• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2014/2015 Café 't Slik 14-11-2014

Red Hot Chili Peppers tribute Sweet Chili uit Steenbergen wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

Punk, Rock coverband Appendix uit Bergen op Zoom met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland 

Vrijdag 14 november jl. vond in Muziekcafé ’t Slik in Bergen op Zoom een voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Door ziekte moesten helaas twee bands zich op het laatste moment afmelden waardoor de muzikale strijd om een plaats in de finalerondes deze avond werd beslecht door drie bands. De bands werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 4-mans RHCP tribute Sweet Chili en het enthousiaste publiek koos in meerderheid voor 4-mans Punk, Rock coverband Appendix uit Bergen op Zoom. Beide bands plaatsten zich voor de regionale finalerondes die worden gehouden in 013 Tilburg, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en Gebouw-T in Bergen op Zoom. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. 

De eerste band die haar muzikale kunsten mocht tonen was 4-mans Heideroosjes tribute De Weidetulpjes uit Hulst. Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte werden nummers gespeeld als o.a. Damclub Hooligan, GTST en natuurlijk de grootste hit Sjonnie en Anita. Met groot gemak wist de band het publiek mee te krijgen en dat resulteerde in een hoge score bij de publieksstemmen.

4-mans Punk, Rock coverband Appendix uit Bergen op Zoom weet op een muzikaal verantwoorde manier hits uit de oude doos in een Punk-jasje te gieten. Met eigen interpretaties van nummers als o.a. Country Roads van John Denver, So Happy Together van The Turtles en Viva La Vida van Coldplay kreeg de band schijnbaar moeiteloos het publiek in beweging en werd er luidkeels meegezongen. Met uiteindelijk de hoogste score bij de publieksstemmen gaat Appendix als publiekswinnaar van deze voorronde naar de finalerondes van Regio Zuid Nederland.

De derde en in dit geval de laatste band van deze voorronde was Red Hot Chili Peppers tribute Sweet Chili uit Steenbergen. Onder leiding van de indrukwekkend sterke leadzanger speelde de band zich met krachtige uitvoeringen van o.a. By The Way, Under The Bridge en Give It Away naar een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury en staat daarmee bij de beste 32 bands van Regio Zuid Nederland die vanaf februari 2015 verder gaan in de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’.

(foto's volgen a.s.a.p.)

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden EVANS Koch SONOR Sound Vision Studio
Maxazine Uw logo ook hier? RockMuZine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Podiuminfo USA Music Import Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands