• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2nd BENELUX Semi-Final 2013/2014 Podium de Vorstin 18-10-2014

Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft wint 2nd BENELUX Semi-Final ‘The Clash of the Cover Bands’

Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland met publieksprijs naar BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 Tilburg 

Rock & Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B) en Rock coverband STEAM uit Olen (B) met 2e plaatsen naar eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’

Zaterdag 18 oktober jl. vond in een uitverkocht Podium de Vorstin in Hilversum de 2nd BENELUX Semi-Final plaats in het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Negen topbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publiek. Na een boeiende avond waarop alle bands op zeer hoog niveau wisten te performen werd 9-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft door de vakjury tot winnaar uitgeroepen met 6-mans Rock & Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B) op de 2e plaats. Bij het publiek ging de overwinning naar 5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond uit Dirksland met een 2e plaats voor 6-mans Rock coverband STEAM uit Olen (B). 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen werd uitgeroepen tot Runner-Up van de BENELUX Semi-Finals door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen. Deze vijf bands plaatsten zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg (main hall). In deze finale ontvangen de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar naast ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip, plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. In het 10-jarig bestaan van The Clash of the Cover Bands’ wisten zeven winnaars met hun gewonnen single noteringen in de Mega Top-100 hitlijsten te bereiken.

Homemade Water in Podium de Vorstin HilversumHomemade Water in Podium de Vorstin Hilversum
Homemade Water in Podium de Vorstin HilversumHomemade Water in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die het prachtige podium van de Vorstin mocht beklimmen was 5-mans Pop coverband Homemade Water uit Delft. Als vakjury-winnaar van de finale van Regio West Nederland in Poptempel Melkweg in Amsterdam had de band zich geplaatst bij de beste 18 bands van dit ‘The Clash’-seizoen en mocht in deze 2nd BENELUX Semi-Final de aftrap verzorgen. En dat deden ze met enorme passie en wederom op zeer hoog niveau uitgevoerde bewerkingen van o.a. I Shot The Sheriff van Eric Clapton/Bob Marley, Beggin’ van Madcon en één van de muzikale hoogtepunten van deze avond een zeer dynamische en boeiende uitvoering van Feeling Good van Nina Simone/Muse.


Frank & The Silly Symphonies in Podium de Vorstin HilversumFrank & The Silly Symphonies in Podium de Vorstin Hilversum
Frank & The Silly Symphonies in Podium de Vorstin HilversumFrank & The Silly Symphonies in Podium de Vorstin Hilversum

Met 16 man sterk de grootste band van deze BENELUX Semi-Finals Swing en Pop coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag wist ook nu weer te schitteren. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam had de band zich geplaatst bij de laatste 18 van dit 10e seizoen en wederom wisten de 16 mannen en vrouwen weer een boeiende performance neer te zetten. Sterke uitvoeringen van klassiekers als o.a. Mack the Knife van Louis Armstrong, I Feel Good van James Brown en vooral Shake Your Tailfeather van Ray Charles zorgden ervoor dat het enthousiaste publiek flink in beweging kwam.


Schimanski in Podium de Vorstin HilversumSchimanski in Podium de Vorstin Hilversum
Schimanski in Podium de Vorstin HilversumSchimanski in Podium de Vorstin Hilversum

Als vakjury-winnaar van de finale van Regio Noord-Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo had 5-mans Rock coverband Schimanski zich zeer overtuigend weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals. En ook nu wisten de vijf ervaren podiumbeesten hun reputatie weer helemaal waar te maken. Technisch zeer sterk en met een dynamische podiumpresentatie wist de band grote indruk te maken op zowel vakjury als publiek. Uitvoeringen van o.a. My God Is The Sun van Queens of the Stone Age, Dakota van Stereophonics en een magistrale interpretatie van My Hero van Foo Fighters bevestigden wederom dat Schimanski tot de absolute top van Nederlandse Rock coverbands behoort.


Way Beyond in Podium de Vorstin HilversumWay Beyond in Podium de Vorstin Hilversum
Way Beyond in Podium de Vorstin HilversumWay Beyond in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond kwam, zag en overwon. De band had zich weer optimaal voorbereid en wist tijdens haar optreden enorm te pieken en alle individuele kwaliteiten optimaal te benutten, wat resulteerde in een geweldige teamprestatie. Way Beyond had zich als publiekswinnaar van de finale van Regio West Nederland in Poptempel Melkweg Amsterdam geplaatst bij de 18 beste coverbands van dit seizoen en wist haar geweldige prestatie nu wederom te toppen. Onder leiding van de technisch zeer sterke leadzangeres wist de band met schijnbaar het grootste gemak de volle zaal te bespelen met energieke uitvoeringen van o.a. I Love It van Icona Pop en Pride van U2 maar ook het publiek emotioneel te raken met haar zeer belevingsvolle uitvoering van Sacrifice van Anouk. Met haar topprestatie wist Way Beyond ook nu de overwinning bij de publieksstemmen binnen te spelen en staat zeer verdiend bij de beste negen bands van deze 10e ‘The Clash’-editie die op zaterdag 20 december a.s. in de BENELUX Grand Finale de strijd met elkaar aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ en het bijbehorende prijzenpakket: een cd-contract met videoclip (en dus studiotijd) én een tour van 20 optredens in de Benelux.


CoverUp in Podium de Vorstin HilversumCoverUp in Podium de Vorstin Hilversum
CoverUp in Podium de Vorstin HilversumCoverUp in Podium de Vorstin Hilversum

Dat het niveau van de bands deze avond zeer hoog zou zijn en de verschillen minimaal was op voorhand verwacht. De vorm van de dag zou bepalend zijn. 9-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft wist met haar optreden alle individuele kwaliteiten optimaal samen te laten komen in hun 30 minuten durende performance. Dynamisch, strak, transparant, subtiel, bombastisch, uitgekiende repertoirekeuze, sterke opbouw van de set, zowel instrumentaal als vocaal op technisch zeer hoog niveau en onder leiding van een leadzangeres die naast haar vocale kwaliteiten ook weet te entertainen en het publiek aan zich weet te binden. Alle onderdelen kwamen op het juiste moment samen en werden optimaal benut. Wederom zette CoverUp haar beste optreden neer. Als vakjury-winnaar van de extra landelijke cyclus had CoverUp zich geplaatst voor de BENELUX Semi-Finals en bevestigde haar status met zeer groovy en technisch hoogwaardige uitvoeringen van o.a. This Crazy World van Selah Sue, Seven Nation Army van White Stripes en Locked Out Of Heaven van Bruno Mars. Door de vakjury tot beste van deze Semi-Final uitgeroepen gaat CoverUp op zaterdag 20 december a.s. in Poppodium 013 in Tilburg de eindstrijd in om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’. Bassist Marc Muller en toetsenist Miguel van den Berge werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.


Maelox in Podium de Vorstin HilversumMaelox in Podium de Vorstin Hilversum
Maelox in Podium de Vorstin HilversumMaelox in Podium de Vorstin Hilversum

Dat 6-mans Allround coverband Maelox in de loop van de jaren is uitgegroeid tot de ultieme coverband voor de grotere tentfeesten, maar ook de intiemere party’s, liet de band ook nu weer horen. Met een gevarieerde set met nummers als o.a. I Would Stay van Krezip waarin de samenzang voor kippenvel zorgde bij het publiek, een stevige Rockversie van Mercy van Duffy en het massaal meegezongen Bloed, Zweet En Tranen van André Hazes liet de band aan duidelijkheid niets te wensen over. Met schijnbaar het grootste gemak werd de volle zaal van Podium de Vorstin een half uur lang op zijn kop gezet. Extra complimenten nog voor de toetsenist die einde van de middag nog bij de bevalling van zijn dochtertje in het ziekenhuis zat en ‘s avonds net op tijd aanwezig was om een gedenkwaardig optreden neer te zetten. Onderhand kunnen we een boek vol schrijven met unieke verhalen over bijzondere belevenissen tijdens 10 jaar ‘The Clash of the Cover Bands’.


Men & a Lady in Podium de Vorstin HilversumMen & a Lady in Podium de Vorstin Hilversum
Men & a Lady in Podium de Vorstin HilversumMen & a Lady in Podium de Vorstin Hilversum

Als publiekswinnaar van de extra landelijke cyclus i.v.m. het 10 jarig bestaan van ‘The Clash of the Cover Bands’ had 6-mans Rock & Roll coverband Men & a Lady zich geplaatst bij de 18 beste coverbands van dit seizoen. Elke ronde weet de band ook hoger te scoren bij de vakjury, omdat zij zich in korte tijd steeds weer weten te door ontwikkelen naar een technisch hoger niveau en een steeds boeiender wordende podiumperformance. Op dit moment behoort Men & a Lady absoluut tot de top van de coverbands in de Benelux en onderscheidt zich niet alleen met haar kwaliteiten, maar ook met haar concept van repertoirekeuze, bandbezetting en muzikaal inhoudelijke benadering, uitstraling en het optimaal benutten van de individuele kwaliteiten. De band heeft nog zeker haar eigen top nog niet bereikt en met een 2e plaats bij de vakjury krijgen we gelukkig de kans om verwachtingsvol uit te kijken naar het optreden in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 20 december a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. Met haar optreden in deze BENELUX Semi-Final wist de band met krachtige uitvoeringen van o.a. Pretty Woman van Roy Orbison, Son Of A Preacherman van Dusty Springfield en het zeer intiem gebrachte Guilty van Bonnie Raitt het publiek te verleiden tot ovationeel applaus en de op 1 na hoogste score bij de vakjury. Leadzangeres Melissa Grouwels werd ook nu door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e ‘The Clash’-seizoen.


STEAM in Podium de Vorstin HilversumSTEAM in Podium de Vorstin Hilversum
STEAM in Podium de Vorstin HilversumSTEAM in Podium de Vorstin Hilversum

6-mans Rock coverband STEAM uit Olen (B) wist haar optreden in de finale van Regio België/Luxemburg waar zij de publieksprijs won overtuigend te overtreffen op elk gebied. Met passie en overtuiging speelde STEAM een 30 minuten durende dynamische Rockshow waarin nummers zaten als o.a. Jerusalem van Anouk, Weak van Skunk Anansie en het massaal meegezongen What’s Up van 4 Non blondes. Met haar sterke energie, interactieve podiumpresentatie en muzikaal op zeer goed niveau speelde STEAM zich naar uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee bij de beste negen coverbands in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. Hier zal in beide categorieën, vakjury en publiek, de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ worden beslist en krijgen beide winnaars naast de Awards een bijbehorend prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Drummer David Lievens en gitarist Frank Bierinckx werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e ‘The Clash’-editie.


Bakkeliet in Podium de Vorstin HilversumBakkeliet in Podium de Vorstin Hilversum
Bakkeliet in Podium de Vorstin HilversumBakkeliet in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze 2nd BENELUX Semi-Final was voor 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen. Als publiekswinnaar van de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg had Bakkeliet zich weten te plaatsen bij de laatste 18 bands van dit seizoen. Ook nu weer wist de band te laten zien hoe je een muzikaal feest moet bouwen en de pannen van het dak moet spelen. Met volle overgave en ook op goed technisch niveau werden nummers als o.a. Sex On Fire van Kings of Leon, Going To The Run van Golden Earring gespeeld en met haar uitvoering van Nooit Meer Nuchter van Band Zonder Banaan ging de zaal helemaal los. Een prima afsluiter van deze gedenkwaardige 2nd Semi-Final waar alle bands echt alles gaven om een plaats in de BENELUX Grand Finale te bereiken. Door in beide categorieën, vakjury en publiek, samen het hoogste te scoren van alle bands in beide Semi-Finals na de winnaars, plaatste Bakkeliet zich als Runner-Up als negende band voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier zullen zowel bij de vakjury als bij het publiek de winnaars naast ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ een prijzenpakket in ontvangst mogen nemen met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Bij deze bedanken we alle bands voor hun geweldige optredens, het publiek voor de schitterende ambiance en de vakjury, Lana Wolfs, George Konings en John Van den Borne, voor hun vakkundige beoordelingen en Robin Zijlstra voor zijn bevlogen presentatie en interviews.  

Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Foto's: Ron van Varik

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Uw logo ook hier? RockMuZine EVANS Koch
Maxazine David Eden SONOR Ticketmaster Uw logo ook hier?
Festivalinfo Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands