• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Noord/Oost 2015 Metropool - Main Hall 07-03-2015

Classic Rock coverband BROOKS uit Elburg wint Halve Finale Regio Noord/Oost Nederland om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ 

Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart met publieksprijs naar finale in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov)   

Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo plaatst zich als Runner-Up in de eindstrijd om de regionale Awards

Zaterdag 7 maart jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de 2e Halve Finale plaats voor Regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om drie finaleplaatsen en werden daarvoor beoordeeld door een vakjury en het publiek. In de categorie vakjury werd 4-mans Classic Rock coverband BROOKS uit Elburg tot winnaar uitgeroepen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 7-mans Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart. Door in beide categorieën samen als hoogste te eindigen na de twee winnaars werd 4-mans Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo uitgeroepen tot Runner-Up. Deze drie bands plaatsten zich met deze uitstekende prestaties voor de Regio-Finale die op zaterdag 13 juni a.s. wordt gehouden ook in Poppodium Metropool. Hier gaan de negen beste coverbands uit deze regio ‘The Clash’ met elkaar de strijd aan om de regionale Awards én een ticket voor de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in dé Poptempel van de Benelux: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

EMPIRE in Metropool HengeloEMPIRE in Metropool Hengelo
EMPIRE in Metropool HengeloEMPIRE in Metropool Hengelo

De aftrap van deze Halve Finale werd verzorgd door 7-mans Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart. Met een gevarieerde setlist met nummers als o.a. Sacrifice van Anouk, Kids van Robbie Williams & Nicole Kidman en Love In A Elevator van Aerosmith gaf de band een goed beeld van haar veelzijdigheid en muzikale inhoud. De band wist een goede interactie op te bouwen met het publiek en wist daarmee uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat EMPIRE dik verdiend in de Regio Finale die op zaterdag 13 juni a.s. wordt gehouden ook in het prachtige Metropool. Hier spelen totaal negen bands om de regionale Awards én de daarbij horende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.


DUCKWEED in Metropool HengeloDUCKWEED in Metropool Hengelo
DUCKWEED in Metropool HengeloDUCKWEED in Metropool Hengelo

De drie mannen van Pop, Rock coverband DUCKWEED uit Lievelde wist ook nu weer met schijnbaar groot gemak een goede chemie op te bouwen met het publiek. Met boeiende uitvoeringen van nummers als o.a. What I Like About You van The Romantics, Jimmy van Boudewijn de Groot en She van Green Day wist de band sterk te scoren bij de publieksstemmen.


MacLympies in Metropool HengeloMacLympies in Metropool Hengelo
MacLympies in Metropool HengeloMacLympies in Metropool Hengelo

6-mans Punk coverband MacLympies uit Hengelo (Gld) bracht met volle overgave nummers als o.a. Bonzo Goes To Bitburg van Ramones, Fall Back Down van Rancid en Ronnie & Mags van NOFX. De band wist met haar enthousiasme de aanwezige liefhebbers van Punk goed in beweging te krijgen en liet met haar performance een uitstekende indruk achter.


Lady & De Vage Bende in Metropool HengeloLady & De Vage Bende in Metropool Hengelo
Lady & De Vage Bende in Metropool HengeloLady & De Vage Bende in Metropool Hengelo

De vierde band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband Lady & De Vage Bende uit Zoelen. Onder leiding van de indrukwekkende leadzangeres wist de band met nummers als o.a. The Trooper van Iron Maiden, Rock And Roll van Led Zeppelin en Burn van Deep Purple muzikaal technisch een uitstekend niveau te halen. Bijzonder compliment voor de leadzangeres die met haar vocale kwaliteiten en uniek stemgeluid regelmatig voor kippenvelmomenten wist te zorgen. Lady & De Vage Bende zorgde met haar uitstekende performance voor een spannend verloop bij de vakjury.


Bad Bunny in Metropool HengeloBad Bunny in Metropool Hengelo
Bad Bunny in Metropool HengeloBad Bunny in Metropool Hengelo

4-mans Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) speelde zich met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Little Black Submarines van The Black Keys, Make It Wit Chu van Queens of the Stone Age en de krachtige afsluiter Whole Lotta Love van Led Zeppelin naar hoge scores bij zowel de vakjury als bij het publiek. Door in beide categorieën samen de hoogste score te bereiken na de twee winnaars plaatste Bad Bunny zich als Runner-Up voor de Regio-Finale op zaterdag 13 juni a.s. ook in Poppodium Metropool in Hengelo. Hier spelen de negen beste coverbands van deze regio om de regionale Awards en de daarbij horende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in het voor muzikanten heilige Paradiso Amsterdam.


BROOKS in Metropool HengeloBROOKS in Metropool Hengelo
BROOKS in Metropool HengeloBROOKS in Metropool Hengelo

De uiteindelijke winnaar bij de vakjury was 4-mans Classic Rock coverband BROOKS uit Elburg. Op technisch zeer hoog niveau bracht de band eigen interpretaties van klassiekers als o.a. Sure Know Something van KISS, Purple Rain van Prince en Davey’s On The Road Again van Manfred Mann’s Earth Band. Naast het uitstekende instrumentale spel viel vooral de indrukwekkende samenzang op. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat BROOKS bij de beste negen bands van deze regio die in de finale de strijd met elkaar aan gaan om de regionale Awards én de bijbehorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.

Grote dank aan de mede vakjuryleden: Vocalcoach Fran Kaart van Cords of Metal en Hoofd Techniek van Metropool Hengelo en singer/songwriter Aad Apon.

Metropool HengeloMetropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Maxazine Koch USA Music Import Uw logo ook hier?
Ticketmaster RockMuZine Uw logo ook hier? Podiuminfo Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency David Eden Artists & Bands Booking Agency SONOR EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands