• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Regio West 2013/2014 Melkweg - Main Hall 18-05-2014

Pop coverband Homemade Water uit Delft wint Regio-Finale The Clash of the Cover Bands in Melkweg Amsterdam

Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland wint publieksprijs Regio West Nederland

Swing, Pop, Big Band Frank & the Silly Symphonies uit Den Haag en Rock coverband Rockbaas uit Bussum plaatsen zich voor BENELUX Semi-Finals

Zondag 18 mei jl. vond in Poptempel Melkweg in Amsterdam de finale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. De negen beste bands van deze regio zorgden voor een spannende en zeer gevarieerde eindstrijd om de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband. De bands wisten alles uit zichzelf te halen om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen dat zij de besten waren en zorgden in beide categorieën voor een zinderend wedstrijdverloop. Bij de vakjury ging de overwinning uiteindelijk naar 5-mans Pop coverband Homemade Water uit Delft en de 1e plaats bij de publieksstemmen was met minimaal verschil voor 5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland. Met respectievelijk een 2e plaats bij de vakjury voor 4-mans Rock coverband Rockbaas uit Bussum en bij de publieksstemmen voor 18-mans Swing, Pop, Big Band Frank & the Silly Symphonies uit Den Haag zijn ook de vier bands bekend die Regio West Nederland mogen vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die op 4 en 18 oktober a.s. plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum, waar alle regio’s tegen elkaar uit gaan komen om een plaats te bemachtigen in de uiteindelijke BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 Tilburg, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ en het prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Wiselike in Melkweg AmsterdamWiselike in Melkweg Amsterdam
Wiselike in Melkweg AmsterdamWiselike in Melkweg Amsterdam

7-mans Pop coverband Wiselike uit Utrecht had de eer om deze finale af te mogen trappen en had zich versterkt met een 3-mans blazerssectie. Met een gevarieerde set waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Lonely Boy van The Black Keys, Little Talks van Of Monsters and Men en de zeer interactieve afsluiter Viva La Vida van Coldplay wist de band haar vorige optreden in The Clash wederom enorm te toppen. De acht muzikanten zetten een solide basis neer waarop de twee zangeressen en de leadzanger/gitarist optimaal konden presteren. Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen wist Wiselike het lang spannend te maken. Een enorme prestatie voor deze band die zich in korte tijd ontwikkeld heeft naar een hoog niveau, maar nog zeker niet aan haar top zit.


Pearl Jamming in Melkweg AmsterdamPearl Jamming in Melkweg Amsterdam
Pearl Jamming in Melkweg AmsterdamPearl Jamming in Melkweg Amsterdam

De tweede band van deze finale mag zich inmiddels zeer terecht de No.1 Pearl Jam tribute van Nederland noemen: Pearl Jamming. De vijf mannen uit Wervershoof wisten weer een beleving en feel neer te zetten die het origineel ongelooflijk dicht weet te benaderen. Met nummers als o.a. Jeremy, Black en Alive wist de band het publiek ook regelmatig tot ovationeel applaus te verleiden. Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen wist Pearl Jamming hoog te scoren. Pearl Jamming verdient het om met regelmaat op de betere podia te staan.


ROV3D in Melkweg AmsterdamROV3D in Melkweg Amsterdam
ROV3D in Melkweg AmsterdamROV3D in Melkweg Amsterdam

Ook 5-mans Rock coverband ROV3D uit Voorhout wist met overtuiging en op goed niveau wederom te schitteren. Met een uitgekiende repertoirelijst waarin nummers zaten als o.a. Crackerman van Stone Temple Pilots, Wicked Game in de uitvoering van HIM en de gevoelige ballad With Arms Wide Open wisten de vijf mannen het publiek goed te raken. Ook nu weer liet de band een uitstekend visitekaartje achter en lieten ze wederom horen niet voor niets bij de beste negen bands van Regio West Nederland te staan op het schitterende podium van Poptempel Melkweg.


Frank & the Silly Symphonies in Melkweg AmsterdamFrank & the Silly Symphonies in Melkweg Amsterdam
Frank & the Silly Symphonies in Melkweg AmsterdamFrank & the Silly Symphonies in Melkweg Amsterdam

Entertainment van het hoogste niveau! Ondersteund door een 17-koppige Big Band die muzikaal technisch heerlijk weet uit te pakken, weet de leadzanger het publiek binnen no-time aan zich te binden met frisse eigentijdse bewerkingen van nummers als o.a. Mack The Knife van Robbie Williams, Hit The Road Jack van Ray Charles en Minnie The Moocher van Cab Callowy. 18-mans Swing, Pop, Big Band Frank & the Silly Symphonies uit Den Haag weet met verrassende arrangementen, frisse invalshoeken en muzikaal technisch op goed niveau een sterke basis neer te leggen waarmee er vanaf de eerste tonen een interactie met het publiek ontstaat die je maar zelden tegenkomt. Je ziet zelfs het Metalpubliek zich overgeven aan de chemie die deze band tot stand weet te brengen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen staat Frank & the Silly Symphonies bij de 18 beste coverbands van de Benelux die in de BENELUX Semi-Finals op 4 en 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale.


DIS in Melkweg AmsterdamDIS in Melkweg Amsterdam
DIS in Melkweg AmsterdamDIS in Melkweg Amsterdam

Op voorhand spraken ze de intentie uit om de Melkweg op z’n kop te zetten en er een mooi ‘feessie’ van te maken. Nou, en dat deden ze. Met volle overgave wist 5-mans Rock coverband DIS het publiek in beweging te krijgen. Nummers als o.a. The Scientist van Coldplay, Don’t Look Back van Kensington en The Saints Are Coming in de versie van U2 & Green Day werden met passie de Melkweg in gespeeld. DIS kan terug kijken op een zeer geslaagd The Clash-avontuur.


Homemade Water in Melkweg AmsterdamHomemade Water in Melkweg Amsterdam
Homemade Water in Melkweg AmsterdamHomemade Water in Melkweg Amsterdam

Op muzikaal zeer goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte speelde 5-mans Pop coverband Homemade Water uit Delft zich niet alleen naar de 1e plaats bij de vakjury, maar wist zij ook zeer sterk te scoren bij de publieksstemmen. De band heeft de muzikale inhoud om de nummers naar zich toe te trekken zonder dat het ten koste gaat van het origineel. Dit maakt nummers als o.a. Feeling Good van Anthony Newley, I Shot The Sheriff van Bob Marley en Lonely Boy van The Black Keys zeer eigentijds en boeiend. Ook weet Homemade Water de individuele muzikanten de ruimte te geven om te laten horen wat zij in huis hebben en dit optimaal te verwerken in de arrangementen. Niet alleen werd de band uitgeroepen tot ‘Beste’ coverband van Regio West Nederland, ook Eline Burger werd uitgeroepen tot beste toetsenist(e) van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op 20 december in Poppodium 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e seizoen van The Clash of the Cover Bands.


Way Beyond in Melkweg AmsterdamWay Beyond in Melkweg Amsterdam
Way Beyond in Melkweg AmsterdamWay Beyond in Melkweg Amsterdam

Ook 5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond wist te schitteren op het prachtige podium van de Melkweg. Sterke uitvoeringen van o.a. Sacrifice van Anouk, het zeer interactieve I Love It van Icona Pop en Sanctuary van The Cult zorgden voor een sterke interactie met het publiek en vaak ovationeel applaus. Met een zeer gevarieerde setlijst liet de band horen diverse stijlen op zeer goed niveau te kunnen brengen. Vooral de leadzangeres weet met haar unieke stemgeluid en performance de nummers goed naar zich toe te trekken. Way Beyond wist met haar geweldige prestatie de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat daarmee zeer verdiend als ‘Populairste’ band van Regio West Nederland bij de beste 18 coverbands van de Benelux die op 4 en 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 Tilburg. Bianca Melissant werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e editie van The Clash of the Cover Bands.


Rockbaas in Melkweg AmsterdamRockbaas in Melkweg Amsterdam
Rockbaas in Melkweg AmsterdamRockbaas in Melkweg Amsterdam

Muzikaal technisch op absoluut topniveau en met een beleving en energie die van begin tot eind blijft boeien. 4-mans Rock coverband Rockbaas uit Bussum was ook ‘baas’ over de main hall van de Melkweg. Dynamische uitvoeringen van o.a. Helter Skelter van The Beatles, Need No Doctor van Humble Pie en een zeer ingetogen verkorte versie van Stairway To Heaven lieten niet alleen optimaal de individuele kwaliteiten van de bandleden naar buiten komen, maar ook dat de band als geheel op topniveau staat te presteren. Met een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury plaatste Rockbaas zich bij de beste 18 coverbands van deze The Clash-editie en staat daarmee in de BENELUX Semi-Finals die op 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Karel Goedhart werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer en Aljo Leijendekkers tot beste gitarist van deze Finale en zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die worden uitgereikt tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 20 december a.s. in Poppodium 013 in Tilburg.


Player in Melkweg AmsterdamPlayer in Melkweg Amsterdam
Player in Melkweg AmsterdamPlayer in Melkweg Amsterdam

Het laatste half uur van deze Regio-Finale was voor No.1 Slayer tribute Player uit Amsterdam. Speltechnisch op zeer hoog niveau, met de juiste sounds en een indrukwekkend nauwkeurige feel en timing lieten de vier podiumbeesten de vonken van het podium afspatten. Nummers als o.a. Hell Awaits, Die By The Sword en Angel Of Death werden met passie de zaal ingespeeld en hielden het publiek van begin tot eind in haar greep. Met een hoge score bij de vakjury kan ook Player zeer tevreden terug kijken op haar The Clash-avontuur en het kan niet anders dat dit ook mooie optredens gaat opleveren op de diverse Metalfestivals. Frank van Boven werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 20 december a.s. worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e editie van The Clash of the Cover Bands.

Melkweg AmsterdamMelkweg Amsterdam
Melkweg AmsterdamMelkweg Amsterdam

Melkweg Amsterdam

Melkweg AmsterdamMelkweg Amsterdam
Melkweg Amsterdam

Melkweg AmsterdamMelkweg Amsterdam
Melkweg AmsterdamMelkweg Amsterdam

Melkweg Amsterdam

Melkweg AmsterdamMelkweg Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch David Eden Maxazine Uw logo ook hier? SONOR
RockMuZine EVANS Sound Vision Studio Ticketmaster Podiuminfo
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands