• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2013/2014 Podium de Vorstin 15-02-2014

Pop coverband Homemade Water uit Delft vakjury-winnaar Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband ROV3D uit Voorhout publiekswinnaar in Podium de Vorstin in Hilversum

Slayer tribute Player uit Amsterdam plaatst zich als Runner-Up voor finale in Melkweg Amsterdam

Zaterdag 15 februari jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de laatste Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Met ondersteuning van een enthousiast publiek wisten de acht bands er een boeiende en dynamische wedstrijd van te maken waarin ze beoordeeld werden in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury wist 5-mans Pop coverband Homemade Water uit Delft de 1e prijs binnen te spelen. De publieksprijs ging met een minimaal verschil naar 5-mans Classic Rock coverband ROV3D uit Voorhout. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste 4-mans Slayer tribute Player uit Amsterdam zich als Runner-Up voor de Regio-Finale die op zondag 18 mei a.s. plaatsvindt in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall). In deze eindstrijd zullen negen bands de muzikale strijd met elkaar aangaan om de regionale Awards voor de beste band bij de vakjury en het publiek. De winnaars van deze Regio-Finale plaatsen zich ook voor de BENELUX Semi-Finals die in oktober 2014 van start gaan en waar alle regionale winnaars tegen elkaar uit gaan komen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

The Viewmasters in Podium de Vorstin HilversumThe Viewmasters in Podium de Vorstin Hilversum
The Viewmasters in Podium de Vorstin HilversumThe Viewmasters in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze 3e Halve Finale voor regio West Nederland werd verzorgd door 4-mans Pop coverband The Viewmasters uit Roelofarendsveen. Met nummers als o.a. White Wedding van Billy Idol, Epic van Faith No More en A Forest van The Cure gaf de band een uitstekend visitekaartje af.


Sack Blabbath in Podium de Vorstin HilversumSack Blabbath in Podium de Vorstin HilversumSack Blabbath in Podium de Vorstin HilversumSack Blabbath in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Black Sabbath tribute Sack Blabbath uit Amsterdam wist met een uitstekende performance de lat voor de andere halve finalisten enorm hoog te leggen. Met goed verzorgde uitvoeringen van o.a. Paranoid, Snow Blind en Iron Man wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren.


Black Street Blues in Podium de Vorstin HilversumBlack Street Blues in Podium de Vorstin Hilversum
Black Street Blues in Podium de Vorstin HilversumBlack Street Blues in Podium de Vorstin Hilversum

Met passie en op muzikaal hoog niveau wist 4-mans BluesRock coverband Black Street Blues uit Amersfoort veel indruk te maken en te laten horen dat de Blues terecht weer op meer aandacht mag rekenen van het grote publiek. Sterke uitvoeringen van o.a. Mean Woman Blues van The Allman Brothers Band, Beerdrinkers & Hellraisers van ZZ Top en de prachtige afsluiter Sunshine van Cream oogstten veel waardering van zowel de vakjury als het publiek.


The MIXX in Podium de Vorstin HilversumThe MIXX in Podium de Vorstin Hilversum
The MIXX in Podium de Vorstin HilversumThe MIXX in Podium de Vorstin Hilversum

6-mans Funk, Pop coverband The MIXX uit Amersfoort kenmerkt zich door verrassende eigen interpretaties los te laten op de arrangementen van wereldhits als o.a. Kiss van Prince, Dedication To My X van Lloyd en Happy van Pharrell Williams. Daardoor blijft een optreden van deze topband altijd fris en boeiend en geeft het de nummers een eigen smoel zonder afbreuk te doen aan het origineel.


ROV3D in Podium de Vorstin HilversumROV3D in Podium de Vorstin Hilversum
ROV3D in Podium de Vorstin HilversumROV3D in Podium de Vorstin Hilversum

De vijfde band van deze Halve Finale was Classic Rock coverband ROV3D uit Voorhout. Met passie, een flinke dosis energie maar ook muzikaal op zeer goed niveau én met een hoog entertainmentgehalte speelden de vijf podiumbeesten zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Alive van Pearl Jam, With Arms Wide Open van Creed en Plush van Stone Temple Pilots wisten een sterke interactie met het publiek tot stand te brengen en zorgden voor een mooie chemie tussen de band en het publiek. Als publiekswinnaar plaatste ROV3D zich zeer verdiend voor de finale van Regio West Nederland in Poptempel Melkweg in Amsterdam waar op zondag 18 mei a.s. de laatste negen bands gaan strijden om de regionale Awards voor de beste coverband bij de vakjury en bij het publiek. De winnaars van deze Regio-Finale plaatsen zich tevens voor de BENELUX Semi-Finals die in oktober 2014 van start gaan en waar alle regionale winnaars het tegen elkaar op gaan nemen.


Player in Podium de Vorstin HilversumPlayer in Podium de Vorstin Hilversum
Player in Podium de Vorstin HilversumPlayer in Podium de Vorstin Hilversum

Met 4-mans Slayer tribute Player uit Amsterdam stond de meest dynamische band van deze avond op het podium. Technisch zeer sterk, goede sounds en een volledige overgave van de vier bandleden aan hun passie voor Slayer. Player heeft alle ingrediënten om het publiek, ongeacht de muzikale voorkeuren ademloos te blijven boeien. Als je dat kunt dan ben je van het hoogste niveau! Met nummers als o.a. Die By The Sword, Angel Of Death en Rainin’ Blood speelde Player zich zowel bij de vakjury als bij het publiek naar een hoge score en staat als Runner-Up (combinatieprijs) bij de beste negen bands van deze regio die op 18 mei a.s. in Poptempel Melkweg in Amsterdam de strijd met elkaar aangaan om de regionale Awards voor de beste bands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Deze Awards zijn tevens een ticket naar de BENELUX Semi-Finals die in oktober van start gaan.


Homemade Water in Podium de Vorstin HilversumHomemade Water in Podium de Vorstin Hilversum
Homemade Water in Podium de Vorstin HilversumHomemade Water in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Pop coverband Homemade Water uit Delft is inmiddels uitgegroeid naar een band met een eigen geluid. De vijf topmuzikanten weten zowel oude als actuele nummers zo naar zich toe te trekken dat er een band op het podium staat met een eigen identiteit. Voeg daarbij het hoge niveau van zowel de muzikale inhoud alsook het entertainmentgehalte van de podiumpresentatie van de totale band en je hebt de coverband van de toekomst. Met interpretaties van nummers als o.a. I Shot The Sheriff van Eric Clapton, Gold And Seaweed van DeWolff en Lonely Boy van The Black Keys speelde Homemade Water zich naar een zeer verdiende overwinning bij de vakjury én een sterke score bij het publiek. Als vakjury-winnaar staat Homemade Water in de finale van Regio West Nederland die op zondag 18 mei a.s. wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam. Hier barst de strijd los om de regionale Awards voor de beste coverbands bij de vakjury en het publiek en daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


HotRod Band in Podium de Vorstin HilversumHotRod Band in Podium de Vorstin Hilversum
HotRod Band in Podium de Vorstin HilversumHotRod Band in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor 6-mans Country & Americana coverband HotRod Band uit Den Haag. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Perfectly Lonely van John Mayer, Somedays You’ve Gotta Dance van Dixie Chicks en het zeer gevoelige I Will Always Love You van Dolly Parton (uit volle borst meegezongen door het publiek) zorgde HotRod Band voor een prachtige afsluiting van deze boeiende en spannende avond.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de VorstinPodium de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Koch Ticketmaster SONOR RockMuZine
Maxazine Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Uw logo ook hier? Festivalinfo
Sound Vision Studio David Eden Artists & Bands Booking Agency EVANS Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands