• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2015 Muziekcafé Wilhelmina 30-01-2015

Bruce Springsteen tribute BruceBrothers uit Maastricht wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel met publieksprijs naar Halve Finale in Poppodium Effenaar in Eindhoven 

Vrijdag 30 januari jl. vond in een volgepakt Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de laatste voorronde plaats voor Regio Zuid Nederland om The Clash of the Cover Bands Awards 2015. Vijf geselecteerde bands gaven een spetterende performance om de vakjury én het publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen in de regionale finalerondes. In de categorie vakjury ging de 1e prijs naar 7-mans Bruce Springsteen tribute BruceBrothers uit Maastricht. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 8-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Beide winnaars plaatsten zich voor de Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op vrijdag 24 april wordt gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Gunsmoke in Wilhelmina EindhovenGunsmoke in Wilhelmina Eindhoven
Gunsmoke in Wilhelmina EindhovenGunsmoke in Wilhelmina Eindhoven

Het eerste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Rock coverband Gunsmoke uit Sittard. Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte werden nummers gebracht als o.a. We’re Not Gonna Take It van Twisted Sister, Every Rose Has It’s Thorn van Poison en Youth Gone Wild van Skid Row.


BruceBrothers in Wilhelmina EindhovenBruceBrothers in Wilhelmina Eindhoven
BruceBrothers in Wilhelmina EindhovenBruceBrothers in Wilhelmina Eindhoven

Voor het eerst dat we in The Clash of the Cover Bands een Bruce Springsteen tribute mochten verwelkomen. En meteen wisten ze de 1e plaats bij de vakjury te scoren. 7-mans formatie BruceBrothers wist op hoog niveau nummers te brengen als o.a. Badlands, The River en de energieke afsluiter Born To Run. Zes sterke muzikanten met een frontman die al zijn energie en bewondering voor het origineel in de nummers weet te leggen. Als vakjury-winnaar staat BruceBrothers in de Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op vrijdag 24 april a.s. wordt gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven.


Stolen Fame in Wilhelmina EindhovenStolen Fame in Wilhelmina Eindhoven
Stolen Fame in Wilhelmina EindhovenStolen Fame in Wilhelmina Eindhoven

5-mans Allround coverband Stolen Fame uit Zeeland (NB) wist een uitstekend visitekaartje af te geven met een gevarieerde set waarin nummers waren opgenomen als o.a. Get Back van The Beatles, La Grange van ZZ Top en Little Less Conversation van Junkie XL ft. Elvis. Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen wist Stolen Fame zeer hoog te scoren.


Far From Over in Wilhelmina EindhovenFar From Over in Wilhelmina Eindhoven
Far From Over in Wilhelmina EindhovenFar From Over in Wilhelmina Eindhoven

De spannende strijd bij de publieksstemmen in deze voorronde werd uiteindelijk in het voordeel beslist van 8-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Met uitstekende uitvoeringen van o.a. Black van Pearl Jam, Easy Lover van Phil Collins en Comfortably Numb van Pink Floyd wist de band echter ook goed te scoren bij de vakjury. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Far From Over dan ook dik verdiend in de Halve Finale van Regio Zuid Nederland die op vrijdag 24 april a.s. wordt gehouden in Poppodium Effenaar in Eindhoven.


AC/DShe in Wilhelmina EindhovenAC/DShe in Wilhelmina Eindhoven
AC/DShe in Wilhelmina EindhovenAC/DShe in Wilhelmina Eindhoven

De laatste geselecteerde band van deze voorronde was 4-mans AC/DC tribute AC/DShe uit Rosmalen. Op technisch zeer goed niveau en met volle overtuiging werden nummers als o.a. TNT, Rock ’n Roll Damnation en natuurlijk het flink door het publiek meegezongen Highway To Hell de zaal in gespeeld. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist AC/DShe sterk te scoren.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Festivalinfo
Podiuminfo SONOR USA Music Import David Eden EVANS
Artists & Bands Booking Agency Koch Uw logo ook hier? RockMuZine Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands