• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2014/2015 Podiumcafé de Vorstin 12-12-2014

Pop, Rock coverband MUCK uit Den Dolder wint Voorronde The Clash of the Cover Bands

Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht publiekswinnaar in Podium de Vorstin in Hilversum 

Vrijdag 12 december jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum een boeiende Voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf bands lieten het enthousiaste publiek genieten van hun muzikale kwaliteiten en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. 4-mans Pop & Rock coverband MUCK uit Den Dolder wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 7-mans Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale Halve Finales die worden gehouden in P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). De winnaars hiervan staan op zondag 11 oktober 2015 in de Regio-Finale in Poptempel Melkweg in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

Soul'd Out in Podiumcafé de Vorstin HilversumSoul'd Out in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Soul'd Out in Podiumcafé de Vorstin HilversumSoul'd Out in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De eerste band die werd aangekondigd was 6-mans Soul & Funk coverband Soul’d Out uit Alphen a/d Rijn. Op goed niveau wist deze jonge band nummers te brengen als o.a. Higher Ground van Stevie Wonder, Ain’t No Sunshine van Bill Withers en Blame It On The Boogie van Michael Jackson. Hiermee wisten ze het aanwezige publiek al vroeg op de avond te verleiden om in beweging te komen.


TrafficLight in Podiumcafé de Vorstin HilversumTrafficLight in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
TrafficLight in Podiumcafé de Vorstin HilversumTrafficLight in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

6-mans Allround coverband TrafficLight uit Utrecht wist op goed niveau een gevarieerde set neer te zetten waarin nummers waren opgenomen als o.a. Wake Me Up van Avicii, Wat Zou Je Doen van Bløf en Amsterdam van De Dijk. TrafficLight wist vooral bij de publieksstemmen hoog te scoren.


MUCK in Podiumcafé de Vorstin HilversumMUCK in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
MUCK in Podiumcafé de Vorstin HilversumMUCK in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Met 4-mans Pop, Rock coverband MUCK uit Den Dolder stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Voorronde op het podium. Zowel muzikaal technisch als ook in de podiumpresentatie wist de band de vakjury te overtuigen. Met gevarieerd repertoire zoals o.a. Money For Nothing van Dire Straits, Nooduitgang van Het Goede Doel en een dynamische uitvoering van Bohemian Rhapsody van Queen wist de band ook het publiek te imponeren. Als vakjury-winnaar van deze Voorronde staat MUCK zeer verdiend in de Halve Finales van Regio West Nederland die plaatsvinden in P60 Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). De Regio Finale vindt plaats op 11 oktober in Poptempel Melkweg in Amsterdam.


Second Edition in Podiumcafé de Vorstin HilversumSecond Edition in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Second Edition in Podiumcafé de Vorstin HilversumSecond Edition in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het vierde half uur was voor 4-mans Semi-Akoestisch Pop coverband Second Edition uit Utrecht. Het was indrukwekkend hoe de band met deze bezetting, cajun, akoestische bas, akoestische gitaar, leadzangeres en twee backing vocals, haar repertoire muzikaal overeind wist te houden. Onder leiding van de bovengemiddelde leadzangeres bracht Second Edition eigen interpretaties van o.a. You Had Me van Joss Stone, Keep Your Head Up van Ben Howard en Happy van Pharell Williams.


Jackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Jackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De afsluiting van deze selectieronde werd verzorgd door de uiteindelijke publiekswinnaar 7-mans Sixties coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Met veel enthousiasme en geheel eigen feel werden nummers gespeeld als o.a. Under The Boardwalk van The Drifters, I Just Wanna Make Love To You van Etta james en Going Up The Country van Canned Heat. Met het grootste gemak wist de band het publiek in beweging te krijgen en dat resulteerde in een knappe 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Voorronde staat Jackie Ramone & the Twins in de Halve Finales van Regio West Nederland die eind februari a.s. van start gaan in P60 Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). De Regio-Finale vindt plaats op 11 oktober a.s. in Poptempel Melkweg in Amsterdam.

Podiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Koch Uw logo ook hier?
Podiuminfo Maxazine Artists & Bands Booking Agency SONOR David Eden
USA Music Import Sound Vision Studio EVANS Uw logo ook hier? Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands