• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2014/2015 Muziekcentrum The Box 29-11-2014

Funk & Blues coverband Cottontone uit Rotterdam wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

Pop, Rock coverband Breaking Days uit Leiden met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland   

Op zaterdag 29 november jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk (ZH) een selectieronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands gingen in twee categorieën de muzikale strijd met elkaar: vakjury en publieksstemmen. Na een boeiende avond ging de 1e prijs bij de vakjury naar 5-mans Funk & Blues coverband Cottontone uit Rotterdam en was de overwinning bij de publieksstemmen voor 5-mans Pop, Rock coverband Breaking Days uit Leiden. Beide winnaars plaatsten zich bij de 32 beste bands van deze regio die vanaf februari 2015 de strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ met het daarbij behorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. De finalerondes in Regio West Nederland vinden plaats in Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en Poppodium P60 in Amstelveen. 

4noreason in The Box Katwijk4noreason in The Box Katwijk
4noreason in The Box Katwijk4noreason in The Box Katwijk

De 1e band die deze voorronde het podium van MC The Box mocht betreden was 4-mans Classic Rock coverband 4noreason uit Koudekerk a/d Rijn. Met volle overgave werden nummers gebracht als o.a. Further Up On The Road van Joe Bonamassa & Eric Clapton, Unchain My Heart van Joe Cocker en Black Magic Woman van Santana. 4noreason wist zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een goede score te behalen.


Grave Dohls in The Box KatwijkGrave Dohls in The Box Katwijk
Grave Dohls in The Box KatwijkGrave Dohls in The Box Katwijk

Met zeer sterke uitvoeringen van nummers als o.a. This Is A Call, No Way Back en natuurlijk Pretender wist 4-mans Foo Fighters tribute Grave Dohls uit Leiden grote indruk te maken op vooral de vakjury maar ook het publiek sprak haar grote waardering uit door flink los te gaan. De band weet op technisch hoog niveau en met grote passie de nummers de zaal in te spelen en een goede interactie op te bouwen met het publiek.


Cottontone in The Box KatwijkCottontone in The Box Katwijk
Cottontone in The Box KatwijkCottontone in The Box Katwijk

Met 5-mans Funk & Blues coverband Cottontone uit Rotterdam stond de uiteindelijk vakjury-winnaar van deze voorronde op het podium. Met heerlijke grooves, goede sounds en technisch op hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. The Thrill Is Gone van BB King, Sugar Sweet van Jeff Healey en I’ll Play The Blues For You van Albert King. Als vakjury-winnaar staat Cottontone zeer verdiend bij de beste 32 bands van deze regio die in februari mogen beginnen aan de Halve Finales die plaats vinden in Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen. De winnaars van deze Halve Finales plaatsen zich voor de Regio-Finale die wordt gehouden in Melkweg Amsterdam.


Breaking Days in The Box KatwijkBreaking Days in The Box Katwijk
Breaking Days in The Box KatwijkBreaking Days in The Box Katwijk

5-mans Pop, Rock coverband Breaking Days uit Leiden wist zich met dynamische uitvoeringen van o.a. Sweet Dreams van Eurythmics, Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen en de gevoelige ballad (Everything I Do) I Do It For You van Bryan Adams naar de overwinning bij de publieksstemmen te spelen. Breaking Days staat daarmee ook bij de 32 beste bands van Regio West Nederland die eind februari a.s. beginnen aan de finalerondes. De winnaars van deze 2e ronde plaatsen zich voor de Regio-Finale die wordt gehouden in Melkweg Amsterdam.


Burning Sensation in The Box KatwijkBurning Sensation in The Box Katwijk
Burning Sensation in The Box KatwijkBurning Sensation in The Box Katwijk

Het laatste half uur van deze avond was voor 3-mans Pop, Rock coverband Burning Sensation uit Rotterdam. Met eigenwijze uitvoeringen van nummers als o.a. Uptown Girl van Billy Joel, Fly Me To The Moon van Frank Sinatra en Ballad Of Chasey Lain van Bloodhound Gang zorgde de band voor een leuke afsluiting van deze avond.

The Box KatwijkThe Box Katwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Koch Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio EVANS Maxazine
David Eden Podiuminfo RockMuZine USA Music Import SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands