• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio Zuid 2013 MEZZ - Main Hall 18-10-2013

Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland met publieksprijs naar Halve Finales

Rock coverband L!NC uit Breda Runner-Up in MEZZ Breda

Vrijdag 18 oktober jl. vond in Podium MEZZ in Breda een Kwartfinale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. In de categorie vakjury wist 7-mans Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg de 1e plaats te behalen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen gaat 6-mans Rock coverband L!NC uit Breda als Runner-Up naar de Halve Finales die worden gehouden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven en in MEZZ Breda. De finale van Regio Zuid Nederland vindt plaats in april 2014 in Poppodium 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Mashmerize in MEZZ BredaMashmerize in MEZZ Breda
Mashmerize in MEZZ BredaMashmerize in MEZZ Breda

De eerste band van deze Kwartfinale was 5-mans Mash Up coverband Mashmerize uit Waalwijk. Met gemixte arrangementen van o.a. Stuck van Caro Emerald/Blurred Lines van Robin Thicke, Mad About You van Hooverphonic/Skyfall van Adèle en Born This Way van Lady Gaga/When Love Takes Over van David Guetta liet de band ondanks haar korte bestaan een prima indruk achter.


T-bone Special in MEZZ BredaT-bone Special in MEZZ Breda
T-bone Special in MEZZ BredaT-bone Special in MEZZ Breda

5-mans Rock coverband T-bone Special uit Tilburg zette een dynamisch optreden neer met nummers van o.a. Nirvana, Kid Rock en Guns N’ Roses. Complimenten aan de hele band, maar in het bijzonder de leadzangeres die zowel vocaal technisch als ook in de presentatie een zeer sterke performance wist neer te zetten.


Firebird in MEZZ BredaFirebird in MEZZ Breda
Firebird in MEZZ BredaFirebird in MEZZ Breda

Het derde half uur was voor 5-mans Rock coverband Firebird uit Etten-Leur. Na een sterke opening met een mash up van Man Down van Rihanna en Kashmir van Led Zeppelin volgden nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers en The Pretty Reckless. Het energieke optreden van Firebird werd beloond met een hoge score bij de publieksstemmen.


Reservoir Dogs Band in MEZZ BredaReservoir Dogs Band in MEZZ Breda
Reservoir Dogs Band in MEZZ BredaReservoir Dogs Band in MEZZ Breda

Het muzikaal technische hoogtepunt van deze Kwartfinale werd gebracht door 7-mans Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg. De band bestaat uit zeven topmuzikanten die de formule, de bekendste nummers uit de films van regisseur Quentin Tarantino, feilloos weten neer te zetten. Nummers als o.a. Son Of A Preacher Man van Dusty Springfield uit de film Pulp Fiction, Stuck In The Middle van Steelers Wheel uit de film Reservoir Dogs en Littlle Green Bag van George Baker ook uit Reservoir Dogs worden met veel dynamiek en interactie gebracht. Ook de sounds en de presentatie zijn tot in de kleinste details doordacht zonder dat dit ten koste gaat van de beleving en de interactie. Met de 1e plaats bij de vakjury staat Reservoir Dogs in de 1e Halve Finale van Zuid Nederland die op zondag 8 december wordt gehouden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven (main hall).


Way Beyond in MEZZ BredaWay Beyond in MEZZ Breda
Way Beyond in MEZZ BredaWay Beyond in MEZZ Breda

5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland wist met haar sterke performance de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Met nummers als o.a. You Oughta Know van Alanis Morissette, Rolling In The Deep van Adèle en Sex On Fire van Kings of Leon wist de band de hele MEZZ op zijn kop te zetten. Dit bleek uiteindelijk goed te zijn voor de overwinning in de categorie publieksstemmen waarmee Way Beyond zich plaatste voor de Halve Finales.


L!NC in MEZZ BredaL!NC in MEZZ Breda
L!NC in MEZZ BredaL!NC in MEZZ Breda

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor Rock coverband L!NC uit Breda. Muzikaal technisch op goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte werden nummers gebracht als o.a. Rock And Roll van Led Zeppelin, Ice Cream Man van Van Halen en Rebel Yell van Billy Idol. Ook L!NC wist een sterke interactie met het publiek op te bouwen wat resulteerde in een hoge score bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen gaat L!NC als Runner-Up naar de 3e Halve Finale van Zuid Nederland op zondag 26 januari in Poppodium de Effenaar in Eindhoven (main hall).

MEZZ BredaMEZZ Breda


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo EVANS Uw logo ook hier? Ticketmaster Maxazine
Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Koch USA Music Import SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands