• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Noord/Oost 2015 Podium Gigant 20-03-2015

Soul & Pop coverband Not2Bigband uit Zevenaar wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Metallica tribute Damage Inc. uit Steenwijk met publieksprijs naar finale Regio Noord-Oost Nederland  

Classic Rock coverband Moonshark uit Assen plaatst zich als Runner-Up voor eindstrijd in Poppodium Metropool in Hengelo

Vrijdag 20 maart jl. vond in Podium Gigant in Apeldoorn de 2e Halve Finale plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Acht bands lieten het beste van zichzelf horen om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 10-mans Soul & Pop coverband Not2Bigband uit Zevenaar en de 1e plaats bij de publieksstemmen was uiteindelijk voor 4-mans Metallica tribute Damage Inc. uit Steenwijk. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars werd 5-mans Classic Rock coverband Moonshark uit Assen tot Runner-Up uitgeroepen. Deze drie prachtige bands plaatsten zich voor de finale van Regio Noord-Oost Nederland die op zaterdag 13 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov.) In deze finale spelen de beste negen bands om de regionale Awards voor de beste coverbands van deze regio én daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Blackout in Gigant ApeldoornBlackout in Gigant Apeldoorn
Blackout in Gigant ApeldoornBlackout in Gigant Apeldoorn

De opening van deze Halve Finale werd verzorgd door 5-mans Rock coverband Blackout uit Zevenaar. Met goede uitvoeringen van nummers als o.a. Walk van Foo Fighters, Open Your Eyes van Guano Apes en I Believe In a Thing Called Love van The Darkness wist de band direct de lat op een goed niveau neer te leggen voor de zeven andere bands.


Damage Inc. in Gigant ApeldoornDamage Inc. in Gigant Apeldoorn
Damage Inc. in Gigant ApeldoornDamage Inc. in Gigant Apeldoorn

Met volle overgave en muzikaal technisch regelmatig op zeer sterk niveau wist 4-mans Metallica tribute Damage Inc. uit Steenwijk het publiek te overtuigen. Met energieke uitvoeringen van nummers als o.a. Whiplash, Fade To Black en Seek & Destroy wisten de vier mannen de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat Damage Inc. op zaterdag 13 juni a.s. in de Regio-Finale in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). Hier wordt door negen bands gespeeld om de regionale Awards én daarmee een ticket voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam.


Electric Avenue in Gigant ApeldoornElectric Avenue in Gigant Apeldoorn
Electric Avenue in Gigant ApeldoornElectric Avenue in Gigant Apeldoorn

Met nummers als o.a. Addicted To You van Avicii, Moves Like Jagger van Maroon 5 en This Is What It Feels Like van Armin van Buuren wist 6-mans Pop coverband Electric Avenue uit Zwolle niet alleen het publiek goed in beweging te krijgen, maar ook een uitstekend beeld te geven van de muzikale inhoud.


Not2Bigband in Gigant ApeldoornNot2Bigband in Gigant Apeldoorn
Not2Bigband in Gigant ApeldoornNot2Bigband in Gigant Apeldoorn

10-mans Soul & Pop coverband Not2Bigband uit Zevenaar wist met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. I’d Rather Go Blind van Etta James, It’s A Man’s World van James Brown en Wooly Bully van Sam The Sam & The Pharaohs de meeste indruk te maken op de vakjury. De band weet onder leiding van een bovengemiddelde leadzangeres de juiste dynamiek en beleving in de nummers te brengen. Muzikaal technisch wordt er al op hoog niveau gespeeld maar het is ook duidelijk dat er nog meer uit te halen valt. Ook het publiek wist Not2Bigband op de juiste waarde te beoordelen wat resulteerde in ook een hoge score bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar staat Not2Bigband zeer verdiend bij de beste negen bands van Regio Noord-Oost Nederland die op zaterdag 13 juni a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo gaan strijden om de regionale Awards met de daarbij behorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam (main hall). Hier spelen alle regionale winnaars uit de Benelux om een plaats in de BENELUX Grand Finale en ook worden hier Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt.


Moonshark in Gigant ApeldoornMoonshark in Gigant Apeldoorn
Moonshark in Gigant ApeldoornMoonshark in Gigant Apeldoorn

Met een technisch zeer verzorgd optreden waarin nummers werden gespeeld als o.a. Saturday Night van Herman Brood, Fooled Around van Elvin Bishop en Highway To Hell van AC/DC wist 5-mans Classic Rock coverband Moonshark uit Assen zowel bij de vakjury als ook bij het publiek hoog te scoren, waardoor de band in beide categorieën samen de hoogste score wist te behalen na de twee winnaars. Als Runner-Up plaatste Moonshark zich zeer verdiend voor de finale van Regio Noord-Oost Nederland die plaatsvindt op zaterdag 13 juni a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo. Hier spelen zij om de regionale Awards met de daarbij behorende plaatsen in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.


Fools of Funk in Gigant ApeldoornFools of Funk in Gigant Apeldoorn
Fools of Funk in Gigant ApeldoornFools of Funk in Gigant Apeldoorn

9-mans Funk & Pop coverband Fools of Funk uit Deventer wist met een dynamische set de swing er heel goed in te houden. Het publiek gaf zich lekker over en kon nummers als o.a. Soul With A Capital S van Tower of Power, Freak Out van Chic en Good God van Anouk zeer goed waarderen wat zich uitte in een goedgevulde dansvloer.


Don't Shoot in Gigant ApeldoornDon't Shoot in Gigant Apeldoorn
Don't Shoot in Gigant ApeldoornDon't Shoot in Gigant Apeldoorn

De dansvloer bleef gevuld want ook 9-mans Allround coverband Don’t Shoot uit Borculo wist met een groovy set waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Blurred Lines van Robin Ghicke, Liquid Lunch van Caro Emerald en de zeer dynamische afsluiter Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars het swingende publiek aan zich te binden.


ROCKED in Gigant ApeldoornROCKED in Gigant Apeldoorn
ROCKED in Gigant ApeldoornROCKED in Gigant Apeldoorn

Het laatste half uur was voor Hardrock coverband ROCKED uit Didam. Op hoog niveau brachten de vier podiumbeesten een dynamische set waarin nummers zaten als o.a. Black Night van Deep Purple, Running Free van Iron Maiden en de indrukwekkende afsluiter Enter Sandman van Metallica. ROCKED wist met haar uitstekende performance zeer hoog te scoren bij de vakjury.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Uw logo ook hier? EVANS Maxazine Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Koch
Uw logo ook hier? Podiuminfo Ticketmaster David Eden SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands