• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2014/2015 Café Pakhuis Wilhelmina 12-10-2014

Pop, Rock coverband Gold Water uit Volendam wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

AC/DC tribute Thirsty Tigers uit Amsterdam met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland 

Zondag 12 oktober jl. vond in Café Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam een voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Na een boeiende muzikale confrontatie kwam bij de vakjury 6-mans Pop, Rock coverband Gold Water uit Volendam als winnaar naar voren. Het enthousiaste publiek bracht in meerderheid haar stem uit voor 5-mans AC/DC tribute Thirsty Tigers uit Amsterdam. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Regio West Nederland die o.a. plaatsvinden in Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip, distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Zeven eerdere winnaars stonden met hun gewonnen single in de Mega Top-100.

Rock-a-oke in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamRock-a-oke in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Rock-a-oke in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamRock-a-oke in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

De eerste band die deze selectieronde het podium van Café Pakhuis Wilhelmina mocht betreden was 4-mans Metallica tribute Rock-a-oke uit Almere. Met krachtige uitvoeringen van o.a. Through The Never, Nothing Else Matters en Seek And Destroy wist de band een goede interactie met het publiek op te bouwen.

Thirsty Tigers in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamThirsty Tigers in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Thirsty Tigers in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamThirsty Tigers in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

5-mans AC/DC tribute Thirsty Tigers uit Amsterdam wist een mooi feest te bouwen met nummers als o.a. You Shook Me All Night Long, Let There Be Rock en het luidkeels door het publiek meegezongen Whole Lotta Rosie als afsluiter. Vooral opvallend was de sterke performance van de leadzanger die schijnbaar moeiteloos het niveau van de origineel wist te benaderen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Thirsty Tigers overtuigend bij de beste 32 bands van deze regio in de finalerondes die in februari a.s. van start gaan.


Gold Water in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamGold Water in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Gold Water in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamGold Water in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

De jongste band van deze voorronde was de uiteindelijke vakjury-winnaar 6-mans Pop, Rock coverband Gold Water uit Volendam. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Wanted Dead Or Alive van Bon Jovi, Wish You Were Here van Pink Floyd en Alive van Pearl Jam liet de band horen over enorm veel talent te beschikken. De ingrediënten om door te groeien naar een absoluut topniveau zijn aanwezig. Als vakjury-winnaar staat Gold Water in de regionale finalerondes die vanaf februari a.s. worden gehouden in o.a. Melkweg Amsterdam, P60 Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum.


Zombie Eaters in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamZombie Eaters in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Zombie Eaters in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamZombie Eaters in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

In het eerste seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands’ hadden we een Faith No More tribute die er met de hoofdprijs vandoor ging. Dat maakte het extra interessant om nu voor de 2e keer een Faith No More tribute te mogen verwelkomen en wel 5-mans formatie Zombie Eaters uit Amsterdam. Zij zetten een dynamische show neer met nummers als o.a. Land Of Sunshine, Epic en Gentle Art Of Making Enemies en wisten daarmee hoog te scoren bij de publieksstemmen.


Be Who You Wannabee in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamBe Who You Wannabee in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Be Who You Wannabee in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamBe Who You Wannabee in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Het laatste half uur was voor 4-mans Pop, Rock coverband Be Who You Wannabee uit Huizen. Met nummers als o.a. Pokerface van Lady Gaga, 32 jaar van Doe Maar en 99 Luftballons van Nena maakten ze er een mooi feestje van. Een prima afsluiting van deze voorronde waar het niveau van de bands behoorlijk gelijkwaardig was.

Pakhuis Wilhelmina AmsterdamPakhuis Wilhelmina Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import David Eden Uw logo ook hier? SONOR Festivalinfo
Koch EVANS Ticketmaster Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands