• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2015 P60 - Main Hall 28-02-2015

Pop, Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer wint vakjuryprijs Halve Finale in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Pop & Soul coverband The Dam uit Almere met publieksprijs naar finale Regio West Nederland in Poptempel Melkweg Amsterdam   

Zaterdag 28 februari jl. vond in Poppodium P60 de 1e Halve Finale plaats voor Regio West Nederland om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. Acht bands zorgden voor een boeiende muzikale strijd en gaven alles om de vakjury én het publiek te overtuigen. 5-mans Pop, Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer wist met een fenomenaal optreden als vakjury-winnaar uit de bus te komen. 7-mans Pop & Soul coverband The Dam wist met haar sterke performance de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide winnaars staan daarmee in de Regio-Finale die op zondag 11 oktober plaatsvindt in Poptempel Melkweg in Amsterdam (main hall). Hier spelen de beste negen bands om de regionale Awards én daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Police Brutality in P60 AmstelveenPolice Brutality in P60 Amstelveen
Police Brutality in P60 AmstelveenPolice Brutality in P60 Amstelveen

De eerste band van deze Halve Finale was 4-mans The Police tribute Police Brutality uit Den Haag. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Message In A Bottle, Every Breath You Take en Every Little Thing She Does Is Magic werd de lat voor de andere bands direct hoog gelegd. Police Brutality weet op indrukwekkende wijze de sound and feel van het origineel te evenaren en technisch op zeer hoog niveau te presteren. Voor de liefhebbers van The Police absoluut een aanrader.


The Dam in P60 AmstelveenThe Dam in P60 Amstelveen
The Dam in P60 AmstelveenThe Dam in P60 Amstelveen

Met 7-mans Pop & Soul coverband The Dam uit Almere stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium. Op goed niveau, een uitgekiende repertoirekeuze en met volle overgave gaf de band een boeiend optreden waarin een goede interactie werd opgebouwd met het enthousiaste publiek. Nummers als o.a. Kiss van Prince, Seven Nation Army van Ben L’Oncle Soul en de dynamische afsluiter Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato gaven een goed beeld van de kwaliteiten van The Dam waarmee een duidelijke meerderheid aan publieksstemmen werd binnengespeeld. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat The Dam bij de beste negen bands van deze regio in de Regio-Finale die op zondag 11 oktober plaatsvindt in Poptempel Melkweg in Amsterdam.


Covered in Black in P60 AmstelveenCovered in Black in P60 Amstelveen
Covered in Black in P60 AmstelveenCovered in Black in P60 Amstelveen

Het derde half uur was voor Power Rock coverband Covered in Black it Almere. De vier mannen zorgden voor een boeiend hoogstaand optreden waarin nummers werden gebracht als o.a. Fear Of The Dark van Iron Maiden, Watch Over You van Alterbridge en Creeping Death van Metallica. Covered in Black wist niet alleen de liefhebbers van Hardrock goed in beweging te krijgen maar met haar uitstekende performance ook de rest van het publiek aan zich te binden.


Cold Turkey in P60 AmstelveenCold Turkey in P60 Amstelveen
Cold Turkey in P60 AmstelveenCold Turkey in P60 Amstelveen

5-mans Pop, Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer wist enorm te pieken tijdens haar optreden en had vanaf de eerste tonen de complete P60 inclusief de vakjury in haar macht. Er zat geen zwakke schakel in dit optreden en de totale band wist een enorm hoog niveau te bereiken. Nummers als o.a. Nobody’s Wife van Anouk, Are You Gonna Be My Girl van Jet en de zeer interactieve afsluiter Whole Lotta Rosie van AC/DC komen op papier wat gedateerd over, maar de vijf jonge muzikale helden van Cold Turkey weten de nummers zo naar zich toe te trekken, dat alles een eigen smoel krijgt en daardoor ook weer zeer boeiend is. Muzikaal technisch op topniveau, een repertoirekeuze waarin alle kwaliteiten optimaal benut kunnen worden, goede sounds, sterke timing en dynamiek en daarbovenop een zeer interactieve podiumperformance zorgden voor de hoogste score bij de vakjury. Als vakjury-winnaar staat Cold Turkey zeer verdiend bij de beste negenbands in de Regio-Finale die op zondag 11 oktober plaatsvindt in Poptempel Melkweg in Amsterdam. En ondanks het zeer hoge niveau van dit optreden zit er zowel muzikaal als in de presentatie nog meer in het vat!


Permission to Land in P60 AmstelveenPermission to Land in P60 Amstelveen
Permission to Land in P60 AmstelveenPermission to Land in P60 Amstelveen

Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. I Believe In A Thing Called Love van The Darkness, You Give Love A Bad Name van Bon Jovi en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses gaf 6-mans Rock coverband Permission to Land uit Wormerveer ook nu weer een uitstekend visitekaartje af. Technisch zeer verzorgt en met een boeiende podiumpresentatie wist deze jonge band zowel bij de vakjury als ook bij de publieksstemmen goed te scoren.


The Local Boyzz in P60 AmstelveenThe Local Boyzz in P60 Amstelveen
The Local Boyzz in P60 AmstelveenThe Local Boyzz in P60 Amstelveen

Niet alleen muzikaal technisch van hoog niveau maar ook met een sterke podiumpresentatie wist Glamour Rock coverband The Local Boyzz uit Haarlem weer een indrukwekkend optreden neer te zetten. Vanaf de eerste tonen weet de band het publiek te pakken en ook vast te houden tot en met de laatste uitro. Met bewerkingen van nummers als o.a. Everybody van Backstreet Boys, Maniac van David Sombello en de zeer energieke afsluiter Jump van Van Halen wist de band een zeer sterke indruk achter te laten. The Local Boyzz is een aanrader voor elk podium en vooral de festivals die een dynamische afsluiter zoeken.


C'nK in P60 AmstelveenC'nK in P60 Amstelveen
C'nK in P60 AmstelveenC'nK in P60 Amstelveen

6-mans Classic Rock coverband C’nK uit Haarlem wist met nummers als o.a. Gimme Shelter van The Rolling Stones, een prachtige uitvoering van Lightning Crashes van Live en met de zeer interactieve uitvoering van Rockin’ In The Free World van Neil Young een uitstekende chemie op te bouwen met het publiek. Muzikaal technisch op zeer goed niveau en samen met de passie en podiumperformance zorgde dit voor een hoog entertainmentgehalte met als resultaat een hoge score bij de publieksstemmen en een goede waardering bij de vakjury!


Gold Water in P60 AmstelveenGold Water in P60 Amstelveen
Gold Water in P60 AmstelveenGold Water in P60 Amstelveen

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor 6-mans Pop, Rock coverband Gold Water uit Volendam. Ook voor deze jonge band geldt dat ze een enorm hoog niveau wisten neer te zetten. Sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Seven Bridges Road van The Eagles met indrukwekkende samenzang, Gold On The Ceiling van The Black Keys en een door het publiek met ovationeel applaus beloonde prachtige uitvoering van Stairway To Heaven van Led Zeppelin zorgden voor een hoge score bij de vakjury en een zeer sterke afsluiter van deze boeiende avond.

P60 AmstelveenP60 AmstelveenP60 Amstelveen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Uw logo ook hier? Podiuminfo SONOR EVANS David Eden
USA Music Import Koch Festivalinfo RockMuZine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands