• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2013 Metropool 11-05-2013

RHCP tribute The Red Hots uit Zwolle wint voorronde in Metropool Hengelo

Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Zaterdag 11 mei jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov) een voorronde plaats voor Regio Oost-Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Vier geselecteerde bands werden beoordeeld door de vakjury en het publiek voor een plaats in de regionale finalerondes. 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute The Red Hots uit Zwolle wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury te bemachtigen. Samen met publiekswinnaar 5-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo staan The Red Hots bij de beste 42 bands van deze regio die vanaf september deze muzikale wedstrijd voortzetten in de Kwartfinales. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

5-mans Classic Rock coverband Rock of 80’s uit Zwolle zorgde voor een sterke opening van deze voorronde. Met nummers van o.a. Whitesnake, Van Halen en Bon Jovi lieten de vijf ervaren muzikanten een sterke indruk achter. Vooral met de nummers van Whitesnake liet de band horen op zeer hoog niveau te kunnen presteren.

De tweede band van deze avond was 7-mans Doe Maar tribute Toe Maar uit Winterswijk. Met passie werden nummers gebracht als o.a. Zoek Het Zelf Maar Uit, Smoorverliefd en Nederwiet waarmee het publiek ook goed in beweging werd gebracht. Toe Maar heeft een goed basisniveau en ook zeker de inhoud om door te groeien naar een geweldige band. De individuele muzikanten zijn prima en als band kan Toe Maar zich zeker doorontwikkelingen naar een topband.

Voor 5-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo was het bijna een thuiswedstrijd. Met veel passie en energie wist de band met nummers van o.a. Alter Bridge, Creed en Rage Against The Machine zich naar de publieksprijs te spelen en staat in de Kwartfinales van Regio Oost-Nederland die vanaf september plaatsvinden in o.a. Metropool Hengelo (Main Hall) en Estrado Harderwijk.

De laatste band van deze selectieronde was 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute The Red Hots uit Zwolle. Wat een indrukwekkende performance wisten deze jonge muzikanten neer te zetten. Alles klopt in deze band, niet alleen muzikaal maar ook in de presentatie en uitstraling. De volle 45 minuten wist The Red Hots te boeien met nummers als o.a. Give It Away, Under The Bridge en Suck My Kiss. Met een zeer verdiende 1e plaats bij de vakjury staat The Red Hots in de Kwartfinales van Regio Oost-Nederland waar de beste 42 bands zullen spelen voor een plaats in de Halve Finales die plaatsvinden o.a. in Metropool Hengelo (Main Hall).

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine EVANS
USA Music Import Uw logo ook hier? SONOR David Eden Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Koch Ticketmaster Podiuminfo Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands