• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2013 Gebouw-T 14-06-2013

Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg winnen voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013

Rock coverband One Piece uit Bergen op Zoom wint publieksprijs in Poppodium Gebouw-T

Vrijdag 14 juni jl. vond in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom een voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. Na een boeiende avond, waar de bands zowel muzikaal als in de presentatie alles gaven wat ze in huis hadden, werd 5-mans Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg door de vakjury tot winnaar uitgeroepen. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats overtuigend naar 5-mans Rock coverband One Piece uit Bergen op Zoom. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die eind september van start gaan in o.a. MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

T-bone Special in Gebouw-T Bergen op ZoomT-bone Special in Gebouw-T Bergen op Zoom
T-bone Special in Gebouw-T Bergen op ZoomT-bone Special in Gebouw-T Bergen op Zoom

Deze selectieronde werd geopend door 5-mans Rock coverband T-bone Special uit Tilburg. Deze jonge formatie wist een sterke indruk te maken bij de vakjury met overtuigende uitvoeringen van nummers van o.a. Danko Jones, Nirvana en Guns N’ Roses.


Baldrick Brothers in Gebouw-T Bergen op ZoomBaldrick Brothers in Gebouw-T Bergen op Zoom
Baldrick Brothers in Gebouw-T Bergen op ZoomBaldrick Brothers in Gebouw-T Bergen op Zoom

De 2e band van deze selectieronde die het mooie podium van Gebouw-T beklom was 5-mans formatie Baldrick Brothers uit Lewedorp. Met invloeden vanuit diverse muzikale stromingen zoals o.a. Blues, Soul, Americana en Country is het lastig om deze band onder 1 noemer te plaatsen. Met dynamische interpretaties van repertoire van o.a. Soft Cell, Johnny Cash en Claw Boys Claw wist de band het publiek goed in beweging te krijgen wat resulteerde in een goede score bij de publieksstemmen.


The Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op Zoom
The Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met 5-mans Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze selectieronde op het podium. Muzikaal op hoog niveau brachten de vijf podiumbeesten een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. Chuck Berry, Prince en Lady Gaga. The Mad Donna’s plaatsten zich met deze overwinning zeer verdiend voor de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland die vanaf eind september van start gaan. De beste 42 bands van deze regio spelen verdeeld over zes Kwartfinales om een plaats in de Halve Finales.


One Piece in Gebouw-T Bergen op ZoomOne Piece in Gebouw-T Bergen op Zoom
One Piece in Gebouw-T Bergen op ZoomOne Piece in Gebouw-T Bergen op Zoom

De laatste 45 minuten van deze voorronde was voor 5-mans Rock coverband One Piece uit Bergen op Zoom. Met volle overgave bracht deze jonge band nummers van o.a. Bryan Adams, Adèle en Pink Floyd en wist daarmee de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar plaatste One Piece zich voor de finalerondes van Regio Zuid Nederland die vanaf eind september van start gaan in o.a. MEZZ Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en Effenaar in Eindhoven.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency SONOR USA Music Import RockMuZine Maxazine
Festivalinfo Uw logo ook hier? Podiuminfo Uw logo ook hier? Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster EVANS Koch David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands