• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2013/2014 Muziekcafé Wilhelmina 28-03-2014

Pop, Rock coverband The Green Room uit Arnhem wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Pop coverband HoneyCrunch uit Coevorden met publieksprijs naar Halve Finale in Poppodium Metropool in Hengelo

Vrijdag 28 maart jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de laatste Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Nadat alle bands alles uit de kast hadden gehaald om zowel de vakjury als het enthousiaste publiek te overtuigen werden de winnaars bekend gemaakt. Bij de vakjury werd 5-mans Pop, Rock coverband The Green Room uit Arnhem tot winnaar uitgeroepen en het publiek koos met slechts zeven stemmen verschil 5-mans Pop coverband HoneyCrunch uit Coevorden tot beste band van deze avond. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de Halve Finale die op vrijdag 9 mei a.s. wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). De uiteindelijke winnaars van dit 10e seizoen van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Arctic Donkeys in Wilhelmina EindhovenArctic Donkeys in Wilhelmina Eindhoven
Arctic Donkeys in Wilhelmina EindhovenArctic Donkeys in Wilhelmina Eindhoven

De aftrap van deze 8e en laatste Kwartfinale in de extra landelijke cyclus werd verricht door 4-mans Arctic Monkeys tribute Arctic Donkeys uit Echt. Op goed niveau en met veel energie werden nummers gebracht als o.a. Dancing Shoes, Arabella en Mardy Bum. Extra complimenten voor de technisch zeer sterke talentvolle drummer. Arctic Donkeys wist een goede interactie op te bouwen met het publiek en dat resulteerde in een hoge score bij de publieksstemmen.


The Honky Tonk Ramblers in Wilhelmina EindhovenThe Honky Tonk Ramblers in Wilhelmina Eindhoven
The Honky Tonk Ramblers in Wilhelmina EindhovenThe Honky Tonk Ramblers in Wilhelmina Eindhoven

Omdat Nederland op dit moment helemaal in de ban is van The Rolling Stones kwam het publiek deze avond extra goed aan hun trekken. 5-mans The Rolling Stones tribute The Honky Tonk Ramblers uit Nijmegen wist met nummers als o.a. Brown Sugar, Jumping Jack Flash en Satisfaction het publiek alvast op te warmen voor Pinkpop 2014.


CATCH in Wilhelmina EindhovenCATCH in Wilhelmina Eindhoven
CATCH in Wilhelmina EindhovenCATCH in Wilhelmina Eindhoven

7-mans Top-100 coverband CATCH! uit Nijmegen liet een prima visitekaartje achter met een zeer gevarieerde set met nummers als o.a. Le Fric van Chic, I’m Not So Tough van Ilse de Lange en Living On A Prayer van Bon Jovi. Ondanks het feit dat de nieuwe leadgitarist pas twee keer heeft mee kunnen repeteren wist de band een goed niveau neer te zetten.


HoneyCrunch in Wilhelmina EindhovenHoneyCrunch in Wilhelmina Eindhoven
HoneyCrunch in Wilhelmina EindhovenHoneyCrunch in Wilhelmina Eindhoven

De vierde band van deze Kwartfinale was 5-mans Pop coverband HoneyCrunch uit Coevorden. Met passie en een sterke podiumuitstraling bracht de band nummers als o.a. Brass In Pocket van The Pretenders, One Way Or Another van Blondie en de krachtige afsluiter Whole Lotta Love van Led Zeppelin. HoneyCrunch wist met haar optreden de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat zeer verdiend bij de beste 24 coverbands van deze extra landelijke cyclus. Op vrijdag 9 mei a.s. nemen zij het in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall) op tegen acht andere winnaars om een plaats te bemachtigen in de finale van deze cyclus die wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.


The Green Room in Wilhelmina EindhovenThe Green Room in Wilhelmina Eindhoven
The Green Room in Wilhelmina EindhovenThe Green Room in Wilhelmina Eindhoven

Vier sterke muzikanten en een bovengemiddeld goede en zeer talentvolle leadzangeres met een uitstekende repertoirekeuze die de juiste feel weten te brengen. En nog voldoende ruimte hebben om zich door te ontwikkelen. Dat is in het kort het oordeel van de vakjury over 5-mans Pop, Rock coverband The Green Room uit Arnhem. Met nummers als o.a. Madness van MUSE, Chasing Cars van Snow Patrol en Mercy van Duffy wist de band sterk te scoren bij de publieksstemmen maar overtuigend de hoogste score te behalen bij de vakjury. Als vakjury-winnaar staat The Green Room op vrijdag 9 mei a.s. in de Halve Finale in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall) waar ze de muzikale strijd aan gaan voor een plaats in de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.


Spellbound in Wilhelmina EindhovenSpellbound in Wilhelmina Eindhoven
Spellbound in Wilhelmina EindhovenSpellbound in Wilhelmina Eindhoven

Met 6-mans Rock coverband Spellbound uit Etten-Leur stond de laatste band van deze Kwartfinale op het podium. Op goed technisch niveau werden nummers gebracht als o.a. All Unsaid van Krezip, Heartbreaker van Pat Benatar en een prachtige uitvoering van Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses. Extra complimenten nog voor de indrukwekkende gitaarsolo tijdens dit laatste nummer.


Wilhelmina EindhovenWilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio David Eden USA Music Import Koch EVANS
Artists & Bands Booking Agency SONOR RockMuZine Podiuminfo Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands