• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2013/2014 Podium de Vorstin 01-02-2014

Blues Rock & Soul coverband Rockbaas uit Bussum wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland met publieksprijs naar Regio-Finale in Melkweg Amsterdam

Rock coverband DIS uit De Rijp als Runner-Up naar finale Regio West Nederland

Zaterdag 1 februari jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de 2e Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Zeven bands zorgden voor een spannende muzikale strijd om een plaats in de Regio-Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging uiteindelijk de 1e prijs naar 7-mans Blues, Rock & Soul coverband Rockbaas uit Bussum en bij de publieksstemmen was er een duidelijke overwinning voor 5-mans Rock coverband Way Beyond uit Dirksland. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars gaat 5-mans Rock coverband DIS uit De Rijp als Runner-Up eveneens naar de Regio-Finale die op zondag 18 mei a.s. wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall). Hier spelen de negen finalisten om de Awards voor de beste coverbands van Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht en Flevoland en de daarbij behorende plaats in de BENELUX Semi-Finals die in oktober van start gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

All Recovered in Podium de Vorstin HilversumAll Recovered in Podium de Vorstin Hilversum
All Recovered in Podium de Vorstin HilversumAll Recovered in Podium de Vorstin Hilversum

Het eerste half uur van deze 2e Halve Finale van Regio West Nederland was voor 4-mans Pop, Rock coverband All Recovered uit Katwijk (ZH). Onder leiding van de bovengemiddeld goede leadzangeres speelde de band zich met nummers als o.a. Just A Girl van No Doubt en Sober van Pink naar een goede score bij de vakjury. Eén van de muzikale hoogtepunten van deze avond was de zeer intieme semi-akoestische interpretatie van Someone Like You van Adèle.


Rockbaas in Podium de Vorstin HilversumRockbaas in Podium de Vorstin Hilversum
Rockbaas in Podium de Vorstin HilversumRockbaas in Podium de Vorstin Hilversum

De band die deze avond achteraf gezien het hoogste niveau wist te halen was 7-mans Blues, Rock & Soul coverband Rockbaas uit Bussum. Met volle overgave wist deze band virtuoze bewerkingen het publiek in te spelen van o.a. Stay With Me van The Faces, It’s A Mans World van James Brown en de afsluiter Them Changes van Buddy Miles. Naast de muzikaal technische kwaliteiten van deze band is het ook de enorme passie en energie die in de performance werd gelegd wat deze band boven de andere deed uitstijgen. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale plaatste Rockbaas zich voor de finale in Poptempel Melkweg in Amsterdam op zondag 18 mei a.s. waar negen bands gaan strijden om de Awards voor de beste coverbands van Regio West Nederland én een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


The Smart in Podium de Vorstin HilversumThe Smart in Podium de Vorstin Hilversum
The Smart in Podium de Vorstin HilversumThe Smart in Podium de Vorstin Hilversum

Als vakjury-winnaar van hun Kwartfinale zorgde 5-mans Pop, Rock coverband The Smart uit Brielle ook nu weer voor een spannend verloop in deze categorie. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Even Flow van Pearl Jam, Mens van Bløf en Sign Of The Times van Prince liet de band niet alleen haar veelzijdigheid horen maar kwamen ook de individuele kwaliteiten optimaal aan bod.


Red Hot Chili Neppers in Podium de Vorstin HilversumRed Hot Chili Neppers in Podium de Vorstin Hilversum
Red Hot Chili Neppers in Podium de Vorstin HilversumRed Hot Chili Neppers in Podium de Vorstin Hilversum

De band die het de vakjury ook moeilijk wist te maken was 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute Red Hot Chili Neppers uit Edam. Met weergaloze uitvoeringen van o.a. Suck My Kiss, Other Side en Give It Away bereikt de band ook schijnbaar moeiteloos een sterke interactie met de inmiddels volgepakte zaalvloer van Podium de Vorstin. Red Hot Chili Neppers weet op zeer hoog niveau de juiste sounds en vooral de juiste feel neer te zetten en mag zich op dit moment zeker de No.1 RHCP tribute van de Benelux noemen.


Way Beyond in Podium de Vorstin HilversumWay Beyond in Podium de Vorstin Hilversum
Way Beyond in Podium de Vorstin HilversumWay Beyond in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland liet horen in korte tijd een enorme ontwikkeling te hebben doorgemaakt. Met een uitstekende repertoirekeuze van nummers als o.a. Rain Down On Me van Kane, Rolling In The Deep van Adèle en You Oughta Know van Alanis Morissette werden de individuele kwaliteiten goed benut en werd er een uitstekend ‘tapijtje’ gelegd door de vier muzikanten waarop de sterke leadzangeres optimaal kon presteren. Ook in de presentatie weet de band steeds meer chemie op te bouwen met elkaar en met het publiek met als resultaat een boeiende performance met een hoog entertainmentgehalte. Met een ruime meerderheid aan stemmen plaatste Way Beyond zich als publiekswinnaar voor de Regio-Finale die op zondag 18 mei a.s. wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam. Hier spelen de negen beste coverbands van Regio West Nederland om de regionale Awards én een ticket voor de BENELUX Semi-Finals die in oktober van start gaan. Hier beginnen ook de Broadcast beeld- en geluidsregistraties voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’ zoals die afgelopen jaar in negen afleveringen was te zien op Veronica.


DIS in Podium de Vorstin HilversumDIS in Podium de Vorstin Hilversum
DIS in Podium de Vorstin HilversumDIS in Podium de Vorstin Hilversum

De zesde band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband DIS (De Ideale Schoonzonen) uit De Rijp. Ondanks technische problemen in de change-over wist de band een sterk optreden neer te zetten met nummers als o.a. Don’t Look Back van Kensington, Lightning Crashes van Live en Sex On Fire van Kings of Leon. Met 100% overgave werd ook door DIS de zaal flink in beweging gezet en dat resulteerde in 2e plaats bij de publieksstemmen. Door ook bij de vakjury een goede score te behalen, scoorde de band in beide categorieën samen het hoogste na de twee winnaars en plaatste zich als Runner-Up voor de Finale die op zondag 18 mei a.s. wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam. Zij staan hier bij de negen beste coverbands van Regio West Nederland die gaan strijden om de regionale Awards en een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


Engine in Podium de Vorstin HilversumEngine in Podium de Vorstin Hilversum
Engine in Podium de Vorstin HilversumEngine in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur was voor 5-mans Rock coverband Engine uit Rotterdam. Met nummers als o.a. Highway To Hell van AC/DC, The Pretender van Foo Fighters en Monster van The Automatic wist de band een dynamische set neer te zetten waarmee ze het publiek ook flink uit haar dak wist laten te gaan. Een prima afsluiter van deze mooie avond. Engine wist ook hoog te scoren bij de publieksstemmen en kan terug kijken op een uitstekende prestatie.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Uw logo ook hier? Ticketmaster Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Maxazine David Eden Artists & Bands Booking Agency EVANS Festivalinfo
RockMuZine Sound Vision Studio Koch Podiuminfo USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands