• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 Muziekcentrum The Box 08-02-2014

The Cult tribute Choice of Weapon uit Nieuw-Vennep wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Pop coverband Cover the Cage uit Katwijk (ZH) met publieksprijs naar Halve Finales extra landelijke cyclus

Zaterdag 8 februari jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk (ZH) de 2e Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Vijf bands gingen hier de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans The Cult tribute Choice of Weapon uit Nieuw-Vennep en in de categorie publieksstemmen ging de overwinning naar 6-mans Pop coverband Cover the Cage uit Katwijk. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de 1e Halve Finale die op zaterdag 19 april a.s. wordt gehouden in MC Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van deze extra landelijke cyclus plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die in oktober 2014 van start gaan. De winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Face Meets Concrete in MC The Box KatwijkFace Meets Concrete in MC The Box Katwijk
Face Meets Concrete in MC The Box KatwijkFace Meets Concrete in MC The Box Katwijk

De eerste band van deze Kwartfinale was 5-mans Metal coverband Face Meets Concrete uit Den Haag. Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Cowboys From Hell van Pantera, Blackened van Metallica en Alison Hell van Annihilator wist de band zeer goed te scoren bij de vakjury.


2nd Door Left in MC The Box Katwijk2nd Door Left in MC The Box Katwijk
2nd Door Left in MC The Box Katwijk2nd Door Left in MC The Box Katwijk

4-mans Pop, Rock coverband 2nd Door Left uit Venhuizen speelde een gevarieerde set met nummers als o.a. Tie Your Mother Down van Queen, Beter van Bløf en Long Blond Animal van Golden Earring en gaf een duidelijk visitekaartje af. De band wist zich naar een 2e plaats bij de publieksstemmen te spelen.


Cover the Cage in MC The Box KatwijkCover the Cage in MC The Box Katwijk
Cover the Cage in MC The Box KatwijkCover the Cage in MC The Box Katwijk

Het derde half uur was voor 6-mans Pop, Rock coverband Cover the Cage uit Katwijk. Met volle overgave werden nummers gespeeld als o.a. Superstition van Stevie Wonder, Locked Out Of Heaven van Bruno Mars. Met als afsluiter Lion In The Morning Sun wist de band het publiek helemaal uit haar dak te laten gaan. Met uiteindelijk een grote meerderheid aan publieksstemmen plaatste Cover the Cage zich als publiekswinnaar voor de 1e Halve Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 19 april a.s. wordt gehouden in MC Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.


Choice of Weapon in MC The Box KatwijkChoice of Weapon in MC The Box Katwijk
Choice of Weapon in MC The Box KatwijkChoice of Weapon in MC The Box Katwijk

Het muzikale hoogtepunt van deze avond was 5-mans The Cult tribute Choice of Weapon uit Nieuw-Vennep. Op hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Little Devil en She Sells Sanctuary. Hét kippenvelmoment was de uitvoering van de ballad Edie. De passie, de sounds én het technische niveau van Choice of Weapon is indrukwekkend en zeer boeiend. Als vakjury-winnaar van deze avond staat de band in de 1e Halve Finale van deze cyclus die op zaterdag 19 april a.s. wordt gehouden in MC Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.


EarCandy in MC The Box KatwijkEarCandy in MC The Box Katwijk
EarCandy in MC The Box KatwijkEarCandy in MC The Box Katwijk

Het laatste half uur was voor 5-mans Top-100 coverband EarCandy uit Sassenheim. Met zeer verzorgde uitvoeringen van nummers als o.a. 1999 van Prince, Sukkel Voor De Liefde van The Opposites en Narcotic van Liquido liet de band horen van goed niveau te zijn en zorgde voor een uitstekende afsluiting van deze Kwartfinale.


MC The Box KatwijkMC The Box Katwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency EVANS SONOR David Eden Koch
Sound Vision Studio RockMuZine Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Ticketmaster
Maxazine Uw logo ook hier? Festivalinfo Podiuminfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands