• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale extra landelijke cyclus 2013/2014 Podium de Vorstin 14-06-2014

Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft wint Regio-Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

Rock ‘n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel publiekswinnaar in Podium de Vorstin in Hilversum

Zaterdag 14 juni jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de Finale plaats van de extra cyclus in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. De negen finalisten zorgden voor een spannende muzikale eindstrijd op zeer hoog niveau en haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen dat zij de beste waren. Na een dynamische en zeer gevarieerde avond vol top-entertainment werd de Vakjury-Award uitgereikt aan 9-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft en ging de Public’s Favourite Award naar 6-mans Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B). Beide bands plaatsten zich hiermee tevens voor de BENELUX Semi-Finals die op 4 en 18 oktober a.s. ook worden gehouden in Podium de Vorstin (main hall). Hier zullen alle regionale winnaars de muzikale strijd met elkaar voortzetten om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale. Deze vindt plaats in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 20 december 2014 en hier wordt gespeeld om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ met de daarbij behorende hoofdprijzen: een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Vanaf de BENELUX Semi-Finals worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’ zoals vorig seizoen te zien was bij Veronica.

Los Cabronitos in Podium de Vorstin HilversumLos Cabronitos in Podium de Vorstin Hilversum
Los Cabronitos in Podium de Vorstin HilversumLos Cabronitos in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze Regio-Finale werd verzorgd door 9-mans Santana tribute Los Cabronitos uit Breda. Met hun enorme passie voor de wereldgitarist Carlos Santana en muzikaal op zeer hoog niveau zette de band een set neer met nummers als o.a. Black Magic Woman, een zeer interactieve medley van Carnaval/Let The Children Play/Jugando en de geweldig afsluiter She’s Not There. Voor de liefhebbers van Santana is Los Cabronitos een absolute aanrader en de band bewees wederom helemaal klaar te zijn voor ook de grotere podia. Danny Plinck en Sjaak Janssen werden genomineerd als respectievelijk beste gitarist en beste toetsenist van deze avond voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash-seizoen.


Below the River in Podium de Vorstin HilversumBelow the River in Podium de Vorstin Hilversum
Below the River in Podium de Vorstin HilversumBelow the River in Podium de Vorstin Hilversum

De jongste band van deze finale was 5-mans Rock coverband Below the River uit Etten-Leur. Met een alternatieve repertoirelijst waarin dit keer nummers zaten als o.a. Go With The Flow van Queens of the Stone Age, Little Black Submarines van The Black Keys en het zeer dynamische The Pretender van Foo Fighters liet de band ook nu weer een uitstekende indruk achter. Met name de leadzanger is een supertalent. Hij weet als frontman een boeiende performance neer te zetten en daarmee het publiek sterk aan zich weet te binden.


HoneyCrunch in Podium de Vorstin HilversumHoneyCrunch in Podium de Vorstin Hilversum
HoneyCrunch in Podium de Vorstin HilversumHoneyCrunch in Podium de Vorstin Hilversum

Inmiddels begon de zaal goed gevuld te raken met publiek wat er echt zin in had en daar wist 5-mans Pop coverband HoneyCrunch uit Coevorden direct goed op in te spelen. Na een zeer sterke opening met Hands van The Raconteurs werd via o.a. Brass In Pocket van The Pretenders en Whole Lotta Love van Led Zeppelin een sterke interactie opgebouwd met het publiek. HoneyCrunch kan tevreden terugkijken op haar deelname aan The Clash of the Cover Bands en we zullen deze prachtige band dan ook zeker regelmatig terug zien op de affiches van de betere podia.


CoverUp in Podium de Vorstin HilversumCoverUp in Podium de Vorstin Hilversum
CoverUp in Podium de Vorstin HilversumCoverUp in Podium de Vorstin Hilversum

9-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft e.o. wist in deze finale haar vorige optredens wederom te toppen. Met volle overgave, goed verzorgde sounds, uitstekende dynamiek en technisch op zeer hoog niveau wisten de negen topmuzikanten enorm te pieken en daarmee haar muzikale bagage optimaal te benutten. Het basisniveau van CoverUp groeit met de week en daarmee ook het zelfvertrouwen om wanneer het nodig is net weer iets extra’s te kunnen geven. Met uitgekiende arrangementen krijgen de individuele muzikanten ook de ruimte te laten horen en zien wat ze in huis hebben. Dit geeft ook een extra dimensie aan de presentatie die vanaf de eerste tonen boeiend en interactief is. Zowel binnen de band als ook met het publiek ontstaat hierbij een chemie die zeer indrukwekkend is. Met een goed opgebouwde set waarin nummers zaten als o.a. Tell Me van Joss Stone, Seven Nation Army van Ben L’Oncle Soul en Locked Out Of Heaven van Bruno Mars wist de band het gehele publiek flink aan het swingen te krijgen. Dit alles resulteerde uiteindelijk in de dik verdiende 1e plaats bij de vakjury en staat CoverUp bij de beste 18 bands van deze 10e The Clash-editie die in de BENELUX Semi-Finals op 4 en 18 oktober a.s. de muzikale strijd mogen voortzetten om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg. Drummer Dennis Meeder en Bassist Marc Muller werden door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorie en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


Men & a Lady in Podium de Vorstin HilversumMen & a Lady in Podium de Vorstin Hilversum
Men & a Lady in Podium de Vorstin HilversumMen & a Lady in Podium de Vorstin Hilversum

Met een finale waarin alle bands op hoog niveau staan te spelen en de onderlinge verschillen klein zijn is het knap als je als band toch een verschil weet te maken. Dit was ook het geval met 6-mans Rock ’n Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B). De vijf topmuzikanten weten met enorme passie maar zonder de discipline uit het oog te verliezen een boeiend en swingend muzikaal tapijt neer te leggen waarop de leadzangeres optimaal kan presteren. Ook voor Men & a Lady geldt dat zij op het juiste moment enorm weten te pieken en met een goed doordachte setlist het publiek vanaf de eerste tonen aan zich weet te binden. Met nummers als o.a. Hallelujah I Lover Her So van Ray Charles, Son Of A Preacherman van Dusty Springfield en een zeer innemende uitvoering van Guilty van Bonnie Raitt wist de band onder leiding van een excellerende leadzangeres de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Men & a Lady staat als winnaar van de Public’s Favourite Award bij de beste 18 bands van dit seizoen die op 4 en 18 oktober a.s. in de BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg. Leadzangeres Melissa Grouwels werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze avond en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash-seizoen.


Funky Fools in Podium de Vorstin HilversumFunky Fools in Podium de Vorstin Hilversum
Funky Fools in Podium de Vorstin HilversumFunky Fools in Podium de Vorstin Hilversum

De zesde band van deze finale was 10-mans James Brown tribute Funky Fools uit Apeldoorn. Ook voor deze band geldt dat naast het hoge muzikale niveau de passie van het podium afspatte. Ook nu weer wist de band een sterke chemie op te bouwen met het publiek. Met nummers als o.a. Soulpower, I Feel Good en Sexmachine kreeg de band de zaal flink in beweging en zorgde voor een half uur Funk dat iedere aanwezige in de zaal wist te raken. Niet alleen bij de vakjury maar ook bij het publiek wist Funky Fools hoog te scoren.


TABS in Podium de Vorstin HilversumTABS in Podium de Vorstin Hilversum
TABS in Podium de Vorstin HilversumTABS in Podium de Vorstin Hilversum

Dan was nu het podium voor 7-mans Blues & Soul coverband TABS uit Den Haag. Onder leiding van een geweldige leadzanger die elke noot met zijn rauw stemgeluid een extra dimensie mee weet te geven, werden nummers gebracht als o.a. Mustang Sally van Wilson Pickett, Shotgun Blues van Blues Brothers. Vooral de emotievolle uitvoering van Unchained Melody van Righteous Brothers zal het publiek nog lang bij blijven en hoort bij één van de vele muzikale hoogtepunten van deze finale. TABS wist het lang zeer spannend te maken bij de publieksstemmen maar kan met trots terugkijken op een zeer succesvolle deelname aan deze The Clash-editie.


The Stax Soul Survivors in Podium de Vorstin HilversumThe Stax Soul Survivors in Podium de Vorstin Hilversum
The Stax Soul Survivors in Podium de Vorstin HilversumThe Stax Soul Survivors in Podium de Vorstin Hilversum

6-mans Soul coverband The Stax Soul Survivors uit Amsterdam brachten ook nu weer een indrukwekkende ode aan het Stax-platenlabel uit vooral de jaren zestig. Met een enorme gedrevenheid wist de band onder leiding van een excellerende leadzangeres ook nu weer de originele sounds and feel te benaderen. Met nummers als o.a. Shake van Otis Redding, Hold On, I’m Coming van Sam & Dave en Knock On Wood van Eddie Floyd bracht The Stax Soul Survivors ook in deze finale op hoog niveau een eerbetoon aan hun muzikale helden.


Cover the Cage in Podium de Vorstin HilversumCover the Cage in Podium de Vorstin Hilversum
Cover the Cage in Podium de Vorstin HilversumCover the Cage in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze finale was voor 6-mans Pop coverband Cover the Cage uit Katwijk. Met nummers als o.a. Little Lion Man van Mumford & Sons, Play That Funky Music van Wild Cherry en de zeer dynamische afsluiter Lion In The Morning Sun van Will and the People wist de band haar vorige optredens te overstijgen en een optreden neer te zetten die niet alleen muzikaal op zeer goed niveau was maar met ook een zeer hoog entertainmentgehalte. Cover the Cage wist daarmee dan ook sterk te scoren bij de publieksstemmen en lieten zien en horen klaar te zijn voor veel mooi optredens.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Maxazine SONOR Festivalinfo Podiuminfo
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency EVANS Sound Vision Studio USA Music Import
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? RockMuZine Ticketmaster Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands