• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 StudioGonz 19-04-2013

RHCP tribute The Red Hot Chili Neppers uit Edam wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013’

Rock coverband Flow uit Haarlem met publieksprijs naar Kwartfinales Regio West Nederland

Vrijdag 19 april jl. vond in StudioGonz in Gouda een selectieronde plaats in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands streden om de waardering van de vakjury en het publiek om een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes. 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute The Red Hot Chili Neppers uit Edam wist zich naar de 1e plaats bij de vakjury te spelen en 4-mans Rock coverband Flow uit Haarlem wist met overtuiging de meeste publieksstemmen te veroveren. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 42 bands van Regio West Nederland die in september en oktober de Kwartfinales ingaan. De finalerondes voor deze regio worden gehouden in o.a. Paard van Troje in Den Haag, Podium de Vorstin in Hilversum, P60 in Amstelveen en P3 in Purmerend. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Op dit moment zendt Veronica de 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ uit op de woensdagavond om 00.05 uur. In deze serie worden de 18 beste coverbands van het afgelopen ‘The Clash’-seizoen gevolgd in hun muzikale strijd om de titel beste coverband van de Benelux.

RockForce in StudioGonz GoudaRockForce in StudioGonz Gouda
RockForce in StudioGonz GoudaRockForce in StudioGonz Gouda

Deze voorronde werd geopend door 6-mans Classic Rock coverband RockForce uit Den Haag/Schiedam. Vol overgave werden nummers gespeeld van o.a. Deep Purple, Led Zeppelin en Metallica.


BeaD in StudioGonz GoudaBeaD in StudioGonz Gouda
BeaD in StudioGonz GoudaBeaD in StudioGonz Gouda

4-mans Pop Rock coverband BeaD uit Zoetermeer wist goed te scoren bij de publieksstemmen met een gevarieerde set met nummers van o.a. Bruno Mars, Lady Antebellum en Prince.


Flow in StudioGonz GoudaFlow in StudioGonz Gouda
Flow in StudioGonz GoudaFlow in StudioGonz Gouda

De derde band van deze selectieronde was 4-mans Rock coverband Flow uit Haarlem. Muzikaal op goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte werd repertoire gebracht van o.a. The Black Keys, Herman Brood en Go Back To The Zoo. Flow wist uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te spelen en plaatste zich als publiekswinnaar bij de 42 beste bands van Regio West Nederland die in september en oktober spelen in de Kwartfinales.


The Red Hot Chili Neppers in StudioGonz GoudaThe Red Hot Chili Neppers in StudioGonz Gouda
The Red Hot Chili Neppers in StudioGonz GoudaThe Red Hot Chili Neppers in StudioGonz Gouda

De laatste 45 minuten van deze voorronde was voor 4-mans RHCP tribute The Red Hot Chili Neppers uit Edam. Met de juiste feel en sounds die het origineel nauwkeurig benaderen en speltechnisch op zeer hoog niveau speelde de band nummers als o.a. Suck My Kiss, Give It Away en Hump De Bump en wist daarmee de gehele zaal flink in beweging te krijgen. Als vakjury-winnaar gaat The Red Hot Chili Neppers zeer verdiend naar de Kwartfinales van Regio West Nederland.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine Maxazine Uw logo ook hier?
David Eden Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Podiuminfo
Koch Uw logo ook hier? EVANS SONOR Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands