• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 Café Heezen 22-02-2014

The Cure tribute I Am Blazing Lights uit Doetinchem wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Pop coverband Terms and Conditions uit Lichtenvoorde met publieksprijs naar Halve Finale in Metropool Hengelo

Zaterdag 22 februari jl. vond in Café Heezen in Steenderen de derde Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Vijf bands zorgden voor een boeiende muzikale wedstrijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 5-mans The Cure tribute I Am Blazing Lights uit Doetinchem werd door de vakjury beloond met de 1e plaats en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Pop coverband Terms and Conditions uit Lichtenvoorde. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste 24 bands van deze extra landelijke cyclus en spelen op vrijdag 9 mei a.s. in de Halve Finale die wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ ontvangen o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Terms and Conditions in Café Heezen SteenderenTerms and Conditions in Café Heezen Steenderen
Terms and Conditions in Café Heezen SteenderenTerms and Conditions in Café Heezen Steenderen

De aftrap van deze Kwartfinale werd verricht door 5-mans Pop coverband Terms and Conditions uit Lichtenvoorde. Al snel werd duidelijk dat we hier met een zeer talentvolle jonge band te maken hebben die het in zich heeft om uit te groeien naar een zeer hoog muzikaal niveau. Nummers als o.a. Long Train Running van The Doobie Brothers, Locked Out Of Heaven van Bruno Mars en One van U2 feat. Mary J. Blige gaven een gevarieerd en transparant beeld van de muzikale inhoud van deze band. Met een nipte meerderheid van de publieksstemmen plaatste Terms and Conditions zich als publiekswinnaar bij de beste 24 bands van deze extra landelijke cyclus en zal op vrijdag 9 mei a.s. in de Halve Finale in Poppodium Metropool in Hengelo de muzikale strijd voortzetten om een plaats in de finale.


I Am Blazing Lights in Café Heezen SteenderenI Am Blazing Lights in Café Heezen Steenderen
I Am Blazing Lights in Café Heezen SteenderenI Am Blazing Lights in Café Heezen Steenderen

5-mans The Cure tribute I Am Blazing Lights uit Doetinchem wist met een indrukwekkend sterk optreden niet alleen de vakjury te overtuigen, maar scoorde ook een sterke 2e plaats bij de publieksstemmen. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Lullaby, Close To Me en A Forest liet de band horen dat het met de muzikale inhoud en de juiste beleving wel goed zit. Met de juiste sounds en de specifieke The Cure-feel wist de band het publiek te betoveren en dit ook vast te houden tot en met de laatste tonen. Als vakjury-winnaar gaat I Am Blazing Lights naar de Halve Finale die op vrijdag 9 mei a.s. plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov).


The Covering in Café Heezen SteenderenThe Covering in Café Heezen Steenderen

De derde band van deze avond was 5-mans Metal coverband The Covering uit Boxtel. Met nummers als o.a. Free Wheel Burning van Judas Priest, Neon Knights van Black Sabbath en Damage Inc. van Metallica liet ook The Covering horen technisch op hoog niveau te zitten en terecht geselecteerd te zijn voor deze extra landelijke cyclus.


S.H.U.R.T. in Café Heezen SteenderenS.H.U.R.T. in Café Heezen Steenderen

Voor 5-mans PowerRock coverband S.H.U.R.T. uit Doetinchem was het eigenlijk een thuiswedstrijd. Met stevige interpretaties van nummers als o.a. This Is What It Feels Like van Armin van Buuren, Time After Time van Cindy Lauper en Another Brick In The Wall van Pink Floyd wist de band een uitstekend visitekaartje af te geven en kreeg ook het publiek goed in beweging.


XtraLars in Café Heezen SteenderenXtraLars in Café Heezen Steenderen

Het laatste half uur was voor Hardrock coverband XtraLars uit Huissen. Op goed niveau en met volle overgave werden nummers als o.a. Links 2, 3, 4 van Rammstein, No More Tears van Ozzy Osbourne en Killing In The Name Of van Rage Against The Machine gespeeld en wist daarmee het publiek ook goed in beweging te krijgen.


Café Heezen SteenderenCafé Heezen Steenderen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine EVANS Podiuminfo
Uw logo ook hier? David Eden Artists & Bands Booking Agency SONOR Ticketmaster
USA Music Import Uw logo ook hier? Sound Vision Studio RockMuZine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands