• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2015 Nederland 3 14-02-2015

Rock coverband Ladies Night uit Naaldwijk wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Pop, Rock coverband Get Amused uit Wateringen met publieksprijs naar Halve Finale Regio West Nederland  

Zaterdag 14 februari jl. vond in een volgepakt Poppodium Nederland 3 in Wateringen de laatste voorronde plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ’The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Vijf geselecteerde bands zorgden voor een spannende muzikale strijd op hoog niveau en werden beoordeeld door de vakjury én het publiek. 5-mans Rock coverband Ladies Night uit Naaldwijk wist bij de vakjury de 1e plaats in de wacht te slepen, terwijl bij de publieksstemmen de overwinning ging naar 6-mans Pop, Rock coverband Get Amused uit Wateringen. Beide bands plaatsten zich daarmee bij de 32 beste bands van deze regio die in de Halve Finales die plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum en Poppodium P60 in Amstelveen mogen strijden om een plek in de Regio-Finale die wordt gehouden in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

Get Amused in Nederland 3 WateringenGet Amused in Nederland 3 Wateringen
Get Amused in Nederland 3 WateringenGet Amused in Nederland 3 Wateringen

De aftrap van deze laatste voorronde van Regio West Nederland werd verzorgd door de uiteindelijke publiekswinnaar 6-mans Pop, Rock coverband Get Amused uit Wateringen. Onder begeleiding van een enthousiast publiek zette de band een set neer met nummers als o.a. She Sells Sanctuary van The Cult, Rolling In The Deep van Adèle en Weak van Skunk Anansie. Als publiekswinnaar plaatste Get Amused zich voor de Halve Finales van deze regio en mag daar de muzikale strijd voortzetten om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale in Poptempel Melkweg in Amsterdam.


Ladies Night in Nederland 3 WateringenLadies Night in Nederland 3 Wateringen
Ladies Night in Nederland 3 WateringenLadies Night in Nederland 3 Wateringen

De muzikale strijd in de categorie ‘vakjury’ werd deze voorronde in het voordeel beslist van 5-mans Rock coverband Ladies Night uit Naaldwijk. Technisch op zeer goed niveau en met een uitstekende repertoirekeuze, waarin de kwaliteiten van de individuele bandleden goed konden worden benut, speelde de band zich naar uiteindelijk de overwinning. Nummers als o.a. Enter Sandman van Metallica, Little Black Submarines van The Black Keys en de interactieve afsluiter Sad Man’s Tongue van Volbeat werden ook met volle overtuiging en passie neergezet, waardoor Ladies Night zich als vakjury-winnaar van deze voorronde overtuigend wist te plaatsen bij de beste 32 bands van deze regio die in de Halve Finales mogen spelen om een plaats in de Regio-Finale in Poptempel Melkweg in Amsterdam.


Sitting on a Duck in Nederland 3 WateringenSitting on a Duck in Nederland 3 Wateringen
Sitting on a Duck in Nederland 3 WateringenSitting on a Duck in Nederland 3 Wateringen

5-mans Pop, Rock coverband Sitting on a Duck uit Haarlem zette ook een sterk optreden neer met nummers als o.a. China Girl van David Bowie, Creep van Radiohead en Seven Nation Army van Ben L’Oncle Soul. De vier goede muzikanten wisten een uitstekend muzikaal tapijt neer te leggen voor de bovengemiddeld sterke leadzanger die daarop optimaal kon presteren.


XiniX in Nederland 3 WateringenXiniX in Nederland 3 Wateringen
XiniX in Nederland 3 WateringenXiniX in Nederland 3 Wateringen

Het vierde half uur van deze voorronde was voor 4-mans Akoestisch Pop, Rock coverband XiniX uit Wateringen. Met strakke en technisch zeer verzorgde interpretaties van nummers als o.a. Machine Head van Bush en Everlong van Foo Fighters maar vooral de gevoelige snaar rakende uitvoering van Lightning Crashes van Live speelde de band zich naar hoge scores bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen.


Troublegum in Nederland 3 WateringenTroublegum in Nederland 3 Wateringen
Troublegum in Nederland 3 WateringenTroublegum in Nederland 3 Wateringen

In bijna 12,5 jaar The Clash of the Cover Bands eindelijk een Therapy? tribute. 5-mans Rock coverband Troublegum uit Hazerswoude besloot haar optreden alleen de betere nummers van Therapy? te spelen en dat ging ze uitermate goed af. Met volle overgave en technisch op goed niveau werden nummers als o.a. Screamager, Isolation en natuurlijk Diane het publiek ingespeeld. Een uitstekende afsluiter van een boeiende laatste voorronde van Regio West Nederland waarin alle bands het beste van zich hebben gegeven. Wellicht was het publiek deze avond de grootste winnaar!

Nu alle Voorrondes zijn geweest, gaat 'The only road to Paradiso' verder met de finalerondes!!

Nederland 3 WateringenNederland 3 WateringenNederland 3 Wateringen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Podiuminfo Ticketmaster RockMuZine SONOR
Sound Vision Studio Festivalinfo Uw logo ook hier? Maxazine EVANS
Artists & Bands Booking Agency Koch Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands