• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio Zuid 2013 Altstadt 27-10-2013

Rock coverband PepperJack uit Weert vakjury-winnaar Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014

Pop, Dance coverband Vertical Limit uit Raamsdonksveer publiekswinnaar in Podiumcafé Altstadt Eindhoven

Mumford & Sons tribute Reminder uit Hapert en Party, Pop coverband Dinges uit Leende met 2e plaats naar Halve Finales Regio Zuid Nederland

Zondag 27 oktober jl. vond in Podiumcafé Altstadt in Eindhoven een Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland. Zes bands speelden hier om vier plaatsen in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband PepperJack uit Weert en eindigde 5-mans Party, Pop coverband Dinges uit Leende op een goede 2e plaats. 6-mans Pop, Dance coverband Vertical Limit wist bij de publieksstemmen de 1e plaats binnen te spelen met op een goede 2e plaats 5-mans Mumford & Sons tribute Reminder uit Hapert. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales die worden gehouden op zondag 8 december en zondag 26 januari a.s. in Poppodium de Effenaar in Eindhoven (main hall).

Meerkat Madness in Altstadt EindhovenMeerkat Madness in Altstadt Eindhoven
Meerkat Madness in Altstadt EindhovenMeerkat Madness in Altstadt Eindhoven

De aftrap van deze Kwartfinale werd verricht door de zeer talentvolle jonge muzikanten van Punk, Rock coverband Meerkat Madness uit Gennep. Met volle overgave en op goed niveau bracht deze 4-mans formatie nummers als o.a. Roots Radical van Rancid, Should I Stay Or Should I Go van The Clash en een eigen interpretatie van het nummer Surfin’ USA van The Beach Boys. Meerkat Madness wist een goede interactie met het publiek op te bouwen wat resulteerde in een goede score bij de publieksstemmen.


Reminder in Altstadt EindhovenReminder in Altstadt Eindhoven
Reminder in Altstadt EindhovenReminder in Altstadt Eindhoven

5-mans Mumford & Sons tribute Reminder uit Hapert wist wederom een uitstekende performance neer te zetten. Met veel passie werden nummers gespeeld als o.a. The Cave, Little Lion Man en White Blank Page. Met goede dynamiek in haar spel en een sterke podiumpresentatie wist de band zich naar de 2e plaats bij de publiekstemmen te spelen en plaatste zich daarmee voor de 1e Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 8 december wordt gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven. Hier spelen acht bands om een plaats in de Regio-Finale op zondag 20 april in Poppodium 013 in Tilburg (main hall).


SLIK in Altstadt EindhovenSLIK in Altstadt Eindhoven
SLIK in Altstadt EindhovenSLIK in Altstadt Eindhoven

De derde kwartfinalist speelde een thuiswedstrijd: 5-mans Rock coverband S[L]!K uit Eindhoven. Nummers zoals o.a. Whole Lotta Rosie van AC/DC, Desire van U2 en Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival werden met veel enthousiasme gespeeld. S[L]!K wist met haar optreden een uitstekend visitekaartje af te geven.


Vertical Limit in Altstadt EindhovenVertical Limit in Altstadt Eindhoven
Vertical Limit in Altstadt EindhovenVertical Limit in Altstadt Eindhoven

Wanneer 6-mans Pop, Dance coverband Vertical Limit uit Raamsdonksveer eenmaal op stoom is dan is het onmogelijk om je niet over te geven aan de grooves en de energie die zij het publiek in weten te spelen. Nummers als o.a. de mash up van Smells Like Teen Spirit van Nirvana/Billie Jean van Michael Jackson, Save The World van Swedisch House Maffia en Memories van David Guetta weet de band goed naar zich toe te trekken en worden met veel passie en enthousiasme gespeeld. Schijnbaar zonder moeite weet Vertical Limit het publiek in beweging te krijgen en dat resulteerde dit keer in de hoogste score bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale staat Vertical Limit op zondag 8 december in de 1e Halve Finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium Effenaar in Eindhoven (main hall).


PepperJack in Altstadt EindhovenPepperJack in Altstadt Eindhoven
PepperJack in Altstadt EindhovenPepperJack in Altstadt Eindhoven

Het muzikale hoogtepunt van deze Kwartfinale werd geleverd door 5-mans Rock coverband PepperJack uit Weert. Technisch op zeer hoog niveau en een leadzangeres met ongelooflijk veel talent speelde de band zich met uitvoeringen van o.a. Boys Of Summer van Don Henley (eigen interpretatie), Love Is A Battlefield van Pat Benatar en The Pretender van Foo Fighters een overtuigende 1e plaats bij de vakjury. Gezien het feit dat deze band nog niet zo lang in deze formatie bestaat mogen we nog een stukje ontwikkeling verwachten waardoor de band binnen afzienbare tijd klaar zal zijn om de grotere podia in de Benelux maar ook in Duitsland te kunnen bestormen. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat PepperJack op zondag 26 januari a.s. in de 2e Halve Finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium Effenaar in Eindhoven.


Dinges in Altstadt EindhovenDinges in Altstadt Eindhoven
Dinges in Altstadt EindhovenDinges in Altstadt Eindhoven

Met een zeer hoog entertainmentgehalte en een perfecte repertoirekeuze wist 5-mans Party, Pop coverband Dinges uit Leende een feestelijke afsluiting te verzorgen van deze boeiende Kwartfinale. Muzikaal technisch op goed niveau en vaak verrassende interpretaties werden nummers gebracht als o.a. Whiskey Is De Duivel van Pater Moeskroen, Nelly The Elephant van The Toy Dolls en In De Blote Kont van Mooi Wark. Stuk voor stuk meezingers en de vijf mannen van Dinges wisten zelfs een polonaise te veroorzaken. Met haar gevarieerde repertoirelijst en sterke chemie met het publiek is Dinges voor menig festival een perfecte afsluiter. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Dinges zich voor de 2e Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 26 januari a.s. wordt gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven.

 

Altstadt EindhovenAltstadt Eindhoven


The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Ticketmaster
SONOR Podiuminfo Koch Uw logo ook hier? Festivalinfo
USA Music Import Artists & Bands Booking Agency EVANS Maxazine RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands