• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio Zuid 2013 Effenaar - Main Hall 06-10-2013

Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten wint publieksprijs in de Effenaar in Eindhoven

Pearl Jam tribute Once uit Boxmeer en Countryrock coverband Critical Crossings uit Oss met 2e plaatsen naar Halve Finales

Zondag 6 oktober jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven een Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek voor een plaats in de Halve Finales die op 1 en 8 december a.s. plaatsvinden ook in de Effenaar. De vakjury vond 4-mans Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert de beste van deze Kwartfinale met als goede tweede 5-mans Pearl Jam tribute Once uit Boxmeer. De overwinning bij de publieksstemmen ging naar 6-mans Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten met op de 2e plaats Countryrock coverband Critical Crossings uit Oss. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales bij de beste 18 bands van deze regio. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Critical Crossings in Effenaar EindhovenCritical Crossings in Effenaar Eindhoven
Critical Crossings in Effenaar EindhovenCritical Crossings in Effenaar Eindhoven

De aftrap van deze Kwartfinale werd verricht door 5-mans Country Rock coverband Critical Crossings uit Oss. Met nummers als o.a. Dead Flowers van The Rolling Stones, Have You Ever Seen The Rain van Creedence Clearwater Revival en Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd wist de band een overtuigend optreden neer te zetten. In korte tijd heeft Critical Crossings zich zeer sterk weten te ontwikkelen en weet de nummers een eigen sound mee te geven. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatsten de vijf mannen zich bij de laatste 18 bands van Regio Zuid Nederland die in de Halve Finales de strijd met elkaar aan gaan voor een plek in de Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg.


Once in Effenaar EindhovenOnce in Effenaar Eindhoven
Once in Effenaar EindhovenOnce in Effenaar Eindhoven

5-mans Pearl Jam tribute Once uit Boxmeer zette een technisch zeer sterk optreden neer. Met de juiste sounds en feel bracht zij op zeer hoog niveau nummers als o.a. Alive, Jeremy en de prachtige afsluiter Black. Niet voor niets wordt Once genoemd als No.1 Pearl Jam tribute van Nederland. Met een 2e plaats bij de vakjury staat de band zeer verdiend in de Halve Finales van Regio Zuid Nederland.


Back in Bizznizz in Effenaar EindhovenBack in Bizznizz in Effenaar Eindhoven
Back in Bizznizz in Effenaar EindhovenBack in Bizznizz in Effenaar Eindhoven

De derde band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg. Met repertoire van o.a. Metallica, Kane en Stone Temple Pilots zette de band een stevige set neer die een goed beeld gaven van de muzikale kwaliteiten.


RaMMBaMM in Effenaar EindhovenRaMMBaMM in Effenaar Eindhoven
RaMMBaMM in Effenaar EindhovenRaMMBaMM in Effenaar Eindhoven

Met 4-mans Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Kwartfinale op het podium. Met haar minimale bezetting weet de band een indrukwekkende performance neer te zetten die zowel muzikaal als ook in de presentatie een zeer hoog entertainmentgehalte heeft. RaMMBaMM weet de nummers naar zich toe te trekken en aan zich ondergeschikt te maken zonder dat het afbreuk doet aan het origineel. Uitvoeringen van o.a. Plug In Baby van MUSE, Blackbird van Alter Bridge en Message In A Bottle van The Police werden technisch zeer sterk neergezet. Individueel krijgt iedereen optimaal de ruimte om te excelleren zonder dat dit ten koste gaat van de band in zijn geheel. Met de 1e plaats bij de vakjury staat RaMMBaMM dik verdiend in de Halve Finales van Regio Zuid Nederland die ook plaatsvinden in de main hall van Poppodium de Effenaar.


Bon Scotch in Effenaar EindhovenBon Scotch in Effenaar Eindhoven
Bon Scotch in Effenaar EindhovenBon Scotch in Effenaar Eindhoven

De vijf muzikanten van AC/DC tribute Bon Scotch wisten ook een uitstekende indruk achter te laten in deze Kwartfinale. Met het sterke openingsnummer Highway To Hell via o.a. The Jack en Let There Be Rock sloot ze haar dynamische set af met Whole Lotta Rosie. Waar het bij de meeste AC/DC tributes ontbreekt aan een goede leadzanger, is deze mede bepalende positie wel sterk ingevuld.


DayBreak52 in Effenaar EindhovenDayBreak52 in Effenaar Eindhoven
DayBreak52 in Effenaar EindhovenDayBreak52 in Effenaar Eindhoven

De jongste band van deze Kwartfinale komt uit Someren/Asten: 4-mans Punk, Rock coverband DayBreak52. Met ongelooflijke passie en dynamiek bracht deze band op goed niveau nummers van o.a. Nirvana, Green Day en Blink 182. Er zit enorm veel talent in deze jonge band en ik weet zeker dat zij nog veel van zich laten horen, met covers en/of met eigen werk. Wat ze doen, doen ze met een ‘alles of niets mentaliteit’.


Skunk & Nancy in Effenaar EindhovenSkunk & Nancy in Effenaar Eindhoven
Skunk & Nancy in Effenaar EindhovenSkunk & Nancy in Effenaar Eindhoven

De derde tributeband van in de line up was Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten. Met nummers als o.a. Twisted, Weak en Charlie Big Potatoe wisten de zes bandleden een nipte meerderheid aan publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar staat Skunk & Nancy in de Halve Finales van deze regio bij de beste 18 bands die mogen strijden om een plaats in de finale die wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg.

Bones in Effenaar EindhovenBones in Effenaar Eindhoven
Bones in Effenaar EindhovenBones in Effenaar Eindhoven

Het laatste half uur was voor één van de sterkste Bluesbands uit ‘The Clash’-geschiedenis 5-mans Blues Rock coverband Bones uit Budel. Met een heerlijke swing technisch op hoog niveau werden nummers gespeeld van o.a. The Hoax en The Red Devils. Een prachtige afsluiting van deze boeiende dag die zowel bij de vakjury als bij het publiek een spannende strijd opleverde.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo RockMuZine EVANS Sound Vision Studio Maxazine
Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? SONOR Uw logo ook hier?
David Eden Koch Ticketmaster Podiuminfo USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands