• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio West 2013 P60 - Main Hall 06-12-2013

RHCP tribute Red Hot Chili Neppers uit Edam wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband ROV3D uit Voorhout publiekswinnaar in Podium P60 in Amstelveen

Black Sabbath tribute Sack Blabbath en Slayer tribute Player uit Amsterdam met 2e plaats naar Halve Finales Regio West Nederland

Vrijdag 6 december jl. vond in Podium P60 in Amstelveen de laatste Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in het 10e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om vier plaatsen in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute Red Hot Chili Neppers uit Edam wist de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen, met 4-mans Slayer tribute Player uit Amsterdam op een zeer verdienstelijke 2e plaats. In de categorie publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Classic Rock coverband ROV3D uit Voorhout, met een 2e plaats voor 4-mans Black Sabbath tribute Sack Blabbath uit Amsterdam. Deze vier topbands plaatsten zich bij de beste 22 bands die verdeeld over drie Halve Finales strijden voor een plaats in de finale van deze regio die op zondag 18 mei wordt gehouden in Melkweg Amsterdam (main hall The Max). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

De 1e band van deze Kwartfinale was 4-mans Punk, Rock coverband White Bandage uit Almere. Met nummers als o.a. Dumpweed van Blink 182, American Idiot van Green Day en In Too Deep van Sum 41 wist de band voor een dynamische aftrap te zorgen.

4-mans Black Sabbath tribute Sack Blabbath uit Amsterdam wist op muzikaal hoog niveau een boeiend optreden neer te zetten. Met nummers als o.a. War Pigs, Iron Man en de sterke afsluiter Paranoid speelde de band zich naar een zeer verdienstelijke 2e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee in de derde Halve Finale die op zaterdag 15 februari a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.

Het derde half uur was voor 5-mans Rock coverband Cover Up uit Amsterdam. Op technisch goed niveau werden nummers gebracht als o.a. Love Rears Its Ugly Head van Living Colour, Always On The Run van Lenny Kravitz en Jerusalem van Anouk.

Met nummers als o.a. Born This Way van Lady Gaga, Hedonism van Skunk Anansie en Tubthumping van Chumbawamba wist 6-mans Pop, Rock coverband What’s Next uit Amsterdam ook nu weer een gevarieerd optreden neer te zetten en een goede interactie op te bouwen met het publiek.

Muzikaal op absoluut topniveau en met een zeer dynamische en boeiende podiumperformance zorgde 4-mans RHCP tribute Red Hot Chili Peppers uit Edam voor het hoogtepunt van deze Kwartfinale. Vanaf de eerste akkoorden wisten de vier podiumbeesten het publiek ‘in te pakken’ en ook niet meer los te laten. Nummers als o.a. Suck My Kiss, Give It Away en Dani California werden op weergaloze wijze het publiek in gespeeld en zorgden voor een prima interactie en resulteerde uiteindelijk in de 1e plaats bij de vakjury. Als vakjury-winnaar staat Red Hot Chili Neppers op zaterdag 1 februari a.s. in de 2e Halve Finale van Regio West Nederland die wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum waar zij de strijd voort zullen zetten om een plaats in de finale die op 18 mei 2014 wordt gehouden in de Melkweg in Amsterdam (main hall The Max).

Ook op technisch zeer hoog niveau was het optreden van 4-mans Slayer tribute Player uit Amsterdam. Met strakke en dynamische uitvoeringen van o.a. War Ensemble, Die By The Sword en Angel of Death wist de band het de vakjury nog behoorlijk moeilijk te maken en scoorde de band ook sterk bij de publieksstemmen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury plaatste Player zich overtuigend bij de 22 beste bands van deze regio en speelt op zaterdag 15 februari a.s. in de 3e Halve Finale in Podium de Vorstin in Hilversum.

Het laatste half uur van deze avond was voor 5-mans Classic Rock coverband ROV3D uit Voorhout. Met een zeer boeiende podiumperformance, uitstekende repertoirekeuze en technisch zeer sterk speelden de vier mannen zich met uitvoeringen van o.a. With Arms Wide Open van Creed, Alive van Pearl Jam en Killing In The Name Of van Rage Against The Machine naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale plaatste ROV3D zich bij de beste 22 bands van Regio West Nederland en staat op zaterdag 15 februari a.s. in de 3e Halve Finale in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall).

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Koch David Eden RockMuZine
EVANS Ticketmaster Festivalinfo USA Music Import SONOR
Maxazine Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands