• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2015 Podiumcafé de Vorstin 24-01-2015

Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Allround coverband Jambassadors uit Utrecht met publieksprijs naar Halve Finale Regio West Nederland  

Zaterdag 24 januari jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum een voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 4-mans Blues Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort en de overwinning bij de publieksstemmen ging naar 6-mans Allround coverband Jambassadors uit Utrecht. Beide topbands plaatsten zich hiermee bij de 32 beste coverbands van Regio West Nederland die in de finalerondes mogen strijden om een plaats in de Regio-Finale. De finalerondes vinden plaats in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). De Regio-Finale wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract én 20 optredens in de Benelux.  

The Axes in Podium de Vorstin HilversumThe Axes in Podium de Vorstin Hilversum
The Axes in Podium de Vorstin HilversumThe Axes in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die het prachtige podium van Podiumcafé de Vorstin mocht betreden was 4-mans Rock coverband The Axes uit Veenendaal. Na een explosief begin met een The Who uitvoering van Summertime Blues, origineel van Eddie Cochran groeide de band in haar optreden met uitstekende interpretaties van o.a. Little Wing van Jimi Hendrix en I Believe In A Thing Called Love van The Darkness.


Jilted & Band in Podium de Vorstin HilversumJilted & Band in Podium de Vorstin Hilversum
Jilted & Band in Podium de Vorstin HilversumJilted & Band in Podium de Vorstin Hilversum

7-mans Jazz & Swing coverband Jilted & Band uit Utrecht wist zowel de vakjury als het publiek te imponeren met hoogstaande interpretaties van nummers als o.a. The Boy Does Nothing van Alesha Dixon, In The Mood van Glenn Miller en Creepin’ In van Norah Jones. Vooral in de samenzang wisten de drie zangeressen regelmatig voor kippenvel-momenten te zorgen. Met een dik verdiende Wild-Card staat Jilted & Band in de Halve Finale op zaterdag 4 april a.s. in de grote zaal van Podium de Vorstin in Hilversum.


Black Street Blues in Podium de Vorstin HilversumBlack Street Blues in Podium de Vorstin Hilversum
Black Street Blues in Podium de Vorstin HilversumBlack Street Blues in Podium de Vorstin Hilversum

Met 4-mans Blues, Rock coverband Black Street Blues uit Amersfoort stond de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium. Met volle overgave, goede sounds en feel en muzikaal technisch op hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Just Got Paid van Joe Bonamassa, Mean Woman Blues van The Allman Brothers en de indrukwekkende afsluiter Crossroads van Cream. Black Street Blues plaatste zich met haar overwinning bij de beste 32 bands van Regio West Nederland en speelt op zaterdag 2 mei a.s. in de Halve Finale in Podium de Vorstin (main hall) in Hilversum. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de Regio-Finale die op zondag 11 oktober 2015 in Poptempel Melkweg in Amsterdam.


Jambassadors in Podium de Vorstin HilversumJambassadors in Podium de Vorstin Hilversum
Jambassadors in Podium de Vorstin HilversumJambassadors in Podium de Vorstin Hilversum

Zeer energiek, met een hoog entertainmentgehalte en muzikaal technisch op topniveau wist 6-mans Allround coverband Jambassadors uit Utrecht zich met een sterke repertoirekeuze naar de overwinning bij de publieksstemmen te spelen. Met nummers als o.a. Ain’t Nobody Loves Me Better van Chaka Khan, Blurred Lines van Robin Thicke ft. TI. & Pharrell en Livin’ On A Prayer liet de band horen en zien een echte Allround coverband te zijn die geen genre uit de weg gaat. Stuk voor stuk sterke muzikanten met ook een indrukwekkende leadzangeres. Als publiekswinnaar van deze voorronde en met een hoge score bij de vakjury staat Jambassadors dik verdiend in de Halve Finale van Regio West Nederland op zaterdag 4 april a.s. in de grote zaal van Podium de Vorstin in Hilversum. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze Halve Finale plaatsen zich voor de Regio-Finale op zondag 11 oktober a.s. in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall).


Winoman in Podium de Vorstin HilversumWinoman in Podium de Vorstin Hilversum
Winoman in Podium de Vorstin HilversumWinoman in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 4-mans David Bowie coverband Winoman uit Bilthoven. Met sfeervolle uitvoeringen van nummers als o.a. The Jean Genie, Ziggy Stardust en Sound And Vision wist Winoman een prima visitekaartje achter te laten.


Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio USA Music Import Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Podiuminfo Uw logo ook hier? Koch
Maxazine David Eden EVANS Festivalinfo SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands