• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 Café Heezen 15-03-2014

James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Pop, Rock coverband Vox Diablos met publieksprijs naar Halve Finale in Poppodium Metropool in Hengelo

Zaterdag 15 maart jl. vond in Muziekcafé Heezen in Steenderen de 6e Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finale die op vrijdag 9 mei a.s. wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). De bands werden zoals altijd beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksstemmen. 9-mans James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn wisten met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. Bij de publieksstemmen speelde 5-mans Pop, Rock coverband Vox Diablos uit Zutphen zich naar de overwinning. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finale in Metropool en staan bij de beste 24 bands uit deze cyclus. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Workout in Heezen SteenderenWorkout in Heezen Steenderen
Workout in Heezen SteenderenWorkout in Heezen Steenderen

De eerste band die door organisator/producer John Van den Borne werd aangekondigd was 4-mans Pop, Rock coverband Workout uit Zuidhorn. Met frisse interpretaties van nummers als o.a. Good Love Is On The Way van John Mayer, Purple Rain van Prince en Jump van Van Halen zetten de vier Groningers een gevarieerde set neer en lieten een uitstekend visitekaartje achter.


Funky Fools in Heezen SteenderenFunky Fools in Heezen Steenderen
Funky Fools in Heezen SteenderenFunky Fools in Heezen Steenderen

Het muzikale hoogtepunt van deze Kwartfinale werd gebracht door 9-mans James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn. Met strakke, puntige en groovy uitvoeringen van nummers als o.a. Papa’s Got A Brand New Bag, Bodyheat en natuurlijk de grootste hit van James Brown Sexmachine wist de band direct een sterke interactie op te bouwen met het publiek en wist de complete zaal aan het swingen te krijgen. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat Funky Fools op vrijdag 9 mei a.s. in de Halve Finale in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall).


Touch of Toto in Heezen SteenderenTouch of Toto in Heezen Steenderen
Touch of Toto in Heezen SteenderenTouch of Toto in Heezen Steenderen

8-mans TOTO tribute Touch of Toto uit Zutphen zette ook een uitstekend optreden neer. Nummers als o.a. Childs Anthem, Stop Loving You en de prachtige afsluiter Africa werden op goed niveau gespeeld en werden ook goed gewaardeerd door het publiek.


Vox Diablos in Heezen SteenderenVox Diablos in Heezen Steenderen
Vox Diablos in Heezen SteenderenVox Diablos in Heezen Steenderen

De vierde band van deze boeiende avond kwam ook uit Zutphen: 5-mans Pop, Rock coverband Vox Diablos. Onder leiding van een zeer talentvolle zangeres brachten deze jonge helden nummers als o.a. The Dark van Anouk, een sterke eigen interpretatie van Seven Nation Army van White Stripes en de prachtig gezongen ballad Year Of Summer van Niels Geusenbroek fr. Wildstylez. De band groeide tijdens het optreden naar een zeer goed niveau en dat resulteerde in de 1e plaats bij de publieksstemmen. Vox Diablos staat als publiekswinnaar zeer verdiend in de Halve Finale van deze extra landelijke cyclus die op vrijdag 9 mei a.s. wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall).


Toe Maar in Heezen SteenderenToe Maar in Heezen Steenderen
Toe Maar in Heezen SteenderenToe Maar in Heezen Steenderen

8-mans Doe Maar tribute Toe Maar uit Winterswijk wist ook nu weer haar faam waar te maken. Op technisch zeer hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Doris Day, Smoorverliefd en de massaal meegezongen afsluiter Is Dit Alles. Indrukwekkend hoe Toe Maar de unieke sounds en de juiste feel van het origineel weet te evenaren. Voeg daarbij de dynamische presentatie van de totale band en de totale interactie met het publiek is verklaard.


Hi5ve in Heezen SteenderenHi5ve in Heezen Steenderen
Hi5ve in Heezen SteenderenHi5ve in Heezen Steenderen

Het laatste half uur van deze boeiende avond was voor 5-mans Allround coverband Hi5ve uit Oldenzaal. Drie sterke muzikanten legden een ideaal muzikaal tapijt neer waar de twee uitstekende zangeressen optimaal op konden presteren. Een zeer gevarieerde set met nummers als o.a. Blurred Lines van Robin Thicke, Play That Funky Music van Wild Cherry en The Dark van Anouk zorgde voor een goede score bij zowel de vakjury als bij het publiek.

Heezen SteenderenHeezen Steenderen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? EVANS Sound Vision Studio Festivalinfo SONOR
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Uw logo ook hier? Koch USA Music Import
David Eden Artists & Bands Booking Agency Maxazine Podiuminfo RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands