• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2014/2015 Muziekcentrum The Box 13-12-2014

Rock coverband Pene Corrida uit Dordrecht wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop coverband The Brazilian Wax Effect uit Rotterdam met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland  

Zaterdag 13 december jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk (ZH) een voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te veroveren in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na vijf boeiende optredens ging de 1e prijs bij de vakjury naar 5-mans Rock coverband Pene Corrida uit Dordrecht. In de categorie publieksstemmen wist 5-vrouws Pop coverband The Brazilian Wax Effect uit Rotterdam de meeste stemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich voor de Halve Finales van deze regio die plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen. De finale van Regio West Nederland vindt plaats op 11 oktober 2015 in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Riddlebox in The Box KatwijkRiddlebox in The Box Katwijk
Riddlebox in The Box KatwijkRiddlebox in The Box Katwijk

Het eerste optreden van deze voorronde werd verzorgd door 5-mans Rock coverband Riddlebox uit Rotterdam. Met nummers als o.a. Lonely Boy van The Black Keys, From the Ritz To The Rubble van Arctic Monkeys en Always Where I Need To Be van The Kooks gaf de band een uitstekend visitekaartje af en wist goed te scoren bij de publieksstemmen.


Rising Deafness in The Box KatwijkRising Deafness in The Box Katwijk
Rising Deafness in The Box KatwijkRising Deafness in The Box Katwijk

5-mans Rock coverband Rising Deafness uit Schiedam zette een gevarieerd optreden neer. Met overtuiging werden nummers neergezet als o.a. Sharp Dressed Man van ZZ-Top, Satisfaction van The Rolling Stones en Nobody’s Wife van Anouk en de band wist ook een goede interactie op te bouwen met het enthousiaste publiek.


The Brazilian Wax Effect in The Box KatwijkThe Brazilian Wax Effect in The Box Katwijk
The Brazilian Wax Effect in The Box KatwijkThe Brazilian Wax Effect in The Box Katwijk

De eerste compleet vrouwelijke band in 10 jaar The Clash of the Cover Bands werd eindelijk een feit met The Brazilian Wax Effect uit Rotterdam. Vijf meiden die muzikaal technisch op zeer goed niveau en met een sterke repertoirekeuze grote indruk wisten te maken op zowel de vakjury als het publiek. Met nummers als o.a. Bang Bang van Jessie J/Ariane Grande/Nicki Minaj, Twist And Shout in de uitvoering van Salt-n-Pepa en All About That Bass van Meghan Trainor wist de band de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat The Brazilian Wax Effect zeer verdiend in de Halve Finales van Regio West Nederland die eind februari a.s. van start gaan in Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen. Hier wordt gespeeld om een plaats in de Regio Finale die op 11 oktober 2015 wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall).


The Dam in The Box KatwijkThe Dam in The Box Katwijk
The Dam in The Box KatwijkThe Dam in The Box Katwijk

7-mans Pop & Soul coverband The Dam uit Almere wist ook een sterke indruk achter te laten. Muzikaaltechnisch op zeer goed niveau werden nummers gebracht als o.a. Seven Nation Army in de uitvoering van Ben Lóncle Soul, How Come You Don’t Call Me van Alicia Keys en Le Freak van Chic. The Dam wist zowel bij de vakjury als bij het publiek goed te scoren.


Pene Corrida in The Box KatwijkPene Corrida in The Box Katwijk
Pene Corrida in The Box KatwijkPene Corrida in The Box Katwijk

Het muzikale hoogtepunt van deze voorronde zat hem achteraf in het laatste half uur. Op muzikaal technisch hoog niveau en met een enorm hoog entertainmentgehalte wist 5-mans PartyRock coverband Pene Corrida de vakjury te overtuigen met eigen bewerkingen van nummers als o.a. Everybody van Backstreet Boys, Save The World van Swedish House Mafia en Cry Me A River van Justin Timberlake. Als vakjury-winnaar staat Pene Corrida in de Halve Finales van Regio West Nederland en zullen daar deze muzikale wedstrijd voortzetten om een plaats te bemachtingen in de finale in Melkweg Amsterdam.

The Box KatwijkPene Corrida in The Box Katwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Podiuminfo Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine EVANS David Eden Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? SONOR Koch Maxazine Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands