• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2014/2015 Café 't Slik 10-10-2014

De Dijk tribute Dubbel D uit Goes wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

Pop coverband Code-5 uit Bergen op Zoom met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Vrijdag 10 oktober jl. vond in Café ’t Slik in Bergen op Zoom een voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in het 11e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de finalerondes die in deze regio worden gehouden in o.a. 013 Tilburg, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en Gebouw-T in Bergen op Zoom. De bands werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury werd 8-mans De Dijk tribute Dubbel D uit Goes tot beste gekozen en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 6-mans Pop coverband Code-5 uit Bergen op Zoom. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste 32 bands van deze regio (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg) die in maart 2015 de muzikale strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ mogen voortzetten in de Halve Finales van Zuid-Nederland.

RubystaR in 't Slik Bergen op ZoomRubystaR in 't Slik Bergen op Zoom
RubystaR in 't Slik Bergen op ZoomRubystaR in 't Slik Bergen op Zoom

De 1e band van deze selectieronde was 5-mans Rock coverband RubystaR uit Oosterhout. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Electric van Go Back To The Zoo, Me And My Melody van Arid en The Sharpest Live van My Chemical Romance zorgde deze band voor een prima opening waar de andere bands zich op vast konden bijten.


Chick'nShit in 't Slik Bergen op ZoomChick'nShit in 't Slik Bergen op Zoom
Chick'nShit in 't Slik Bergen op ZoomChick'nShit in 't Slik Bergen op Zoom

4-mans Rock coverband Chick’nShit uit Bergen op Zoom wist onder begeleiding van een enthousiast publiek een uitstekend visitekaartje af te geven. Met een onderscheidende repertoirekeuze waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Cochise van Audioslave, Up Next van Chickenfoot en Maggie’s Farm van Rage Against The Machine wist de band hoog te scoren bij de publieksstemmen.


The Booze Band in 't Slik Bergen op ZoomThe Booze Band in 't Slik Bergen op Zoom
The Booze Band in 't Slik Bergen op ZoomThe Booze Band in 't Slik Bergen op Zoom

Met prachtige uitvoeringen van o.a. Rock And Roll van Led Zeppelin, Wishing Well van Bad Company en Remedy van Black Crowes wist 5-mans Classic Rock coverband The Booze Band een uitstekende performance neer te zetten waarmee ze goed wist te scoren bij de vakjury.


Code-5 in 't Slik Bergen op ZoomCode-5 in 't Slik Bergen op Zoom
Code-5 in 't Slik Bergen op ZoomCode-5 in 't Slik Bergen op Zoom

6-mans Pop coverband Code-5 uit Bergen op Zoom zette een zeer gevarieerd optreden neer. Met goede uitvoeringen van o.a. You Had Me van Joss Stone, Love Rears Its Ugly Head van Living Colour en Love Is A Battlefield van Pat Benatar wist de band het publiek goed te raken en werd daarvoor beloont met de 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Code-5 bij de beste 32 bands van Regio Zuid Nederland.


Dubbel D in 't Slik Bergen op ZoomDubbel D in 't Slik Bergen op Zoom
Dubbel D in 't Slik Bergen op ZoomDubbel D in 't Slik Bergen op Zoom

Met 8-mans De Dijk tribute Dubbel D uit Goes stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze voorronde op het podium. Technisch op hoog niveau en met een sterke energie speelde de band zich met nummers als o.a. Laat Het Vanavond Gebeuren, Bloedend Hart en Dansen Op De Vulkaan naar de overwinning. Als vakjury-winnaar van deze selectieronde plaatste Dubbel D zich zeer verdiend bij de beste 32 bands van Regio Zuid-Nederland.

Café 't Slik Bergen op ZoomCafé 't Slik Bergen op Zoom
Café 't Slik Bergen op Zoom

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster USA Music Import SONOR EVANS Podiuminfo
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? David Eden Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Maxazine Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands