• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord 2013 Muziekcafé Scooter'S 03-05-2013

Allround coverband Maelox uit Groningen wint vakjuryprijs voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Dalla von Dellic uit Groningen met publieksprijs naar finalerondes Regio Noord Nederland

Vrijdag 3 mei jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden een selectieronde plaats in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 6-mans Allround coverband Maelox uit Groningen werd door de vakjury tot beste band van deze avond gekozen, terwijl het publiek koos voor 3-mans Rock coverband Dalla von Dellic uit Groningen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Noord Nederland die vanaf september a.s. worden gehouden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Op dit moment wordt de 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ bij Veronica elke woensdag om 23.55 uur uitgezonden. Hierin worden de Benelux Finales van het seizoen 2012/2013 gevolgd met daarin optredens van de 18 beste en populairste coverbands.

Met 6-mans Top-100 coverband The Cube uit Burgum stond de eerste band van deze voorronde op het podium van Muziekcafé Scooter’S. Nummers van o.a. Alanis Morissette, Queen en Stevie Wonder gaven een goed en gevarieerd beeld van deze band. The Cube heeft een goed basisniveau en moet makkelijk door kunnen ontwikkelen naar een hoger level. Aan de ambitie en het enthousiasme zal het ook zeker niet liggen. Leuke band.

6-mans Allround coverband Maelox uit Groningen zette een uitstekende set neer met repertoire van o.a. Bruno Mars, Pearl Jam en Lady Gaga. Individueel sterke muzikanten met ook uitstekende vocalen die ook in de presentatie het publiek weten te boeien. Er zit een goede chemie in deze band en veel potentie om naar een nog hoger niveau te groeien. Maelox werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze voorronde en staat in de regionale finalerondes die vanaf oktober a.s. van start gaan. Zeker een band om in de gaten te houden.

De derde band van deze voorronde was 4-mans Glamour Rock coverband Pink Panda uit Leeuwarden. Met veel gevoel voor entertainment en met veel energie werden nummers gespeeld van o.a. Alice Cooper, KISS en Whitesnake. Technisch speelde Pink Panda redelijk, maar met de energie en de uitstekende presentatie wist de band binnen no-time het publiek in beweging te krijgen.

De laatste 45 minuten van deze avond was voor 3-mans Rock coverband Dalla von Dellic uit Groningen. Met nummers van o.a. The Black Keys, Bush en Nirvana speelde de band zich naar de overwinning bij de publieksstemmen en staat daarmee in de regionale finalerondes. Ook voor Dalla von Dellic gaat het nu beginnen en ook deze band zal laten zien dat ze zich in korte tijd naar een hoger niveau kan ontwikkelen.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine EVANS Koch Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine Ticketmaster Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio
USA Music Import Uw logo ook hier? SONOR David Eden Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands