• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2013 Burgerweeshuis 13-06-2013

Rock coverband SH!ZL uit Tiel wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013

Rock coverband Basketcase uit Zutphen met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Donderdag 13 juni jl. vond in MC Burgerweeshuis in Deventer een voorronde plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. Na een boeiende avond, waar de bands zowel muzikaal als in de presentatie alles gaven wat ze in huis hadden, werd Rock coverband SH!ZL uit Tiel door de vakjury tot winnaar uitgeroepen. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats overtuigend naar Rock coverband Basketcase uit Zutphen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die eind september van start gaan in o.a. Poppodium Metropool in Hengelo en Podium Estrado in Harderwijk. De uiteindelijke winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

eXpats Big Show Band in Burgerweeshuis DeventereXpats Big Show Band in Burgerweeshuis Deventer
eXpats Big Show Band in Burgerweeshuis DeventereXpats Big Show Band in Burgerweeshuis Deventer

De 1e band die het mooie podium van Burgerweeshuis mocht beklimmen was 19-mans Big Band eXpats Big Show Band uit Maas en Waal. Muzikaal op goed niveau werden nummers gespeeld van o.a. Pink, Marco Borsato en Caro Emerald.


Basketcase in Burgerweeshuis DeventerBasketcase in Burgerweeshuis Deventer
Basketcase in Burgerweeshuis DeventerBasketcase in Burgerweeshuis Deventer

Met 4-mans Rock coverband Basketcase uit Zutphen stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze voorronde op het podium. Met sterke uitvoeringen van repertoire van o.a. Foo Fighters, Thin Lizzy en Greenday wist deze band een sterke interactie met het publiek op te bouwen wat resulteerde in de overwinning in de categorie publieksstemmen. Basketcase staat bij de beste 42 bands van deze regio in de Kwartfinales die eind september van start gaan.


SH!ZL in Burgerweeshuis DeventerSH!ZL in Burgerweeshuis Deventer
SH!ZL in Burgerweeshuis DeventerSH!ZL in Burgerweeshuis Deventer

De derde band van deze selectieronde was 5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel. Zowel technisch als ook in de presentatie wist deze band de vakjury te overtuigen met nummers van o.a. Duffy, Beth Hart en Radiohead. Als vakjury-winnaar van deze selectieronde staat SH!ZL in de regionale finalerondes die vanaf eind september beginnen.


Lust For Live in Burgerweeshuis DeventerLust For Live in Burgerweeshuis Deventer
Lust For Live in Burgerweeshuis DeventerLust For Live in Burgerweeshuis Deventer

3-mans Pop coverband Lust For Live zette een indrukwekkende performance neer met nummers van o.a. Gavin DeGraw, Bettie Serveert en Placebo. Opvallend bij Lust For Live was dat ze ondanks de minimale bezetting al het repertoire muzikaal goed overeind wist te houden. Complimenten!


The Blitzers in Burgerweeshuis DeventerThe Blitzers in Burgerweeshuis Deventer
The Blitzers in Burgerweeshuis DeventerThe Blitzers in Burgerweeshuis Deventer

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Party Rock coverband The Blitzers uit Zwolle. Met vaak geheel eigen interpretaties bracht deze band nummers van o.a. ABBA, Herman Brood en Status Quo. The Blitzers wist er een mooie afsluiting van deze avond van te maken.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Ticketmaster Koch SONOR Festivalinfo
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Maxazine Artists & Bands Booking Agency David Eden
Podiuminfo USA Music Import Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands