• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2013 Muziekcafé Wilhelmina 05-04-2013

Blues coverband Bones uit Budel wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013

Rock coverband DayBreak52 uit Someren met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Vrijdag 5 april jl. vond in Café Wilhelmina in Eindhoven een selectieronde plaats in het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury werd 5-mans Blues coverband Bones uit Budel tot winnaar gekozen en het publiek koos met minimaal verschil 4-mans Rock coverband DayBreak52 uit Someren/Asten. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales die eind september van start gaan in o.a. de Effenaar in Eindhoven, MC De Bosuil in Weert en MEZZ Breda. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Vanaf 3 april jl. wordt elke woensdag de 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ bij Veronica uitgezonden met daarin de beste 18 bands van het seizoen 2012/2013.

Johnny Jester in Wilhelmina EindhovenJohnny Jester in Wilhelmina Eindhoven
Johnny Jester in Wilhelmina EindhovenJohnny Jester in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die het podium van Café Wilhelmina beklom was 4-mans Rock coverband Johnny Jester uit Tilburg. Met repertoire van o.a. Franz Ferdinand, Black Keys en Muse wist de band een prima indruk te geven van haar muzikale kwaliteiten.


Calling Elvis in Wilhelmina EindhovenCalling Elvis in Wilhelmina Eindhoven
Calling Elvis in Wilhelmina EindhovenCalling Elvis in Wilhelmina Eindhoven

8-mans Elvis tribute Calling Elvis uit Veldhoven zette een prima show neer waar de bezieling en enthousiasme vanaf spatte. Nummers als o.a. Burning Love, Love Me Tender en Suspicious Minds hielden het publiek in haar greep en zorgde voor een goede score bij de publieksstemmen.


Bones in Wilhelmina EindhovenBones in Wilhelmina Eindhoven
Bones in Wilhelmina EindhovenBones in Wilhelmina Eindhoven

Het muzikale hoogtepunt van deze voorronde was het optreden van 5-mans Blues coverband Bones uit Budel. 45 minuten energieke Blues op muzikaal hoog niveau en met een boeiende podiumpresentatie zorgde voor de hoogste score bij de vakjury en een 2e plaats bij de publieksstemmen. Nummers van The Hoax, Cuby and the Blizzards en The Red Devils werden overtuigend gebracht en zorgde voor een swingend Café Wilhelmina. Als vakjury-winnaar van deze voorronde gaat Bones naar de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland.


DayBreak52 in Wilhelmina EindhovenDayBreak52 in Wilhelmina Eindhoven
DayBreak52 in Wilhelmina EindhovenDayBreak52 in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Rock coverband DayBreak52 uit Someren/Asten wist met een sterke energieke set de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Nummers als American Idiot van Green Day, Pretender van Foo Fighters en het zeer interactieve Killing In The Name van Rage Against The Machine wisten het publiek te overtuigen. Als publiekswinnaar plaatste DayBreak52 zich voor de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland waar de 42 beste en populairste bands deze muzikale strijd zullen voortzetten.

Wilhelmina EindhovenDayBreak52 in Wilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Koch Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Sound Vision Studio
EVANS Ticketmaster RockMuZine SONOR Maxazine
Uw logo ook hier? Podiuminfo Uw logo ook hier? David Eden USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands