• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio West 2013 Total Music 01-11-2013

Allround coverband The Smart uit Brielle vakjury-winnaar 2e Kwartfinale Regio West Nederland

Swing and Rock ’n Roll coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag publiekswinnaar in MC Total Music in Schiedam

Pop coverband Homemade Water uit Delft en Rock coverband Engine uit Rotterdam met 2e plaatsen naar Halve Finales

Vrijdag 1 november jl. vond in MC Total Music in Schiedam de 2e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Omdat twee bands zich helaas voor deze avond moesten afmelden (zij worden opnieuw geplaatst in de extra rondes in 2014), gingen vijf bands de muzikale strijd met elkaar aan om vier plaatsen in de Halve Finales. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Allround coverband The Smart uit Brielle, met 5-mans Pop coverband Homemade Water uit Delft op de 2e plaats. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 18-mans Swing and Rock ’n Roll coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag, met een zeer verdienstelijke 2e plaats voor 5-mans Rock coverband Engine uit Rotterdam. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste 24 bands die in de Halve Finales spelen die worden gehouden in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum.

BeaD in Total Music SchiedamBeaD in Total Music Schiedam
BeaD in Total Music SchiedamBeaD in Total Music Schiedam

De eerste band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband BeaD uit Zoetermeer. Met nummers als o.a. Not Insane van K’s Choice, Purple Rain in de versie van Ainsley Lister en Love Rear’s Its Ugly Head van Living Colour gaf BeaD een uitstekend visitekaartje af.


Homemade Water in Total Music SchiedamHomemade Water in Total Music Schiedam
Homemade Water in Total Music SchiedamHomemade Water in Total Music Schiedam

5-mans Pop, Rock coverband Homemade Water uit Delft had er zin in en dat lieten ze horen ook. Met volle overtuiging en muzikaal technisch op hoog niveau werden nummers als o.a. I Shot The Sheriff van Eric Clapton, Beggin’ van Madcon en Dani California van Red Hot Chili Peppers de zaal ingespeeld. Met ook een boeiende podiumpresentatie wist de band het publiek goed te bespelen en scoorde zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog. Met uiteindelijk de 2e plaats bij de vakjury plaatste Homemade Water zich bij de beste 24 bands van Regio West Nederland die verdeeld over drie Halve Finales de muzikale strijd mogen voortzetten voor een plaats in de Regio-Finale.


Frank & The Silly Symphonies in Total Music SchiedamFrank & The Silly Symphonies in Total Music Schiedam
Frank & The Silly Symphonies in Total Music SchiedamFrank & The Silly Symphonies in Total Music Schiedam

Met de derde band stond ook de grootste band uit deze The Clash-editie op het podium: 18-mans Swing and Rock ’n Roll coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag. Deze band weet met een uitstekende repertoirekeuze, goede arrangementen en een sterke discipline een zeer goed muzikaal niveau te halen waarin ook ruimte wordt gecreëerd voor een boeiende podiumpresentatie. Met het grootste gemak wordt er met nummers als o.a. Minnie The Moocher van Cab Calloway, Hit The Road Frank van Ray Charles en Shake Your Tailfeather van Blues Brothers een goede interactie opgebouwd met het publiek en deze weet de band ook vast te houden tot en met de laatste akkoorden. Met de 1e plaats bij de publieksstemmen staat Frank & The Silly Symphonies verdiend bij de beste 24 bands van deze regio die in de Halve Finales die plaatsvinden in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum gaan strijden om een plaats in de Regio-Finale.


Engine in Total Music SchiedamEngine in Total Music Schiedam
Engine in Total Music SchiedamEngine in Total Music Schiedam

De vierde band van deze Kwartfinale was 5-mans Rock coverband Engine uit Rotterdam. Op goed muzikaal niveau en met een sterk gevoel voor entertainment werden nummers gespeeld als o.a. Lightning Crashes van Live, Modern World van Anouk en de dynamische afsluiter Tie Your Mother Down van Queen. Met de 2e plaats bij de publieksstemmen staat Engine bij de laatste 24 bands in de Halve Finales van Regio West die plaatsvinden op zaterdag 18 januari in P60 in Amstelveen en op zaterdagen 1 en 15 februari a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall).


The Smart in Total Music SchiedamThe Smart in Total Music Schiedam
The Smart in Total Music SchiedamThe Smart in Total Music Schiedam

Met 5-mans Allround coverband The Smart uit Brielle stond de uiteindelijk beste band van deze Kwartfinale op het podium. Met overtuigende uitvoeringen van nummers als o.a. Even Flow van Pearl Jam, Ik Wil Jou van Polle Eduard en Sledgehammer van Peter Gabriel gaven de vijf gelouterde muzikanten een gevarieerd beeld van haar repertoirelijst. Muzikaal technisch zitten er geen zwakke schakels in deze band en een optreden van The Smart boeit van begin tot het eind. Sterke energie, goede sounds en ook het plezier wat The Smart in haar spel legt maakt deze band bovengemiddeld. Met de 1e plaats bij de vakjury staat The Smart dik verdiend bij de beste 24 bands van deze regio en speelt op zaterdag 18 januari a.s. in de 1e Halve Finale in Poppodium P60 in Amstelveen. Hier spelen acht bands om drie plaatsen in de Regio-Finale.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS David Eden RockMuZine Festivalinfo SONOR
Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Uw logo ook hier? USA Music Import
Artists & Bands Booking Agency Koch Maxazine Uw logo ook hier? Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands