• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2013/2014 Effenaar - Main Hall 26-01-2014

PowerRock coverband PepperJack uit Weert wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

Classic Rock coverband L!NC uit Breda publiekswinnaar in de Effenaar in Eindhoven

Zondag 26 januari jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven onder grote publieke belangstelling de 2e Halve Finale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Negen bands zorgden voor een boeiende en dynamische muzikale strijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 5-mans Rock coverband PepperJack uit Weert wist de 1e plaats bij de vakjury te veroveren en 6-mans Classic Rock coverband L!NC uit Breda behaalde de overwinning bij de publieksstemmen. Met een 2e plaats voor 6-mans Pop, Rock coverband Cups and Plates uit Middelbeers bij de vakjury en 4-mans Party coverband Dinges bij de publieksstemmen plaatsten de vier genoemde bands zich direct voor de Regio-Finale die op 20 april a.s. wordt gehouden in Poptempel 013 in Tilburg. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen van alle bands in beide Halve Finales wist 5-mans Classic Rock coverband ‘Waist’ of Time uit Sittard zich als Runner-Up eveneens te plaatsen bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland. In de Regio-Finale wordt gestreden om de Awards voor de beste coverband in beide categorieën: vakjury en publieksstemmen. Ook wordt in deze finale bepaald welke bands deze regio mogen vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die in oktober van start gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Tijdens de BENELUX Semi-Finals worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’ zoals die afgelopen jaar in negen afleveringen werd uitgezonden op Veronica.

Once in Effenaar EindhovenOnce in Effenaar Eindhoven
Once in Effenaar EindhovenOnce in Effenaar Eindhoven

De eerste band die zich op het prachtige podium van de Effenaar mocht presenteren was 5-mans Pearl Jam tribute Once uit Boxmeer. Met sterke uitvoeringen van o.a. Alive, State Of Love And Trust en Black scoorde de band zeer sterk bij de vakjury. Wederom liet Once horen dat zij tot de beste Pearl Jam tributes van de Benelux behoort.


L!NC in Effenaar EindhovenL!NC in Effenaar Eindhoven
L!NC in Effenaar EindhovenL!NC in Effenaar Eindhoven

De inmiddels goed gevulde main hall van de Effenaar genoot van 6-mans Classic Rock coverband L!NC uit Breda die vol overgave op goed niveau een gevarieerde set wist neer te zetten. Zowel speltechnisch als ook in de presentatie wist L!NC zichzelf te overtreffen. Prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Skandal Im Sperrbezirk van Spider Murphy Gang, Rebel Yell van Billy Idol en Enter Sandman van Metallica wisten het publiek te raken en goed in beweging te krijgen. Met haar overtuigende performance wist L!NC de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat daarmee als publiekswinnaar dik verdiend in de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 20 april a.s. wordt gehouden in Poptempel 013 in Tilburg. De beste negen bands van deze regio spelen hier om de Award voor de beste coverband van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


FuseOn in Effenaar EindhovenFuseOn in Effenaar Eindhoven
FuseOn in Effenaar EindhovenFuseOn in Effenaar Eindhoven

8-mans Swing & Soul coverband FuseOn uit Asten/Helmond wist ook nu weer te overtuigen met bezielende uitvoeringen van nummers als o.a. Too Young To Die van Jamiroquai, de ultieme ballad I Can’t Make You Love Me van Bonnie Raitt en de swingende afsluiter Higher Ground van Stevie Wonder. FuseOn wist zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren en zorgde voor een ongelooflijk spannend wedstrijdverloop.


Cups and Plates in Effenaar EindhovenCups and Plates in Effenaar Eindhoven
Cups and Plates in Effenaar EindhovenCups and Plates in Effenaar Eindhoven

De Nederlands/Belgische 6-mans formatie Cups and Plates uit Middelbeers wist haar vorige optredens in The Clash of the Cover Bands wederom te toppen. Met een boeiende charismatische uitstraling, 100% beleving, sterke repertoirekeuze en muzikaal op zeer hoog niveau wist de band niet alleen de vakjury te overtuigen, maar ook sterk te scoren bij de publieksstemmen. Met schitterende uitvoeringen van o.a. Royals van Lorde, Uninvited van Alanis Morissette en You Shook Me All Night Long van AC/DC speelde Cups and Plates zich uiteindelijk naar een 2e plaats bij de vakjury en staat bij de negen beste coverbands van Regio Zuid Nederland in de Finale op zondag 20 april a.s. in Poptempel 013 in Tilburg.


'Waist' of Time in Effenaar Eindhoven'Waist' of Time in Effenaar Eindhoven
'Waist' of Time in Effenaar Eindhoven'Waist' of Time in Effenaar Eindhoven

5-mans Classic Rock coverband ‘Waist’ of Time uit Sittard/Geleen zette een ijzersterke set neer met dynamische uitvoeringen van o.a. I Alone van Live, Rockin’ In The Free World van Neil Young en de zeer interactieve afsluiter Killing In The Name Of van Rage Against The Machine. De vijf topmuzikanten weten de nummers goed naar zich toe te trekken en daarmee een eigen randje te geven, waardoor het boeiend blijft van begin tot eind. Door van alle bands in beide Halve Finales in beide categorieën samen (vakjury en publieksstemmen) de hoogste score te behalen, staat ‘Waist’ of Time als Runner-Up in de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 20 april a.s. wordt gehouden in Poptempel 013 in Tilburg. In deze eindstrijd wordt gespeeld om de Awards voor de beste coverbands van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en bepaald wie deze regio mag vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die in oktober 2014 van start gaan in Hilversum.


Lost on the Playground in Effenaar EindhovenLost on the Playground in Effenaar Eindhoven
Lost on the Playground in Effenaar EindhovenLost on the Playground in Effenaar Eindhoven

De zesde band van deze Halve Finale was Pop, Rock coverband Lost on the Playground uit Roggel. Met uitvoeringen van nummers als o.a. Joker & The Thief van Wolfmother, Times Like These van Foo Fighters en Man Down van Rihanna liet de band onder aanvoering van een bovengemiddelde leadzangeres een prima indruk achter.


Dinges in Effenaar EindhovenDinges in Effenaar Eindhoven
Dinges in Effenaar EindhovenDinges in Effenaar Eindhoven

4-mans Party coverband Dinges uit Leende wist ook nu weer in korte tijd een geweldige interactie op te bouwen met het publiek wat zelfs resulteerde in een heuse polonaise. Nummers als o.a. Je Liegt Dat Je Barst van Allez Mama, Drunken Lullabies van Flogging Molly en Whole Lotta Rosie worden zo bewerkt en uitgevoerd door de vier entertainers dat het gehele publiek zich automatisch mee laat sleuren in het feestgedruis. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Dinges zich bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland die op zondag 20 april a.s. in Poptempel 013 Tilburg gaan uitmaken wie zich de beste coverband van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland mag noemen. Ook wordt hier bepaald welke bands deze regio mogen vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die in oktober a.s. van start gaan.


Final Jam in Effenaar EindhovenFinal Jam in Effenaar Eindhoven
Final Jam in Effenaar EindhovenFinal Jam in Effenaar Eindhoven

Met 4-mans Rock coverband Final Jam uit Bladel stond de jongste band van deze Halve Finale op het podium. Wat een talent zit er in deze band! Met volle overtuiging en technisch op goed niveau speelde de band nummers als o.a. Home Is In My Head van Anouk, She Wolf van David Guetta ft. Sia en High Hopes van Kodaline. Met een hoge score bij de publieksstemmen wist Final Jam het wedstrijd verloop in deze categorie zeer spannend te maken. Laten we hopen dat deze jonge talenten er samen voor blijven gaan, want dan zullen ze absoluut uit kunnen groeien naar een veel spelende topact.


PepperJack in Effenaar EindhovenPepperJack in Effenaar Eindhoven
PepperJack in Effenaar EindhovenPepperJack in Effenaar Eindhoven

Het venijn, lees het muzikale hoogtepunt, zat hem dit keer in de staart van het programma. 5-mans PowerRock coverband PepperJack uit Weert wist met bewerkingen van o.a. Papa Don’t Preach van Madonna, Big In Japan van Alphaville en I Just Died In Your Arms Tonight van Cutting Crew een indrukwekkend optreden neer te zetten. Zowel muzikaal technisch als ook in de presentatie wist de band met volle overtuiging een absoluut topniveau te halen. De dynamiek, de balans, de timing, de sounds, de arrangementen, de uitstraling en de presentatie. Alles klopt aan deze band en er zitten geen zwakke schakels in. Met een overtuigende 1e plaats bij de vakjury staat PepperJack bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland in de finale die op zondag 20 april a.s. plaatsvindt in Poptempel 013 in Tilburg. Hier wordt gestreden om de Awards voor de beste coverbands van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en een plaats bij de beste 18 bands van de Benelux die in oktober de muzikale strijd met elkaar aan gaan in de BENELUX Semi-Finals.

Effenaar EindhovenEffenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency EVANS Koch RockMuZine Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Maxazine Ticketmaster SONOR Festivalinfo
Sound Vision Studio USA Music Import Uw logo ook hier? David Eden Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands