• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio Zuid 2013 Gebouw-T 11-10-2013

Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg wint Kwartfinale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

Pop coverband Cups and Plates uit Middelbeers publiekswinnaar in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom

Rock coverband Bakkeliet uit Alphen als Runner-Up naar Halve Finales in de Effenaar in Eindhoven

Vrijdag 11 oktober jl. vond in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom een Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg en bij de publieksstemmen wist 6-mans Pop coverband Cups and Plates uit Middelbeers beslag te leggen op de 1e plaats. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen zich als Runner-Up voor de Halve Finales. Deze worden op 1 en 8 december a.s. gehouden in Poppodium de Effenaar (main hall) in Eindhoven. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Mardy Bum in Gebouw-T Bergen op ZoomMardy Bum in Gebouw-T Bergen op Zoom
Mardy Bum in Gebouw-T Bergen op ZoomMardy Bum in Gebouw-T Bergen op Zoom

De 1e band die het prachtige podium van Gebouw-T betrad was 4-mans Arctic Monkeys tribute Mardy Bum uit ’s-Hertogenbosch. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Brainstorm, Crying Lightning en I Bet You Look Good On The Dancefloor lieten zij een uitstekend indruk achter. Deze jonge formatie zal de komende jaren nog veel van zich laten horen.


One Piece in Gebouw-T Bergen op ZoomOne Piece in Gebouw-T Bergen op Zoom
One Piece in Gebouw-T Bergen op ZoomOne Piece in Gebouw-T Bergen op Zoom

5-mans Rock coverband One Piece uit Bergen op Zoom speelde een thuiswedstrijd. Met een gevarieerde set met repertoire van o.a. Of Monsters And Men, Pink Floyd en Guns N’ Roses wist One Piece een goede score te behalen bij de publieksstemmen.


The Booze Band in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Booze Band in Gebouw-T Bergen op Zoom
The Booze Band in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Booze Band in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met veel overtuiging en een sterke energieke performance wist 5-mans Classic Rock coverband The Booze Band de inmiddels goed gevulde zaal in beweging te krijgen. Op technisch goed niveau en met enorm veel plezier werden interpretaties gebracht van o.a. Wishing Well van Bad Company, Still Believe van Sweet d’Buster en Sharp Dressed Man van ZZ Top. The Booze Band is absoluut een aanrader voor de liefhebbers van vooral de Rock en Blues uit de jaren ‘70 en ‘80.


Cups and Plates in Gebouw-T Bergen op ZoomCups and Plates in Gebouw-T Bergen op Zoom
Cups and Plates in Gebouw-T Bergen op ZoomCups and Plates in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met een indrukwekkend sterke uitvoering van het nummer Let Me Entertain You van Robbie Williams opende 6-mans Pop coverband Cups and Plates haar set en liet het enthousiaste publiek meteen zien waarvoor ze naar Bergen op Zoom gekomen waren: entertainen op hoog niveau! Alles werd uit de kast gehaald, letterlijk en figuurlijk, om een onvergetelijke show neer te zetten. Met een boeiende podiumpresentatie en dynamische uitvoeringen van o.a. Baby Love van Mother’s Finest, Make You Feel My Love van Adèle en Seven Nation Army van White Stripes wist Cups and Plates zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale staan ze in de Halve Finales van Regio Zuid Nederland die op 1 en 8 december a.s. worden gehouden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.


Bakkeliet in Gebouw-T Bergen op ZoomBakkeliet in Gebouw-T Bergen op Zoom
Bakkeliet in Gebouw-T Bergen op ZoomBakkeliet in Gebouw-T Bergen op Zoom

Veni, Vidi, Vici. Dat mag 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen gerust als subtitel van haar naam gebruiken. Met een uitgekiende repertoirekeuze, technisch goed spel en een sterke interactie met het publiek wisten de vijf podiumbeesten er een mooi feest van te maken. Met krachtige uitvoeringen van o.a. Tie Your Mother Down van Queen, Long Blond Animal van Golden Earring en een Rockversie van Twee Emmertjes Water Halen van Jan van Brusselband liet Bakkeliet horen en zien overal voor een feest te kunnen zorgen. Bij de eerste tonen al wist de band het publiek in te pakken en liet deze niet meer los. Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score van de avond te behalen staat Bakkeliet zeer verdiend als Runner-Up in de Halve Finales van Regio Zuid Nederland. Een aanrader voor de liefhebbers van een feestje met een scherp randje!


The Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op Zoom
The Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op ZoomThe Mad Donna's in Gebouw-T Bergen op Zoom

De laatste band van deze Kwartfinale was 5-mans Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg. Technisch op zeer hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Don’t Look Back In Anger van Oasis, Beggin’ van Frankie Valli & The Four Seasons en Titanium van David Guetta ft. Sia. De vijf hooggeschoolde bandleden weten elk nummer een eigen touch te geven en weten elkaar optimaal te benutten in de arrangementen. Als de bandleden nog meer naar elkaar toe weten te groeien en de onderlinge chemie zich door blijft ontwikkelen, dan kunnen zij weleens één van de sensaties worden van deze The Clash-editie. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale plaatste The Mad Donna’s zich overtuigend voor de Halve Finales van Regio Zuid Nederland die op 1 en 8 december worden gehouden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.

Gebouw-T Bergen op ZoomGebouw-T Bergen op Zoom


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio RockMuZine SONOR Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Ticketmaster David Eden Uw logo ook hier?
Maxazine EVANS Koch USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands