• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord-Oost 2013 Metropool - Main Hall 11-01-2014

Schimanski uit Enschede en 7NA uit Enter winnen finale Regio Noord/Oost Nederland

SH!ZL uit Tiel en Maelox uit Groningen met 2e plaatsen naar BENELUX Semi-Finals

Onder grote publieke belangstelling vond zaterdag 11 januari jl. in Poppodium Metropool in Hengelo de finale plaats voor Regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. De negen beste en populairste coverbands van Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen zorgden voor veel spanning en entertainment en werden beoordeeld door een vakjury en door het publiek. In de categorie vakjury wist 5-mans Rock coverband Schimanski uit Enschede met een indrukwekkend optreden beslag te leggen op de 1e plaats. Bij de publieksstemmen werd de enerverende muzikale strijd uiteindelijk gewonnen door 6-mans Classic Rock coverband 7NA uit Enter. Beide winnaars werden uitgeroepen tot respectievelijk beste en populairste coverband van Regio Noord/Oost Nederland. Met een 2e plaats bij de vakjury voor 6-mans Allround coverband Maelox uit Groningen en een 2e plaats bij de publieksstemmen voor 5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel zijn de vier bands bepaald die deze regio mogen vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die in oktober 2014 plaatsvinden. In deze twee internationale rondes spelen de 18 beste coverbands van de Benelux om een plaats in de uiteindelijk BENELUX Grand Finale waar de strijd om The Clash of the Cover Bands Awards wordt beslecht. De uiteindelijke twee winnaars (vakjury en publiek) worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Tijdens de BENELUX Semi-Finals wordt ook gestart met de productie van de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’ zoals die afgelopen seizoen te zien was bij Veronica.

The Cube in Metropool HengeloThe Cube in Metropool Hengelo

De eerste band die het prachtige podium van Metropool Hengelo mocht betreden was 6-mans Pop, Rock coverband The Cube uit Burgum (Friesland). Altijd lastig om een finale te moeten openen, omdat het publiek nog niet allemaal binnen is, maar de band sloeg zich er prima doorheen. Met nummers als o.a. One Vision van Queen, Iedereen Is Van De Wereld van The Scene en Feeling Good van MUSE werd een gevarieerd visitekaartje afgegeven. Een mooie aftrap van wat in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, een spannende finale zou worden.


Red Plague in Metropool HengeloRed Plague in Metropool Hengelo

4-mans Classic Rock coverband Red Plague uit Kampen wist een dampende set neer te zetten met nummers als o.a. Hot Legs van Rod Stewart, Fool For Your Stockings van ZZ Top en Tie Your Mother Down van Queen. Zowel muzikaal technisch als ook in de presentatie legde Red Plague de lat erg hoog en wist dit ook op indrukwekkende wijze waar te maken.


Noisy Neighbours in Metropool HengeloNoisy Neighbours in Metropool Hengelo

Eén van de vele muzikale hoogtepunten van deze finale werd geleverd door 4-mans Sixties coverband Noisy Neighbours uit Apeldoorn. Nummers als o.a. Dedicated Follower Of Fashion van The Kinks, Sound Of The Screaming Day van Golden Earring en True Love That’s A Wonder van Sandy Coast werden op zeer hoog niveau gespeeld en daarmee ook door de vakjury als zeer sterk beoordeeld. Instrumentaal zeer gedisciplineerd, de juiste sounds en sfeer en een vaak indrukwekkende samenzang zijn slechts enkele opvallende punten die Noisy Neighbours een absolute topband maken.


7NA in Metropool Hengelo7NA in Metropool Hengelo
7NA in Metropool Hengelo7NA in Metropool Hengelo

Inmiddels was de zaal goed vol gelopen en werd de vierde band van deze finale met veel applaus verwelkomd: 6-mans Classic Rock coverband 7NA uit Enter. Met passie en veel enthousiasme zette 7NA een dynamische set neer met o.a. de zeer sterke opening Won’t Get Fooled Again van The Who, Go Your Own Way van Fleetwood Mac en een zeer dynamische uitvoering van You Shook Me All Night Long van AC/DC. Met haar uitstekende performance wist de band een goede interactie op te bouwen met het publiek wat uiteindelijk resulteerde in de 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze finale mag 7NA zich het komende jaar de populairste band noemen van regio Noord/Oost Nederland en staat bij de 18 beste bands van deze 10e The Clash of the Cover Bands-editie in de BENELUX Semi-Finals. Toetsenist Oscar Otten is uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards, die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


Bad Shoes in Metropool HengeloBad Shoes in Metropool Hengelo

4-mans Pop, Rock coverband Bad Shoes uit Deventer wist een mooi feestje te bouwen met een 30 minuten durende medley waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Sultans Of Swing van Dire Straits, Smoke On The Water van Deep Purple en Gay Bar van Electric Six. Bad Shoes weet met haar formule met schijnbaar groot gemak een goede interactie op te bouwen met het publiek en wist daarmee ook goed te scoren bij de publieksstemmen.


Schimanski in Metropool HengeloSchimanski in Metropool Hengelo
Schimanski in Metropool HengeloSchimanski in Metropool Hengelo

Het muzikale hoogtepunt van deze finale was de 30 minuten durende performance van 5-mans Rock coverband Schimanski uit Enschede. Technisch op absoluut topniveau, met een beleving en een energie die het voltallige publiek weet te pakken, een sterke repertoirekeuze en een hoog entertainmentgehalte. Met deze ingrediënten wist Schimanski de overwinning bij de vakjury binnen te spelen en werd uitgeroepen tot beste coverband van Regio Noord/Oost Nederland. Uitvoeringen van o.a. Likini’s Juice van Live, Man Down van Triggerfinger en All My Life gaven een transparant beeld van zowel de enorme individuele kwaliteiten als ook van het hoge niveau van de band in het geheel. Als vakjury-winnaar van deze Regio-Finale staat Schimanski bij de beste 18 coverbands in de BENELUX Semi-Finals die in oktober worden gehouden. Drummer Arjen Gerberink, gitarist Ludo Klink en leadzanger Jeroen Foekens werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste drummer, gitarist en vocalist van deze finale en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash of the Cover Bands-seizoen.


Maelox in Metropool HengeloMaelox in Metropool Hengelo
Maelox in Metropool HengeloMaelox in Metropool Hengelo

De zevende band van deze finale was 6-mans Allround coverband Maelox uit Groningen. Met spetterende uitvoeringen van nummers als o.a. Locked Out Of Heaven van Bruno Mars, Mercy van Triggerfinger en Bloed Zweet en Tranen van André Hazes toonde de band haar veelzijdigheid. Door een uitgekiende repertoirekeuze wisten de zes podiumbeesten hun muzikale kwaliteiten goed te benutten en met een dynamische presentatie het totaalbeeld optimaal neer te zetten waardoor Maelox in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, hoog wist te scoren. Met uiteindelijk de 2e plaats bij de vakjury plaatste de band zich bij de 18 beste coverbands van de Benelux die in oktober in 2 BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’.


SH!ZL in Metropool HengeloSH!ZL in Metropool Hengelo
SH!ZL in Metropool HengeloSH!ZL in Metropool Hengelo

5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel wist ook alles uit de kast te halen en zette een indrukwekkend optreden neer. Nummers als o.a. Shut Up And Let Me Go van Ting Tings, Mother Mother van Tracy Bonham en Broken & Ugly zijn op het lijf geschreven van de uitstekende leadzangeres en worden op muzikaal technisch hoog niveau neergezet door de vier topmuzikanten. Met een ijzersterk charisma en beleving in de podiumpresentatie wist SH!ZL uiteindelijk op een dik verdiende 2e plaats te eindigen bij de publieksstemmen en staat daarmee bij de beste 18 coverbands van deze The Clash of the Cover Bands-editie die in de twee BENELUX Semi-Finals die in oktober plaatsvinden de muzikale strijd zullen voortzetten om een plaats in de BENELUX Grand Finale. Bassist Dirk Kraaijenhof werd uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


Shortcut to Savor in Metropool HengeloShortcut to Savor in Metropool Hengelo

Het laatste half uur van deze finale was voor 5-mans Pop, Rock coverband Shortcut to Savor uit Lichtenvoorde. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Keep Your Head Up van Ben Howard, Feeling Good van MUSE en de afsluitende medley met o.a. Little Lion Man van Mumford & Sons en Sweet Dreams van Eurythmics wist de band het publiek goed uit haar dak te laten gaan. Dit resulteerde dan ook in een sterke score bij de publieksstemmen. Shortcut to Savor gaf met haar optreden een uitstekend visitekaartje af en we zullen nog zeker veel gaan horen van deze jongste band van deze finale.

Speciale dank aan de vakjury van deze Regio-Finale:
- Bert Bennink, directeur van BB Productions (evenementenondersteuning) en bestuurslid van Poppunt Overijssel.
- José Super, voorzitter Stichting Popweb, voorheen de Drentse Popprijs waarvan de jaarlijkse winnaars spelen op Eurosonic en op het SenaPopTalentStage in Melkweg Amsterdam.
- Voorzitter John Van den Borne, directeur/producer en initiatiefnemer van The Clash of the Cover Bands

Metropool HengeloMetropool Hengelo
Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? EVANS Ticketmaster Uw logo ook hier?
David Eden Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Festivalinfo Koch
Sound Vision Studio SONOR USA Music Import RockMuZine Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands