• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale extra landelijke cyclus 2013/2014 Metropool - Main Hall 09-05-2014

Santana tribute Los Cabronitos uit Breda wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Pop, Rock coverband HoneyCrunch uit Coevorden publiekswinnaar in Poppodium Metropool Hengelo

James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn als Runner-Up naar Finale in Podium de Vorstin in Hilversum

Vrijdag 9 mei jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov) de laatste Halve Finale plaats in de extra landelijke cyclus in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Negen bands zorgden voor een spannende muzikale wedstrijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Nadat de bands allemaal het beste van zichzelf hadden laten horen op werd de uitslag bekend gemaakt: bij de vakjury ging de overwinning naar 9-mans Santana tribute Los Cabronitos uit Breda en de 1e plaats bij de publieksstemmen was voor 5-mans Pop, Rock coverband HoneyCrunch uit Coevorden. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen plaatste 9-mans James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn zich als Runner-Up samen met de twee winnaars voor de Regio-Finale die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de negen beste bands van deze extra landelijke cyclus om de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband én daarmee ook een plaats in de BENELUX Semi-Finals waar ook wordt begonnen met de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Down on the Corner in Metropool HengeloDown on the Corner in Metropool Hengelo
Down on the Corner in Metropool HengeloDown on the Corner in Metropool Hengelo

De eerste band van deze Halve Finale was 4-mans Creedence Clearwater Revival tribute Down on the Corner uit Alkmaar. Met sterke uitvoeringen van o.a. Who’ll Stop The Rain?, Green River en Proud Mary liet de band wederom een uitstekende indruk achter. De hele band maar vooral de leadzanger heeft zich in korte tijd ontwikkeld naar een goed niveau en weet het origineel regelmatig te benaderen.


Twilight Zone in Metropool HengeloTwilight Zone in Metropool Hengelo
Twilight Zone in Metropool HengeloTwilight Zone in Metropool Hengelo

5-mans Pop, Rock coverband Twilight Zone uit Julianadorp had zich als vakjury-winnaar geplaatst voor deze Halve Finale en wist zichzelf wederom te toppen. Sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Love Shack van B52’s, You Oughta Know van Alanis Morissette en de prachtige eigen bewerking van All That She Wants van Ace of Base zorgden voor een goede score bij de vakjury. Twilight Zone liet zien de grotere podia ook aan te kunnen en maakte optimaal gebruik van de mogelijkheden.


Los Cabronitos in Metropool HengeloLos Cabronitos in Metropool Hengelo
Los Cabronitos in Metropool HengeloLos Cabronitos in Metropool Hengelo

De boeiende en spannende strijd in de categorie vakjury werd uiteindelijk beslist in het voordeel van 9-mans Santana tribute Los Cabronitos uit Breda. Met goed uitgewerkte arrangementen, sterke dynamiek, de juiste sounds maar vooral de perfecte feel in combinatie met een sterk gevoel voor entertainment werden nummers als o.a. Black Magic Woman, Smooth en She’s Not There op technisch zeer hoog niveau de zaal in gespeeld. De band weet met groots gemak het publiek te bespelen en in beweging te krijgen. Vrijwel direct is het publiek overtuigd en laat zich meevoeren op de unieke klanken en grooves die het origineel weten te evenaren. Los Cabronitos staat als vakjury-winnaar in de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.


HoneyCrunch in Metropool HengeloHoneyCrunch in Metropool Hengelo
HoneyCrunch in Metropool HengeloHoneyCrunch in Metropool Hengelo

De vierde band van deze avond was 5-mans Pop, Rock coverband HoneyCrunch uit Coevorden. Omdat de band in deze samenstelling nog maar pas bij elkaar is, is het extra bewonderingswaardig hoe snel HoneyCrunch zich ontwikkeld heeft naar een goed muzikaal niveau. Met een zeer sterke opening met het nummer Hands van The Raconteurs wist HoneyCrunch direct het publiek in te pakken. Met nummers als o.a. Heavy Cross van Gossip en de dynamische afsluiter Whole Lotta Love van Led Zeppelin speelde de band zich naar een overtuigende 1e plaats bij de publieksstemmen en plaatste zich zeer verdiend als publiekswinnaar voor de Finale van deze cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.


Terms and Conditions in Metropool HengeloTerms and Conditions in Metropool Hengelo
Terms and Conditions in Metropool HengeloTerms and Conditions in Metropool Hengelo

5-mans Pop, Rock coverband Terms and Conditions uit Lichtenvoorde liet wederom horen in korte tijd een flinke stap in haar ontwikkeling te hebben gemaakt. Met veel enthousiasme en een gevarieerde set met nummers als o.a. You’ve Got The Love van Florence and the Machine, Jolene van Dolly Parton en You Shook Me All Night Long van AC/DC liet de band ook in deze Halve Finale weer een uitstekend visitekaartje achter.


Funky Fools in Metropool HengeloFunky Fools in Metropool Hengelo
Funky Fools in Metropool HengeloFunky Fools in Metropool Hengelo

Met enorme passie en energie en muzikaal technisch op zeer hoog niveau wist 9-mans James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn vanaf de eerste tonen het publiek flink in beweging te krijgen. Funk en Soul zoals het bedoeld is, dynamisch met de juiste beleving en ruimte voor de individuele muzikanten om te excelleren. Onder leiding van een zeer charismatische leadzanger die niet alleen de band onder controle houdt maar ook een sterke interactie met het publiek weet op te bouwen, speelde Funky Fools zich met krachtige uitvoeringen van o.a. I Feel Good, Get Up Offa That Thing en Sexmachine naar zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen naar een 2e plaats. Dat betekende de hoogste score in beide categorieën samen waarmee Funky Fools zich als Runner-Up plaatste voor de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 14 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Hier spelen zij om de Awards voor de ‘Beste’ en/of ‘Populairste’ coverband van deze cyclus én daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


Vox Diablos in Metropool HengeloVox Diablos in Metropool Hengelo
Vox Diablos in Metropool HengeloVox Diablos in Metropool Hengelo

Het zevende half uur van deze Halve Finale was voor de zeer talentvolle 5-mans Rock coverband Vox Diablos uit Zutphen. Met repertoire als o.a. Are You Gonna Be My Girl van Jet, Jerusalem van Anouk en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses liet de band horen over de muzikale kwaliteiten te beschikken om door te groeien naar een uitstekend niveau. Een band voor de toekomst!


The Green Room in Metropool HengeloThe Green Room in Metropool Hengelo
The Green Room in Metropool HengeloThe Green Room in Metropool Hengelo

5-mans Pop, Rock coverband The Green Room uit Arnhem wist ook nu weer enorm te schitteren en zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren. Op muzikaal technisch zeer hoog niveau zette de band een gevarieerde set neer met nummers als o.a. Better Than That van Miles Kane, Gravity van John Mayer en een schitterende mash up van Clocks van Coldplay i.c.m. When Love Takes Over van David Guetta. Onder leiding van de zeer talentvolle leadzangeres weet de hele band individueel ook zijn momenten te pakken wat het geheel extra boeiend maakt. The Green Room is een band om absoluut in de gaten te houden!


I Am Blazing Lights in Metropool HengeloI Am Blazing Lights in Metropool Hengelo
I Am Blazing Lights in Metropool HengeloI Am Blazing Lights in Metropool Hengelo

De laatste band van deze Halve Finale was 5-mans The Cure tribute I Am Blazing Lights uit Doetinchem. De band weet op een indrukwekkende manier de unieke sounds en beleving te leggen in nummers als o.a. Lullaby, Close To Me en A Forest. Een aanrader voor de liefhebbers van The Cure, maar zeker ook voor de alternatieve tributefestivals.

 

Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo EVANS Uw logo ook hier? Festivalinfo USA Music Import
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Sound Vision Studio RockMuZine Maxazine
David Eden Koch Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands