• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio West 2013 Podiumcafé de Vorstin 08-11-2013

Blues, Rock coverband Rockbaas uit Bussum wint Kwartfinale

Pop, Rock coverband Wiselike uit Utrecht met publieksprijs naar Halve Finale in Podium de Vorstin in Hilversum

Pop coverband The MIXX uit Amersfoort plaatst zich bij de beste 24 coverbands van Regio West Nederland

Vrijdag 8 november jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 4e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek voor een plaats in de Halve Finales. Bij de vakjury ging de overwinning naar 4-mans Blues, Rock coverband Rockbaas uit Bussum en het publiek beloonde 7-mans Pop, Rock coverband Wiselike uit Utrecht met de 1e plaats. Door in beide categorieën samen de hoogste score te halen plaatste 6-mans Pop coverband The MIXX uit Amersfoort zich als Runner-Up voor de Halve Finales. De 24 beste coverbands van Regio West Nederland spelen in de Halve Finales die in januari en februari worden gehouden in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin (main hall) in Hilversum. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. In de afgelopen negen seizoenen van The Clash of the Cover Bands wisten acht winnaars een Mega Top-100 notering te scoren met hun gewonnen single. Vanaf de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars zich voor plaatsen, worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’ zoals die in het voorjaar te zien was bij Veronica.

Call Me Blondie in de Vorstin HilversumCall Me Blondie in de Vorstin Hilversum
Call Me Blondie in de Vorstin HilversumCall Me Blondie in de Vorstin Hilversum

De eerste band die in deze Kwartfinale het podium betrad was 5-mans Blondie tribute Call Me Blondie uit Amsterdam. Met uitstekende uitvoeringen van nummers als o.a. Atomic, Denis en het muzikale hoogtepunt van haar optreden Rapture wist Call Me Blondie een sterke indruk achter te laten en scoorde daarmee zeer goed bij de vakjury. De band werkt met goede sounds en de juiste feel in haar performance en ook in haar presentatie werd er een geloofwaardige act neergezet.


Rockbaas in de Vorstin HilversumRockbaas in de Vorstin Hilversum
Rockbaas in de Vorstin HilversumRockbaas in de Vorstin Hilversum

Het 2e half uur was voor de uiteindelijke vakjury-winnaar 4-mans Blues, Rock coverband Rockbaas uit Bussum. Nummers als o.a. Ziggy Stardust van David Bowie, Dimension van Wolfmother en No Doctor van Humble Pie werden op zeer hoog niveau de zaal in gespeeld en werden ook door het voltallige publiek zeer gewaardeerd. Naast het muzikale niveau weten de vier Rockbazen te imponeren met de volledige overgave waarmee ze zich in de nummers storten en daarmee de onderlinge chemie weten om te zetten in een energie die ook de grotere podia aan zal kunnen. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat Rockbaas bij de laatste 24 bands in de Halve Finales die voor deze Regio plaatsvinden in Poppodium P60 in Amstelveen en in de grote zaal van Podium de Vorstin in Hilversum.


BULLUK in de Vorstin HilversumBULLUK in de Vorstin Hilversum
BULLUK in de Vorstin HilversumBULLUK in de Vorstin Hilversum

5-mans Classic Rock coverband BULLUK uit Baarn liet ook een prima visitekaartje achter in deze Kwartfinale. Met nummers als o.a. Comfortably Numb van Pink Floyd, Laat Het Vanavond Gebeuren van De Dijk en Tin Soldier van Small Faces zetten de band een gevarieerde set neer waarmee ze het publiek mee terug in de tijd wisten te nemen naar vooral de jaren ‘60 en ‘70.


Wiselike in de Vorstin HilversumWiselike in de Vorstin Hilversum
Wiselike in de Vorstin HilversumWiselike in de Vorstin Hilversum

De vierde band van deze Kwartfinale komt uit Utrecht: 7-mans Pop, Rock coverband Wiselike. Zij brachten het enthousiaste publiek flink in beweging met nummers als o.a. Lonely Boy van The Black Keys, Locked Out Of Heaven van Bruno Mars en de luid meegezongen afsluiter Viva La Vida van Coldplay. Met een gevarieerde set liet Wiselike er geen twijfel over bestaan dat ze beschikken over een goed muzikaal niveau met de individuele inhoud om uit te groeien naar een topcoverband. Met de 1e plaats bij de publieksstemmen staat Wiselike bij de beste 24 coverbands van Regio West Nederland die in de Halve Finales de muzikale strijd voortzetten om een plaats in de Regio-Finale.


The MIXX in de Vorstin HilversumThe MIXX in de Vorstin Hilversum
The MIXX in de Vorstin HilversumThe MIXX in de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze boeiende avond was voor 6-mans Pop coverband The MIXX uit Baarn. Met vaak eigenzinnige interpretaties van nummers als o.a. Kiss van Prince, Messin’ With The Kid van Blues Brothers en een indrukwekkende ballad-uitvoering van Dedication To My X scoorde de band zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een 2e plaats waardoor ze als Runner-Up van deze Kwartfinale zich plaatsten voor de Halve Finales van Regio West Nederland. The MIXX weet de nummers op genuanceerde wijze naar zich toe te trekken zonder afbreuk te doen aan het origineel maar er vaak juist een eigentijds upgrade aan te geven. De nummers blijven boeien en het muzikale niveau samen met een aanstekelijke podiumperformance creëert vanaf de eerste tonen een sterke interactie tussen deze topmuzikanten en het publiek.

de Vorstin Hilversumde Vorstin Hilversum

 


 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS RockMuZine USA Music Import SONOR Sound Vision Studio
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch Festivalinfo David Eden
Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands