• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2014/2015 Metropool 11-10-2014

Pop coverband Electric Avenue uit Zwolle wint voorronde 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015'

Punk coverband MacLympies uit Hengelo met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland 

Zaterdag 11 oktober jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo een voorronde plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands'. Drie bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 6-mans Pop coverband Electric Avenue uit Zwolle en de 1e plaats bij de publieksstemmen was voor 5-mans Punk coverband MacLympies uit Hengelo. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Regio Oost Nederland die o.a. plaatsvinden in Metropool Hengelo (main hall) en Hedon Zwolle. De uiteindelijke winnaars van 'The Clash of the Cover Bands Awards' worden beloond met een cd-contract met videoclip, distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Zeven eerdere winnaars wisten met hun gewonnen single meerdere weken in de Mega Top-100 te staan.

PremiuM Rock in Metropool HengeloPremiuM Rock in Metropool Hengelo
PremiuM Rock in Metropool HengeloPremiuM Rock in Metropool Hengelo

Door omstandigheden moesten twee deelnemers zich afmelden en deze krijgen een plaats in één van de andere voorrondes. De eerste band die nu het podium van de kleine zaal van Metropool Hengelo beklom was 5-mans Pop, Rock coverband PremiuM Rock uit Heino. Na een stevige opening met Open Your Eyes van Guano Apes werd er een gevarieerde set neer gezet met interpretaties van o.a. Saw Her Standing There van The Beatles en Just Dance van Lady Gaga.


MacLypmies in Metropool HengeloMacLypmies in Metropool Hengelo
MacLypmies in Metropool HengeloMacLypmies in Metropool Hengelo

5-mans Punk coverband MacLympies uit Hengelo wist zowel vakjury als publiek te verrassen met een boeiende set op muzikaal zeer goed niveau. Met nummers als o.a. Junky Man van Rancid, Rock Show van Blink 182 en You Sound Like You’re Sick van Ramones speelde MacLympies zich naar een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen en staat daarmee als publiekswinnaar van deze voorronde in de regionale finalerondes.


Electric Avenue in Metropool HengeloElectric Avenue in Metropool Hengelo
Electric Avenue in Metropool HengeloElectric Avenue in Metropool Hengelo

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 6-mans Pop coverband Electric Avenue uit Zwolle. Opvallende repertoirekeuze waar vooral uit de actuele hitlijsten wordt geput, technisch op goed niveau en vooral belangrijk het talent om zich binnen korte tijd te kunnen ontwikkelen tot een absolute topband. Met nummers als o.a. This Is What It Feels Like van Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie, Get Lucky van Daft Punk en Ten Feet Tall van Afro Jack speelde Electric Avenue zich naar de 1e plaats bij de vakjury en staat daarmee zeer verdiend in de regionale finalerondes.

Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Koch SONOR Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine David Eden RockMuZine
EVANS Ticketmaster Sound Vision Studio USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands