• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale extra landelijke cyclus 2013/2014 Nieuwe Nobelaer 02-05-2014

Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands in Podium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur

Rock coverband Below the River uit Etten-Leur met publieksprijs naar Finale in Podium de Vorstin in Hilversum

Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel plaatst zich als Runner-Up voor eindronde

Vrijdag 2 mei jl. vond in Podium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur de 2e Halve Finale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende avond waarin alle bands het beste uit zichzelf wisten te halen werd 8-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft uitgeroepen tot vakjury-winnaar. De publieksprijs ging overtuigend naar 5-mans Rock coverband Below the River uit Etten-Leur en 6-mans Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel wist in beide categorieën samen de hoogste score te behalen en werd uitgeroepen tot Runner-Up van deze Halve Finale. De hierboven genoemde drie winnaars plaatsten zich bij de beste negen bands van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum gaan uitmaken wie zich tot ‘Beste’ en/of ‘Populairste’ coverband mag laten kronen. De beide winnaars van deze cyclus plaatsen zich ook voor de BENELUX Semi-Finals die in oktober van start gaan en waar alle regionale winnaars tegen elkaar uit zullen komen. Hier wordt ook gestart met de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’ waarin de beste 18 coverbands van dit seizoen gepresenteerd zullen worden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ ontvangen naast de eeuwige roem een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

2nd Door Left in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur2nd Door Left in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
2nd Door Left in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur2nd Door Left in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Het eerste half uur van deze Halve Finale was voor Pop, Rock coverband 2nd Door Left uit Venhuizen. Met repertoire als o.a. Never Be Clever van Herman Brood, Alles Of Niets van Van Dik Hout en Bad Case Of Loving You van Robert Palmer speelde de band een gevarieerde set en liet een prima visitekaartje achter.


Spellbound in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurSpellbound in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
Spellbound in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurSpellbound in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

6-mans Rock coverband Spellbound uit Etten-Leur stond met van begin tot eind enorm te genieten op het mooi podium en zorgde voor een uitstekende interactie met het publiek. Nummers als o.a. Steady As She Goes van Raconteurs, I Alone van Live en de afsluiter Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses werden goed de zaal in gespeeld en dat resulteerde in een goede score bij de publieksstemmen.


Below the River in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurBelow the River in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
Below the River in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurBelow the River in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Met uitstekende uitvoeringen van o.a. Go With The Flow van Queens of the Stone Age, Little Black Submarines van The Black Keys en The Pretender van Foo Fighters wist 5-mans Alternative Rock coverband Below the River uit Etten-Leur een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen binnen te spleen. Niet alleen het enthousiasme en de energie van deze band is opvallend. Muzikaal presteren deze jonge muzikanten op zeer goed niveau en met een charismatische leadzanger die het publiek goed aan zich weet te binden is dit zeker een band met goede toekomstperspectieven. Als publiekswinnaar staat Below the River in de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.


CoverUp in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurCoverUp in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
CoverUp in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurCoverUp in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Het muzikale hoogtepunt van deze avond werd gebracht door 8-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft. De band weet de nummers op een subtiele manier naar zich toe te trekken waardoor ze met een eigentijds en fris sausje het publiek weten te boeien. De vijf muzikanten weten met grote discipline een goede basis neer te zetten waarop vooral de leadzangeres optimaal kan presteren. Met ook een sterke repertoirekeuze met nummers als o.a. Wicked Way van Waylon, Tell Me About It van Joss Stone en Locked Out Of Heaven van Bruno Mars wist CoverUp niet alleen het publiek op hoog niveau te entertainen, maar werd ook door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze Halve Finale. CoverUp staat daarmee bij de beste negen bands van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. in Podium de Vorstin gaan strijden om de titels ‘Beste’ en/of ‘Populairste’ coverband én daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


De Koppersnellers in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurDe Koppersnellers in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
De Koppersnellers in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurDe Koppersnellers in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

De vijfde band van deze Halve Finale was 9-mans Brass/Hiphop/Ska coverband De Koppersnellers uit ‘s-Hertogenbosch. Het is elke keer weer genieten van de verrassende interpretaties die de band weet neer te zetten en altijd voor een geweldige sfeer zorgen. Dit keer wisten de feestbeesten uit Den Bosch met nummers als o.a. Rastafunk van Hot8 Brass Band, Lapdance van N.E.R.D. en U Can’t Touch This van MC Hammer weer een sterke performance neer te zetten. Een aanrader voor elk feest waar het publiek uit zijn dak mag gaan.


Men & a Lady in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurMen & a Lady in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
Men & a Lady in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurMen & a Lady in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

-mans Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel wist ondanks wat medische ongemakken toch een sterk optreden neer te zetten. Technisch zeer verzorgd en met volle overgave wist de band zowel vakjury als publiek te imponeren met krachtige uitvoeringen van o.a. Hallelujah I Love Her So van Ray Charles, Son Of A Preacherman van Dusty Springfield en Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis. Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste Men & a Lady zich als Runner-Up voor de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall).


Angry Nerds in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurAngry Nerds in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
Angry Nerds in Nieuwe Nobelaer Etten-LeurAngry Nerds in Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

De laatste band van deze Halve Finale was 4-mans semi-akoustische Pop coverband Angry Nerds uit Den Haag. Met eigen interpretaties van nummers als o.a. Just The Way You Are van Bruno Mars, Billy Jean van Michael Jackson en I Was Made For Loving You van KISS, meestal verwerkt in goed samengestelde medleys, wist Angry Nerds ook nu weer een uitstekende indruk achter te laten.

Nieuwe Nobelaer Etten-LeurNieuwe Nobelaer Etten-Leur

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency EVANS RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier?
David Eden Festivalinfo SONOR Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Ticketmaster Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Koch USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands