• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2014/2015 Café Pakhuis Wilhelmina 27-09-2014

Alice in Chains tribute Alice in Veins uit Amsterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop, Rock coverband Cold Turkey uit Schermer wint publieksprijs in Café Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam

Zaterdag 27 september jl. vond in Café Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam de 1e Voorronde plaats van het 11e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de finalerondes van Regio West-Nederland in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury wist 4-mans Alice in Chains tribute Alice in Veins uit Amsterdam de 1e plaats te veroveren. Het enthousiaste publiek stemde in meerderheid voor 6-mans Pop, Rock coverband Cold Turkey uit Schermer. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die in februari van start gaan in o.a. Podium de Vorstin in Hilversum, P60 in Amstelveen met uiteindelijk de Regio-Finale in Melkweg Amsterdam (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. In de afgelopen 10 jaar wisten zeen winnaars met hun single een Mega Top-100 notering te scoren.

 Coltha in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamColtha in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Coltha in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamColtha in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

De eerste band van dit 11e seizoen was 5-mans Pop, Rock coverband Coltha uit Amsterdam. Met sterke uitvoeringen van o.a. Somebody To Love van Mother’s Finest, I’ll Take Care Of You van Beth Hart en Are You Gonna Be My Girl van Jet gaf de band een uitstekend visitekaartje af en wist zowel bij de vakjury als ook bij het publiek goed te scoren.


Neil Young Cover Band in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamNeil Young Cover Band in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Neil Young Cover Band in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamNeil Young Cover Band in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Het tweede half uur van deze avond was voor Neil Young Cover Band uit Marken. De vijf mannen wisten de unieke Neil Young-sound goed neer te zetten met prachtige uitvoeringen van o.a. Old Man, Like A Hurricane en natuurlijk de grootste hit Keep On Rockin’ In The Free World.


Alice in Veins in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamAlice in Veins in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Alice in Veins in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamAlice in Veins in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Met 4-mans Alice in Chains tribute Alice in Veins uit Amsterdam stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze voorronde op het podium. Met veel overtuiging, energie, passie en muzikaal technisch op hoog niveau werden nummers als o.a. Man In The Box, Rooster en Bleed The Freak de zaal ingespeeld en wist de band het publiek van begin tot eind vast te houden. Als vakjury-winnaar staat Alice in Veins bij de 42 bands die in februari a.s. aan de Kwartfinales van Regio West-Nederland gaan beginnen als vervolg van hun muzikale reis richting de Regio-Finale in Poptempel Melkweg Amsterdam.


Cold Turkey in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamCold Turkey in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Cold Turkey in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamCold Turkey in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

De vierde band van deze voorronde was 6-mans Pop, Rock coverband Cold Turkey uit Schermer. Deze energieke band haalde alles uit de kast en wist een indrukwekkende set neer te zetten met nummers als o.a. Free Your Mind van En Vogue, Feeling Good van Muse en een zeer interactieve uitvoering van Killing In The Name Of van Rage Against The Machine. Cold Turkey wist met haar boeiende performance niet alleen een sterke indruk te maken op de vakjury, maar speelde zich ook naar een overtuigende 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze voorronde plaatste de band zich bij de 42 bands die in februari a.s. gaan beginnen aan de Kwartfinales van Regio West-Nederland.


Cover Up in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamCover Up in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Cover Up in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamCover Up in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Het laatste half uur was voor 6-mans Pop, Rock coverband Cover Up uit Amsterdam. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Deeper Underground van Jamiroquai, Always On The Run van Lenny Kravitz en The Pretender van Foo Fighters zorgde Cover Up voor een mooie afsluiting van deze boeiende 1e Voorronde van dit nieuwe seizoen. 

Pakhuis Wilhelmina AmsterdamPakhuis Wilhelmina AmsterdamPakhuis Wilhelmina Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS RockMuZine USA Music Import SONOR Podiuminfo
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Koch Artists & Bands Booking Agency
Maxazine David Eden Festivalinfo Uw logo ook hier? Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands