• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2015 Gebouw-T 21-02-2015

Red Hot Chili Peppers tribute Sweet Chili uit Steenbergen wint 1e Halve Finale Regio Zuid Nederland om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’

Rock coverband Chick'nShit uit Bergen op Zoom met publieksprijs naar Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg   

Zaterdag 21 februari jl. vond in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom de 1e Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Vijf bands gingen een boeiende muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 4-mans RHCP tribute Sweet Chili uit Steenbergen en bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 4-mans Rock coverband Chick’nShit uit Bergen op Zoom. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale die op zondag 25 oktober plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg. Hier strijden de negen beste bands van deze regio om de Regionale Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Stolen Fame in Gebouw-T Bergen op ZoomStolen Fame in Gebouw-T Bergen op Zoom
Stolen Fame in Gebouw-T Bergen op ZoomStolen Fame in Gebouw-T Bergen op Zoom

De aftrap van deze op voorhand al spannende Halve Finale werd verricht door 5-mans Top-100 coverband Stolen Fame uit Zeeland (NB). Met technisch zeer verzorgde uitvoeringen van nummers als o.a. Get Back van The Beatles, Papa Was A Rolling Stone van Temptations en A Little Less Conversation van Junkie XL ft. Elvis gaf de band wederom een uitstekend visitekaartje af en legde de lat voor de andere bands op de juiste hoogte.


Chick'nShit in Gebouw-T Bergen op ZoomChick'nShit in Gebouw-T Bergen op Zoom
Chick'nShit in Gebouw-T Bergen op ZoomChick'nShit in Gebouw-T Bergen op Zoom

Met 4-mans Rock coverband Chick’nShit uit Bergen op Zoom stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze Halve Finale op het podium. Met nummers als o.a. Cochise van Audioslave, Street Spirit van Radiohead en Killing In The Name Of van Rage Against the Machine wist de band een uitstekende interactie met het publiek op te bouwen. Muzikaal technisch werd er ook op goed niveau gepresteerd, zodat ook bij de vakjury een goede score werd behaald. Als publiekswinnaar staat Chick’nShit zeer verdiend bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 25 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg de strijd om de Regionale Awards mogen voortzetten. De winnaars van deze Regio-Finale ontvangen niet alleen de Award voor de beste of populairste coverband van Zuid Nederland, maar plaatsen zich ook voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.


Code-5 in Gebouw-T Bergen op ZoomCode-5 in Gebouw-T Bergen op Zoom
Code-5 in Gebouw-T Bergen op ZoomCode-5 in Gebouw-T Bergen op Zoom

Dat het niveau van de vijf bands behoorlijk gelijkwaardig was, werd ook bevestigd met een goed optreden van 5-mans Pop, Rock coverband Code-5 uit Bergen op Zoom. Met uitstekende uitvoeringen van nummers als o.a. Love Rears It’s Ugly Head van Living Colour, Lost van Anouk en I’m Not So Tough van Ilse de Lange wist Code-5 goed te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Playground in Gebouw-T Bergen op ZoomPlayground in Gebouw-T Bergen op Zoom
Playground in Gebouw-T Bergen op Zoom

5-mans Pop, Rock coverband Playground uit Etten-Leur wist ook haar optreden in de voorronde te toppen. Sterke uitvoeringen van o.a. Price Tag van Jessie J., Uninvited van Alanis Morissette en Uprising van MUSE zorgden voor een hoge score bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen.


Sweet Chili in Gebouw-T Bergen op ZoomSweet Chili in Gebouw-T Bergen op Zoom
Sweet Chili in Gebouw-T Bergen op ZoomSweet Chili in Gebouw-T Bergen op Zoom

Het muzikale hoogtepunt van deze avond volgens de vakjury werd gebracht door 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute Sweet Chili uit Steenbergen. Met volle overgave wisten de vier rasmuzikanten een optreden neer te zetten die niet alleen muzikaal op zeer hoog niveau was, maar ook in de podiumpresentatie zeer boeiend. Schijnbaar moeiteloos wist de band een sterke band op te bouwen met het publiek en de basis daarvoor is natuurlijk het op hoog niveau neerzetten van de juiste feel, de identieke sounds én het technisch zeer verzorgde spel. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat Sweet Chili bij de beste negen bands van deze regio in de Finale die op zondag 25 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. Hier spelen zij niet alleen om de Awards voor de beste of populairste coverband van Zuid Nederland maar ook voor een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam. Hier spelen de 18 regionale winnaars voor een plaats in de BENELUX Grand Finale en worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’.

Gebouw-T Bergen op ZoomGebouw-T Bergen op Zoom

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio RockMuZine Podiuminfo Festivalinfo Koch
Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Maxazine SONOR
David Eden Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? EVANS Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands