• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Noord 2014/2015 Muziekcafé Scooter'S 10-10-2014

Classic Rock coverband KEK! uit Drachten wint Voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

Allround coverband Mailbox uit Leeuwarden met publieksprijs naar finalerondes Regio Noord Nederland

Zaterdag 11 september jl. vond in een vol Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden de 1e Voorronde plaats van het 11e seizoen voor Regio Noord-Nederland van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury wist de vijfkoppige band KEK! uit Drachten de 1e plaats te veroveren. Het enthousiaste publiek stemde in meerderheid voor 6-mans Pop, Rock coverband Mailbox uit Leeuwarden. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finaleronde die op 6 maart wordt gehouden in Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. In de afgelopen 10 jaar wisten zeven winnaars met hun single een Mega Top-100 notering te scoren.

Woodgrain in Scooter'S LeeuwardenWoodgrain in Scooter'S Leeuwarden
Woodgrain in Scooter'S LeeuwardenWoodgrain in Scooter'S Leeuwarden

Als eerste stond de band Woodgrain op het podium. Een fijne Blues Rock band die gewoon een goede set neer zetten met o.a. Sharp Dressed Man van ZZ Top, Jumping Jack Flash van Rolling Stones en Lonesome Road Blues van Joe Bonamassa. De gitarist sprong er uit als zeer talentvol. De zanger had de echte sound in de stem die bij het genre hoort.


Mailbox in Scooter'S LeeuwardenMailbox in Scooter'S Leeuwarden
Mailbox in Scooter'S LeeuwardenMailbox in Scooter'S Leeuwarden

Als tweede betrad de Leeuwarder Pop, Rock coverband Mailbox het podium. Leuke repertoire keuze met nummers als Crying At The Discotheque van Alcazar en een medley van Ease On Down The Road (Michael Jackson), Footloose (Kenny Loggins) en Believer (The Monkees). Het geheel kan nog wat meer afgewerkt worden en dit kunnen ze laten zien tijdens de Halve Finale op 6 maart a.s., want het publiek stemde Mailbox daar naartoe.


KEK! in Scooter'S LeeuwardenKEK! in Scooter'S Leeuwarden
KEK! in Scooter'S LeeuwardenKEK! in Scooter'S Leeuwarden

De beurt was aan de ervaren heren van de Classic Rock coverband KEK! uit Drachten. De latere vakjury-winnaar zette een goeie set neer, met mooie samenzang en fijn gitaarspel zeker met Can't Get Enough Of Your Love van Bad Company met drie gitaristen die de solo speelden. Verrassend was de uitvoering van Heroes van David Bowie. Het als afsluiter gebrachte Nooduitgang van Het Goede Doel bracht het publiek in hogere sferen en die wilde dan ook nog meer horen. Terechte winnaar van deze voorronde.


Wooden Moons in Scooter'S LeeuwardenWooden Moons in Scooter'S Leeuwarden
Wooden Moons in Scooter'S LeeuwardenWooden Moons in Scooter'S Leeuwarden

Afsluiters waren de jonge heren van Classic Rock coverband Wooden Moons uit Surhuisterveen op het podium. Het repertoire was uit de jaren ‘60 en ‘70 met als verrassing Appleknockers Flophouse van Cuby the Blizzards. De band heeft echt wel toekomst, maar er moet wel aan verschillende onderdelen gewerkt worden.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo RockMuZine SONOR Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
Ticketmaster Maxazine Uw logo ook hier? USA Music Import Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Koch Sound Vision Studio EVANS David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands