• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2015 Café Pakhuis Wilhelmina 10-01-2015

U2 tribute ONE uit Zaanstad wint voorronde 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015'

Glamour Rock coverband Permission to Land uit Wormerveer met publieksprijs naar regionale finalerondes 

Zaterdag 10 januari jl. vond in Café Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam de 12e voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf geselecteerde bands haalden alles uit de kast om de vakjury én het publiek te overtuigen dat zij de beste zijn. Na een boeiende muzikale strijd waar het publiek met volle teugen van genoot, ging de 1e prijs bij de vakjury naar 4-mans U2 tribute ONE uit Zaanstad. De overwinning bij de publieksstemmen ging nipt naar 6-mans Glamour Rock coverband Permission to Land uit Wormerveer. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale Halve Finales in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum. De 32 beste bands zullen hier spelen om een plaats in de Regio-Finale in Melkweg Amsterdam. Alle regionale winnaars plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden naast de eeuwige roem beloond met een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

SuperBolt in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamSuperBolt in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
SuperBolt in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamSuperBolt in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Het eerste half uur van deze voorronde was voor 3-mans Classic Rock coverband SuperBolt uit Amsterdam. Met boeiende uitvoeringen van o.a. Rockin’ In The Free World van Neil Young, Wild Thing van The Troggs en Crosstown Traffic van Jimi Hendrix zorgde dit trio voor een prima opening van deze selectieronde.


EXP plays Hendrix in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamEXP plays Hendrix in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
EXP plays Hendrix in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamEXP plays Hendrix in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Ondanks het korte tijdsbestek dat ze bij elkaar zijn wist 3-mans Jimi Hendrix tribute EXP plays Hendrix uit Amsterdam een indrukwekkende set neer te zetten met veelal uitvoeringen van bekende live registraties van hun Amerikaanse held. Met nummers als o.a. All Along The Watchtower, Purple Haze en de afsluiter Hey Joe/Star Spangled Banner wist de band dan ook vooral hoog te scoren bij de publieksstemmen.


The Black Submarines in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamThe Black Submarines in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
The Black Submarines in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamThe Black Submarines in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

4-mans Pop, Rock coverband The Black Submarines uit Hoorn wist een goede set neer te zetten waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Do You Love Me At All van Jett Rebel, Mary Jane’s Last Dance van Tom Petty and the Heartbreakers en Little Black Submarines van The Black Keys.


ONE in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamONE in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
ONE in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamONE in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

De vierde band van deze avond was de uiteindelijke vakjury-winnaar 4-mans U2 tribute ONE uit Zaanstad. Met volle overgave en op hoog niveau bracht de band klassiekers als o.a. Where The Streets Have No Name, het zeer intense Bad en de interactieve afsluiter Pride (In The Name Of) waarmee de hele zaal flink uit z’n dak ging. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat ONE bij de beste 32 bands van deze regio die in de Halve Finales gaan strijden om een plaats in de Regio-Finale in Melkweg Amsterdam (main hall). ONE speelt op zaterdag 25 april in de Halve Finale in Poppodium P60 in Amstelveen.


Permission to Land in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamPermission to Land in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
Permission to Land in Pakhuis Wilhelmina AmsterdamPermission to Land in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

De laatste band van deze avond was 6-mans Glamour Rock coverband Permission to Land uit Wormerveer. Met veel enthousiasme en energie wist deze jonge band met nummers als o.a. Livin’ On A Prayer van Bon Jovi, Alone van Heart en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Permission to Land zeer verdiend bij de beste 32 bands van Regio West Nederland die in de Halve Finales de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ mogen voortzetten. De Halve Finales vinden plaats in Poppodium P60 in Amstelveen en in Podium de Vorstin in Hilversum. De Regio-Finale vindt plaats in Poptempel Melkweg Amsterdam.


Pakhuis Wilhelmina AmsterdamPakhuis Wilhelmina Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency EVANS Podiuminfo Koch
Maxazine USA Music Import Sound Vision Studio David Eden RockMuZine
SONOR Uw logo ook hier? Ticketmaster Uw logo ook hier? Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands