• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 Poppodium P3 04-05-2013

Pop/Rock coverband Homemade Water uit Delft wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Top-100 coverband DIS uit De Rijp met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 4 mei jl. vond in Poppodium P3 in Purmerend een selectieronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013. Drie bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek voor een plaats in de regionale finalerondes die in september a.s. van start gaan in o.a. Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum. Bij de vakjury wist 5-mans Pop, Rock coverband Homemade Water uit Delft de hoogste score van deze avond te behalen. Het publiek koos met grote meerderheid aan stemmen voor 5-mans Top-100 coverband DIS (De Ideale Schoonzonen) uit De Rijp. Beide bands plaatsten zich met hun overwinning bij de beste en populairste 42 coverbands van deze regio die in september de muzikale strijd voortzetten in de Kwartfinales. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. De Benelux finales van het afgelopen seizoen zijn elke woensdag om 23.55 uur te volgen in een 9-delige tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ bij Veronica.

Helaas moest wegens privéomstandigheden een deelnemer op het laatste moment afzeggen voor deze voorronde waardoor er drie geselecteerde bands mochten laten zien wat ze in huis hebben.

De 1e band die het prachtige podium van P3 mocht betreden was 5-mans Rock coverband Purple Dog uit Amsterdam. Deze jonge muzikanten lieten met nummers van o.a. Nickleback, Papa Roach en Audioslave een goede indruk achter van hun muzikale inhoud.

5-mans Top-100 coverband DIS (De Ideale Schoonzonen) uit De Rijp maakte een sterke indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek. Zowel instrumentaal als vocaal haalt deze band een bovengemiddeld niveau. Met repertoire van o.a. Young the Giant, The Killers en een krachtige uitvoering van Uprising van Muse speelde DIS zich niet alleen naar de 1e plaats bij de publieksstemmen, maar wist het de vakjury ook behoorlijk lastig te maken om tot een eindoordeel te komen. Het basisniveau van DIS is uitstekend, maar volgens het oordeel van de vakjury is er nog veel meer uit te halen. En dat is een mooie uitdaging. Als publiekswinnaar plaatste DIS zich bij de 42 beste bands van deze regio en kan zich gaan voorbereiden op de Kwartfinales die vanaf september van start gaan.

De 3e en tevens laatste band van deze selectieronde was 5-mans Pop, Rock coverband Homemade Water uit Delft. Vijf sterke muzikanten die met een goede bandchemie vooral eigentijds repertoire spelen van o.a. Paolo Nutini, Psy en Of Monsters and Men, maar ook niet vies zijn van ouder materiaal van o.a. The Who en Bob Marley & the Wailers. Maar dan wel met een Homemade Water-sausje overgoten. Muzikaal een band op hoog niveau en met een zeer interactieve presentatie. Met schijnbaar het grootste gemak weet deze band het publiek goed in beweging te krijgen. Met de 1e plaats bij de vakjury plaatste Homemade Water zich zeer verdiend voor de finalerondes van Regio West Nederland.

 Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster SONOR Koch USA Music Import
Uw logo ook hier? EVANS Sound Vision Studio Maxazine Festivalinfo
Podiuminfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands