uit Tilburg. Met repertoire van o.a. The Cure, Coldplay en Queens Of The Stone Age zorgde de band voor een lekkere afsluiting van deze voorronde.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? EVANS Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Maxazine
Koch Podiuminfo David Eden RockMuZine SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands