• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2015 Effenaar - Main Hall 03-04-2015

Pop, Rock coverband The Daltons uit Eindhoven wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Rock coverband In The Attic uit Asten met publieksprijs naar finale Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg   

Vrijdag 3 april jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven de 2e Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Acht bands zorgden voor een boeiende competitie en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans Pop, Rock coverband The Daltons uit Eindhoven. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar Rock coverband In The Attic uit Asten. Beide bands plaatsten zich voor de Regio-Finale die op zondag 25 oktober wordt gehouden in het nieuwe Poppodium 013 in Tilburg. Hier spelen de negen beste coverbands van deze regio (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) om een plaats in de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in Poptempel Paradiso in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ winnen een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

A Band Named Sue in Effenaar EindhovenA Band Named Sue in Effenaar Eindhoven
A Band Named Sue in Effenaar EindhovenA Band Named Sue in Effenaar Eindhoven

De aftrap van deze 2e Halve Finale van Regio Zuid Nederland werd verzorgt door 4-mans Rock coverband A Band Named Sue uit Brunssum. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. No One Knows van Queen of the Stone Age, All The Small Things van Blink182 en Tribute van Tenacious D wist de band een prima visitekaartje af te geven.


Dazed and Confused in Effenaar EindhovenDazed and Confused in Effenaar Eindhoven
Dazed and Confused in Effenaar EindhovenDazed and Confused in Effenaar Eindhoven

De jongste band van deze ‘The Clash’-editie wist zowel de vakjury als het publiek aangenaam te verrassen. Met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar speelde 5-mans Rock coverband Dazed and Confused uit Sittard op volwassen niveau repertoire als o.a. Nobody’s Wife van Anouk, Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses en als afsluiter Killing In The Name Of van Rage Against The Machine.


The Shakers in Effenaar EindhovenThe Shakers in Effenaar Eindhoven
The Shakers in Effenaar EindhovenThe Shakers in Effenaar Eindhoven

8-mans Soul coverband The Shakers uit Heerlen was als vakjury-winnaar uit haar voorronde hier naartoe gekomen en opnieuw wist de band de verwachtingen waar te maken. Strak, dynamisch en technisch zeer verzorgd werden nummers gespeeld als o.a. Papa’s Got A Brand New Bag van James Brown, Superstition van Stevie Wonder en I Just Wanna Make Love To You van Etta James. Binnen no-time wist de band ook het publiek goed in beweging te krijgen.


Rock Paper Scissors in Effenaar EindhovenRock Paper Scissors in Effenaar Eindhoven
Rock Paper Scissors in Effenaar EindhovenRock Paper Scissors in Effenaar Eindhoven

Met volle overgave en technisch op goed niveau wist 5-mans Rock coverband Rock Paper Scissors uit Gemert haar vorige optreden in ‘The Clash’ te overtreffen. Onder leiding van de sterke en charismatische leadzangeres bracht de band uitstekende uitvoeringen van nummers als o.a. Baby Love van Mother’s Finest, One Word van Anouk en Land Of Confusion van Genesis.


Highway Orange in Effenaar EindhovenHighway Orange in Effenaar Eindhoven
Highway Orange in Effenaar EindhovenHighway Orange in Effenaar Eindhoven

De vijfde band van deze avond was 4-mans Pop, Rock coverband Highway Orange uit Eindhoven. Met een gevarieerde set met nummers als o.a. Crackerman van Stone Tempel Pilots, Gaat Deze Trein Nog Terug van De Dijk en Bullit The Blue Sky van U2 liet de band ook horen op zeer goed niveau te kunnen presteren.


In The Attic in Effenaar EindhovenIn The Attic in Effenaar EindhovenIn The Attic in Effenaar EindhovenIn The Attic in Effenaar Eindhoven

Wat een energie en overtuiging wist 4-mans Rock coverband In The Attic in haar performance te leggen. Alles werd gegeven om zowel vakjury als publiek te overtuigen en met succes. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Breed van Nirvana, Full Steam Space Machine van Royal Republic en Know Your Enemy van Rage Against The Machine wisten de vier jonge helden een sterke interactie op te bouwen met het publiek wat uiteindelijk resulteerde in de meeste publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat In The Attic bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 oktober a.s. in Poppodium 013 Tilburg mogen strijden om de regionale Awards en de daarbij behorende tickets naar de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam.


The Daltons in Effenaar EindhovenThe Daltons in Effenaar Eindhoven
The Daltons in Effenaar EindhovenThe Daltons in Effenaar Eindhoven

Met 5-mans Pop, Rock coverband The Daltons uit Eindhoven stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. De band weet met subtiele tempowisselingen, verrassende arrangementen en speltechnisch op zeer hoog niveau een sterke chemie op te bouwen met het publiek. De band weet nummers als o.a. Kiss van Prince, Staying Alive van Bee Gees en Seven Nation Army van The White Stripes niet alleen een eigen smoel te geven, maar de nummers ook functioneel te houden zodat het niet ten koste gaat van het entertainmentgehalte. Met de hoogste score bij de vakjury, maar ook een sterke score bij de publieksstemmen staat The Daltons dik verdiend bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg de strijd om regionale Awards mogen beslechten. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam waar de 18 beste coverbands van de Benelux in deze 11e editie de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ mogen voortzetten.


Noisy Motion in Effenaar EindhovenNoisy Motion in Effenaar Eindhoven
Noisy Motion in Effenaar EindhovenNoisy Motion in Effenaar Eindhoven

Het laatste half uur van deze boeiende Halve Finale was voor 5-mans Pop, Rock coverband Noisy Motion uit Gulpen. Met een gevarieerde set waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Dance With Somebody van Mando Diao, Don’t Stop Me Now van Queen en Radar Love van Golden Earring, wist de band voor een mooie afsluiting te zorgen. De jury kon in beraad en de stemmen konden worden geteld.

Effenaar EindhovenEffenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Maxazine Uw logo ook hier? RockMuZine Festivalinfo
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Podiuminfo EVANS Uw logo ook hier?
USA Music Import Artists & Bands Booking Agency David Eden SONOR Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands