• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1st BENELUX Semi-Final 2013/2014 Podium de Vorstin 04-10-2014

Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen wint 1st BENELUX Semi-Final ‘The Clash of the Cover Bands 2013/2014’

Pop, Rock coverband L!NC uit Breda met publieksprijs naar BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 Tilburg

The Joe Cocker Connection uit Antwerpen met 2e plaats vakjury en Rock coverband SH!ZL uit Tiel met 2e plaats publieksstemmen in eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’

Op zaterdag 4 oktober jl. vond in een volgepakt Podium de Vorstin in Hilversum de 1st BENELUX Semi-Final plaats in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Negen topbands gingen de boeiende muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de BENELUX Grand Finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen met op een goede 2e plaats 11-mans Joe Cocker tribute The Joe Cocker Connection eveneens uit Antwerpen. Bij de publieksstemmen werd de spannende wedstrijd in het voordeel beslecht van Pop, Rock coverband L!NC uit Breda met op de 2e plaats 5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel. Deze vier topbands plaatsten zich bij de beste negen coverbands van dit 10e The Clash-seizoen die op zaterdag 20 december in Poppodium 013 in Tilburg de eindstrijd met elkaar aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ met de daarbij behorende prijzenpakket van o.a. een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux én een tour van 20 optredens. In de afgelopen 10 jaar wisten zeven winnaars met hun gewonnen single de Mega Top-100 hitlijst te bereiken. Op zaterdag 18 oktober a.s. vindt in Podium de Vorstin in Hilversum de 2nd BENELUX Semi-Final plaats waar wederom negen bands zullen strijden om een plaats in de finale. 

Eagles Road in Podium de Vorstin HilversumEagles Road in Podium de Vorstin Hilversum
Eagles Road in Podium de Vorstin HilversumEagles Road in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze 1st BENELUX Semi-Final werd verzorgd door 6-mans Party Rock coverband Eagles Road uit Luik. Als vakjury-winnaar van Regio België/Luxemburg had deze dynamische band zich geplaatst voor deze halve finale en wist ook nu weer een uitstekende performance neer te zetten. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Rock The Night van Europe, Is This Love van Whitesnake en Jump van Van Halen legde Eagles Road de lat voor de andere bands zeer hoog.


The Joe Cocker Connection in Podium de Vorstin HilversumThe Joe Cocker Connection in Podium de Vorstin Hilversum
The Joe Cocker Connection in Podium de Vorstin HilversumThe Joe Cocker Connection in Podium de Vorstin Hilversum

De grootste band van deze Semi-Final was 11-mans Joe Cocker tribute The Joe Cocker Connection uit Antwerpen. De 10 instrumentalisten weten met grote discipline, sterke arrangementen en veel passie een ideaal muzikaal tapijt neer te leggen waar de leadzanger, zowel qua klankleur als ook fysiek een cloon van het origineel, optimaal kan presteren. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Feeling Allright, You Are So Beautiful met een gastoptreden van Mr. Pavarotti en natuurlijk Joe Cocker’s grootste klassieker With A Little Help From My Friends kreeg de band niet alleen de handen van het publiek op elkaar, maar wist ook de vakjury te overtuigen. Met een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury plaatste The Joe Cocker Connection zich voor de BENELUX Grand Finale op zaterdag 20 december a.s. in Poppodium de Vorstin in Hilversum. Toetsenist Hugo Ulens werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze avond en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash-seizoen.


7NA in Podium de Vorstin Hilversum7NA in Podium de Vorstin Hilversum
7NA in Podium de Vorstin Hilversum7NA in Podium de Vorstin Hilversum

Als publiekswinnaar van Regio Oost Nederland had 6-mans Classic Rock coverband 7NA uit Enter zich geplaatst bij de beste 18 bands van dit seizoen. Ook nu wist de band het publiek te boeien en in beweging te krijgen met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Won’t Get Fooled Again van The Who, Go Your Own Way van Fleetwood Mac. Vooral met het zeer sterk gezongen Alone van Heart bezorgde 7NA menigeen een kippenvel-moment. Met ook nu weer een hoge score bij de publieksstemmen kan de band terug kijken op een zeer geslaagd 'The Clash'-avontuur.


SH!ZL in Podium de Vorstin HilversumSH!ZL in Podium de Vorstin Hilversum
SH!ZL in Podium de Vorstin HilversumSH!ZL in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Rock coverband SH!ZL was met een 2e plaats bij de vakjury in de finale van Regio Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo naar de BENELUX Semi-Finals gekomen en wist dat ze moesten pieken om deze ronde te overleven. En dat deden ze ook zeer overtuigend. De band had zich optimaal voorbereid en wist alles op het juiste moment bij elkaar te laten komen voor een topprestatie. Indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Mother Mother van Tracy Bonham, Better Man van Pearl Jam en Mississippi Queen van Mountain werden door het publiek ontvangen met vaak ovationeel applaus. Met enorme passie, technisch sterk spel, dynamische podiumpresentatie en vooral de gepaste zelfverzekerdheid alles onder controle te hebben, speelde SH!ZL zich naar een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen en een uitstekende score bij de vakjury. SH!ZL plaatste zich hiermee bij de negen beste coverbands van dit 'The Clash'-seizoen en gaat op zaterdag 20 december in Poppodium 013 in Tilburg de eindstrijd in om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’.


Cups and Plates in Podium de Vorstin HilversumCups and Plates in Podium de Vorstin Hilversum
Cups and Plates in Podium de Vorstin HilversumCups and Plates in Podium de Vorstin Hilversum

De vijfde topper die het prachtige podium van de Vorstin beklom was 6-mans Pop, Rock & Soul coverband Cups and Plates uit Middelbeers. Met een 2e plaats bij de vakjury tijdens de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg had deze unieke band zich weten te plaatsen voor deze 1st Semi-Final en haalde nu ook weer alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Royals van Lorde, Long Train Running van Doobie Brothers en Sisters Are Doing It For Themselves van Eurythmics & Aretha Franklin wist Cups and Plates ook nu weer een prima visitekaartje af te geven. Gitarist Sam Wuyts werd voor zijn indrukwekkende viruositeit door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Semi-Final en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e 'The Clash'-seizoen.


PepperJack in Podium de Vorstin HilversumPepperJack in Podium de Vorstin Hilversum
PepperJack in Podium de Vorstin HilversumPepperJack in Podium de Vorstin Hilversum

Als vakjury-winnaar van de finale van Regio Zuid-Nederland in Poppodium 013 Tilburg had 5-mans PowerRock coverband PepperJack uit zich zeer overtuigend geplaatst voor deze 1st BENELUX Semi-Final. Ook nu wisten de vijf rasmuzikanten een sterk optreden neer te zetten. Met bewerkingen van nummers als o.a. The Boys Of Summer van Don Henley, Hunger Strike van Temple of the Dog en Smalltown Boy van Bronski Beat wisten de Limburgers ook nu weer goed te scoren bij de vakjury.


Barking Bruce in Podium de Vorstin HilversumBarking Bruce in Podium de Vorstin Hilversum
Barking Bruce in Podium de Vorstin HilversumBarking Bruce in Podium de Vorstin Hilversum

Het absolute hoogtepunt van deze 1st Semi-Final was het optreden van 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. Met een 2e plaats bij de vakjury tijdens de finale van Regio België/Luxemburg had de band zich nipt geplaatst voor deze 1st Semi-Final. Door keihard te werken en optimaal gebruik te maken van de individuele kwaliteiten ontwikkelde Barking Bruce zich in relatief korte tijd tot een absolute topband. Muzikaal technisch zit er geen zwakke schakel in deze band. Iedereen speelt in dienst van elkaar en de nummers worden ondergeschikt gemaakt aan de band. Door de enorme passie en daarmee de energie die de band weet te brengen maakt dat het gehele publiek wordt geraakt en meegetrokken in de dynamische performance. Nummers als o.a. One van U2, Man Down van Rihanna en Suds And Soda van dEUS komen uit gevarieerde richtingen in de popmuziek, maar Barking Bruce weet ze allemaal zo naar zich toe te trekken dat je het origineel vergeet en dat de herkenbaarheid van de originele uitvoeringen alleen in het onderbewuste nog van toegevoegde waarde zijn. Barking Bruce kwam, zag en overwon overtuigend en staat als vakjury-winnaar van deze Semi-Final dik verdiend in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 20 december a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. Ook bij de publieksstemmen wist de band zeer hoog te scoren en kwam ze slechts negen stemmen te kort voor ook de overwinning in deze categorie. Drummer Kris van Meel, bassist Guy Roelands en leadzanger Jef Broes werden door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorie van deze avond en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash-seizoen.


L!NC in Podium de Vorstin HilversumL!NC in Podium de Vorstin Hilversum
L!NC in Podium de Vorstin HilversumL!NC in Podium de Vorstin Hilversum

6-mans Pop, Rock coverband L!NC uit Breda had zich met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg op spectaculaire wijze weten te plaatsen voor deze 1st BENELUX Semi-Final. De band wist zich het afgelopen jaar in ‘The Clash’ zowel muzikaal technisch als ook in de podiumperformance elke ronde weer op een hoger niveau te presenteren en dat was ook nu weer het geval. Na een indrukwekkende opening waarin de solo-gitarist zijn virtuositeit liet horen in een uitvoering van Van Halen’s Eruption wist de band direct het enthousiaste publiek in te pakken. Met verder dynamische en interactieve uitvoeringen van o.a. Skandal In Sperrbezirk van Spider Murphy Gang, het gevoelige en klein uitgevoerde You Can Sleep While I Drive van Melissa Etheridge en de door het publiek massaal meegezongen Rebel Yell van Billy Idol, speelde L!NC zich naar een 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat L!NC op zaterdag 20 december a.s. in de BENELUX Grand Finale die wordt gehouden in Poppodium 013 Tilburg (main hall) en zal hier de muzikale eindstrijd aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’.


Rockbaas in Podium de Vorstin HilversumRockbaas in Podium de Vorstin Hilversum
Rockbaas in Podium de Vorstin HilversumRockbaas in Podium de Vorstin Hilversum

De laatste 30 minuten van deze 1st BENELUX Semi-Final was voor 4-mans Rock & Blues coverband Rockbaas uit Bussum. Rockbaas had zich met een 2e plaats in de finale van Regio West Nederland in Poptempel Melkweg in Amsterdam weten te plaatsen voor deze halve eindstrijd en liet ook nu weer horen waarom ze bij de 18 beste coverbands van dit seizoen zitten. Als een geoliede machine speelden de vier podiumbeesten nummers als o.a. Ziggy Stardust van David Bowie, The Lemon Song van Led Zeppelin en maakte vooral indruk met hun eigen interpretatie van Stay With Me van Rod Stewart & The Faces. Zowel instrumentaal als vocaal imponerend en alles komt recht uit het hart.

Dank aan de vakjury:
Lana Wolf, singer/songwriter, radio DJ en vocal coach
George Konings, producer, arrangeur en eigenaar Sound Vision Studio in Arnhem
John Van den Borne (voorzitter), producer, promoter, bandcoach.

Dank aan Robin Zijlstra voor de presentatie en de interviews.

Dank aan het enthousiaste publiek dat ook nu weer voor een schitterende ambiance zorgde en aan alle bands extra energie wisten te geven.

1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin
1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin1st BENELUX Semi-Final Podium de Vorstin

Foto's gemaakt door Ron van Varik. 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Festivalinfo Sound Vision Studio SONOR
Podiuminfo USA Music Import EVANS Koch David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands